Onko videokonferenssitekniikkaa koskaan yritetty hyödyntää go-turnausta järjestettäessä? Kustannussäästö olisi kansainvälistä turnausta järjestettäessä potentiaalisesti hyvin suuri, mutta kaikki pelit voitaisiin pelata laudalla eikä verkossa.

-- Markku

Muistaakseni jokin tärkeä ammattilaispeli pelattiin pelaajien kotona virallisen valvojan lätkiessä kiviä laudalle ja käyttäen nettiä siirtojen kommunikointiin.

-- Kari

Tuokin on ihan varteenotettava idea. Turnausorganisaatioon täytyy kuulua tuomarin apuna toimiva joukko valvojia. Minusta olisi todella hauskaa kokeilla yhdistettyä netti- ja liveturnausta, joka pelattaisiin samanaikaisesti usealla paikkakunnalla. Kaikki pelit pelattaisiin laudoilla ja avustajat lätkisivät kivet laudoille huolehtisivat kellosta vastustajan puolesta. Näin saataisiin lisää EGF-kelpoisia pelejä Suomeen ilman oikean turnauksen kustannuksia ja vaivoja.

Myös alkuperäinen ideani videokonferenssiturnauksesta on mahdollista järjestää. Olen itse osallistunut videokonferenssitekniikkaa käyttävään paneelikeskusteluun yhdellä TTKK:n kurssilla. Mukana oli panelisteja useasta suomalaisesta yliopistosta. Videokonferenssitekniikkaa on käytettävissä usealla suomalaisella yliopistolla. Yliopistolliset go-kerhot voisivat saada sitä käyttöönsä ainakin sopivaa vuokraa vastaan. Osittain videokonferenssitekniikalla järjestetyn turnauksen hyvänä puolena olisi, että nähdessä vastustajan naaman olisi turnaustunnelmaa aivan toisella tavalla kuin netin välityksellä pelattaessa.

-- Markku

Tämmöisessä turnauksessa olisi melkoinen virhetodennäköisyys. Jos pelattaisiin muutama kovatasoinen ottelu, niin se voisi onnistua. Olisi pari kolme valvojaa peliä kohti, niin virheen todennäköisyys laskisi riittävän alas.

Jos olisi kokonainen turnaus, niin siinä varmasti menisi peli tai kaksi poskelleen.

-- Petri P

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-4) was last changed on 04-Dec-2003 11:12 by PetriP