YliGon neuvottelupelihaaste#

YliGo etsii kesän aikana Suomen muista kerhoista ja go-porukoista vastustajaa netin kautta pelattaviin neuvottelupeleihin.

Neuvottelupelillä tarkoitetaan tässä yhteydessä peliä, jota pelaavat vastakkain kaksi joukkuetta, jossa kaikki joukkueen jäsenet pelaavat samaa peliä yhdessä. Peli pelataan tavallisena nettipelinä, jossa vastakkain on kaksi yhteistunnusta. Joukkueen pelaajat saavat vapaasti keskustella siirroista ja käyttää yhteistä tietämystä parhaan siirron löytämiseksi. Ulkopuolisia lähteitä ei tietenkään saa käyttää.

Käytännössä pelit pelataan KGS-palvelimella joillain nettipeliksi varsin hitailla ajoilla, esimerkiksi kanadalaisella 25 kiveä / 20 minuuttia. Riittävän järkevän ja nopean neuvottelun mahdollistamiseksi joukkueen on käytännössä kokoonnuttava fyysisesti samaan paikkaan, jonka joukkue saa valita täysin vapaasti. Joukkue saa vapaasti valita, miten siirroista päätetään. Käytännöstä pitää huomauttaa, että joukkueen on pystyttävä pelaamaan siirtonsa sekä aikapulassa että joukkueen mielipiteen ollessa ristiriitainen, joten käytännössä jonkun joukkueen jäsenen on saatava tehdä ratkaisevia päätöksiä.

Vastustajaksi etsitään suunnilleen YliGon joukkueen tasoisia joukkueita +- suunnilleen kolme kiveä. Käytännössä joukkueen vahvimmat pelaajat määrittävät joukkueen tasoa heikoimpia pelaajia enemmän. YliGon joukkue ei ole mikään kiveen hakattu ryhmitys vaan yksittäisiä henkilöitä voi tulla lisää tai joitain olla osallistumatta tapauskohtaisesti. Joukkueella on kuitenkin suhteellisen selvä runko, jossa ovat:

 • Mika Urtela, 3 dan
 • Mikko Siukola, 2 dan
 • Miika Nikula, 2 dan
 • Deni Seitz, 1 dan
 • Janne Nikula, 1 kyu

YliGon joukkue on kohtalaisen iso ja järkeviä pelejä saa jo kolmen hengen joukkueilla ja miksei joskus jopa kahdenkin pelaajan joukkueilla.

Jos haaste tuntuu kiinnostavalta, kartoita kokoon joku peliporukka ja ota yhteyttä. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi tällä wiki-sivulla, IRC-kanavalla #yligo tai KGS:n YliGo-huoneessa. Tämä ei ole mikään järjestelmällinen turnaus tai muu systeemi, joten kaikkien pelien aikatauluista ja niihin liittyvistä säännöistä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Keskustelua ja yhteydenottoja#

Keskustelua, kysymyksiä, haasteita ja yhteydenottoja voi kirjoitella tähän. --Janne, 17.6.2007

Jos Tampereelta tulee joukkue, voin olla siinä mukana. - Kari 17.6.2007

Minäkin voin olla mahdollisessa Tampereen joukkueessa. -- Markku 17.6. 2007

Meitä ois kgs 3dan, 2dan ja 1dan "joukkue" ei oo vielä 100% varma tosin. -- MTL/Huoh/Saikano

Fyysinen kokoontuminen ei liene pakollista. Toi neuvottelupeli onnistuu esim. skypeä tai teamspeak:kiä (www.teamspeak.org) käyttämällä eri paikoista oikein hyvin. -- Pade

Pyrin kokoamaan Turusta joukkueen. Itseäni ainakin kiinnostaa kokeilla. --Jaakko

Olen käytettävissä Turun joukkueessa. --Jesse

Yritän saada kasaan joukkueen Hellun lukiosta. --KonstaPälvi, 19.6.2007

Hienoa, että haaste kiinnostaa! YliGon puolelta organisoimme vain oman joukkueemme ja toivomme, että muut organisoituvat itse. Joukkueesta olisi ainakin hyvä tietää suurpiirteinen kokoonpano ja milloin joukkue voi pelata. Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, kannattaa alkaa sopia YliGon kanssa konkreettisesta pelin ajankohdasta. YliGolaiset ovat useimpina iltoina vapaana, poislukien keskiviikko ja isoimmat go-tapahtumat. --Janne, 24.6.2007

YliGolle sopisi ensimmäinen haaste nyt perjantaina 29. kesäkuuta, aloitettaisiin vaikka neljän tai viiden aikaan iltapäivällä. Sopiiko aika jollekin muulle joukkueelle? --Janne, 26.6.2007

Juuri tuo aika ei sovi minulle. -- Kari, 26.6.2007

Ehdotan, että pelaamme neuvottelupelin Yligota vastaan jonakin syyskuun sunnuntaina klo 18. (Jos tämä ajankohta ei sovi jollekin systemaattisesti, saa ehdottaa toista. Mihin kokoonnumme?)

 • Mikä sunnuntai syyskuussa klo 18 voin osallistua:
 • -------------------------------------------------
 • Simo: kaikki
 • Kari: kaikki paitsi 30.9. (SM II-karsinta)
 • Markku: kaikki paitsi 2.9. 2007 ja mahd. 30.9.
 • (lisää nimesi ..)

-Simo, 16.8.2007

Tampereella on neuvottelupelijoukkue (ainakin Kari, Markku, Simo ja lisäpelaajat tervetulleita) sunnuntaille 9. tai 16. tai 23. syyskuuta. Ottaako Yligo haasteen vastaan? Saatteko joukkueen meitä vastaan?

-Simo, 20.8.2007

Näin alustavasti uskallan luvata, että saadaan joukkue kasaan ehdotettuina päivinä. Kaikki eivät vielä ole aivan varmoja syyskuun ohjelmastaan, mutta pidän epätodennäköisenä, että useampi kuin yksi vahvoista pelaajista jäisi pois. Käytännössä voidaan siis pitää varmana, että joukkueet ovat kasassa. Yritän vielä kysellä tarkkoja päiviä, jotta voidaan varata joku tietty sunnuntai kalenterista.

-Janne, 20.8.2007

En ehdi todennäköisesti pelata sunnuntaisin, joten minut pitää varmaan korvata jollakulla. Myös muut päivät ovat haasteellisia(järkevinä aikoina) minulle.

-Deni, 20.8.2007

YliGo saa kasaan joukkueen Mika, Miika, Mikko ja Janne sunnuntaina 9. syyskuuta klo 18:00. Ehdotan, että peli pelataan tällöin.

-Janne, 26.8.2007

Sovittu ainakin minun puolestani. -Kari, 27.8.2007

Tampere vastaan Yligo su 9. syyskuuta klo 18. Paikkana KGS? Onko 90 minuutin perusaika per joukkue sopiva? Kari: kokoonnummeko teille vai meille? -Simo, 7.9.2007

Pelataan meillä vaan. Viritän kannettavan tykkiin kiinni. Miettimisaikaa on syytä olla riittävästi, että ehtii neuvotellakin. 90 minuutin perusaika per joukkue kuulostaa ihan hyvältä. -- Kari 7.9.2007

Sunnuntai 9.9. 2007 kello 18 sopii minulle.

-- Markku 7.9. 2007

Sovin Karin kanssa, että perusaika on 90 minuuttia, jonka jälkeen alkaa 30 sekunnin japanilainen byo-yomi.

-- Janne, 7.9.2007

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-28) was last changed on 08-Nov-2007 15:04 by KonstaPälvi