YliGon pikapelihaaste-spektaakkeli 2013#

Palkintojenjako tänään 10.4. klo, öö, 19? kaislassa!#

On jälleen aika kamppailla himoitusta YliGon blitz-valtikasta! Viimeaikoina Yligon suurilla käytävillä ja holveissa on kuitenkin kaikunut huhuja perinteisen järjestelmän vajavaisuuksista, jonka seurauksena se uudistettiin tämän vuoden koitosta varten.

Tällä kertaa haaste on kolmiosainen. Osioista jaetaan pisteitä ja henkilö, jolla on niitä eniten kaikkien kolmen osion jälkeen, on valtikan uusi omistaja.

Ensimmäinen haaste alkaa 25.3. ja viimeinen 5.4. Kokonaisuudessaan haaste mahtuu noin kahden viikon ajanjaksoon.

Haasteen ditaattorina toimii Eetu Erkkilä

Yleiset säännöt#

1. Ilmoittautuminen: Jokainen YliGon jäsenmaksun maksanut henkilö voi halutessaan vastata haasteeseen. Osallistumista varten on luotava uusi tunnus KGS:ään ja tunnuksista kerätään tälle sivulle lista, jotta pelaajat voivat tarkkailla toistensa edistymistä. Listaan merkitään oma nimi, tunnuksen nimi, luokituksen minimitaso, sekä Lisäksi listassa pidetään kirjaa saavutetuista voitoista, jotta pelaajien edistymistä olisi mahdollisimman helppo seurata.

2. Kilpailun aloitus: Vain ne tunnukset, joilla ei ole pelattu yhtään peliä ennen alkamisajankohtaa voivat osallistua kilpailuun. Tunnuksen siis saa ilmoittaa heti, mutta sillä ei saa vielä pelata, jos tunnuksella haluaa osallistua haasteeseen.

3. Voittojen kirjaaminen: Jotta pelaajien edistymisen seuraaminen olisi mahdollista, pelaajat pitävät oman tunnuksensa info-laatikossa kirjaa (vähintään sen hetkisen haasteen) ja tämän sivun ilmoittautumislistassa (kaikkien) voitettujen pelien määrästä. Myös oma minimiluokitus on mainittava molemmissa paikoissa. Pelaajat päivittävät tietojaan jokaisen pelipäivän lopuksi. Siis jos ei pelaa jonakin päivänä yhtään peliä, ei listaa tarvitse päivittää (ei siinä tosin silloin ole mitään päivitettävääkään). Mikäli joku pelaaja selvästi laiminlyö päivittämistä, voidaan sanktiona osa hänen saavuttamistaan voitoista mitätöidä.

4. Tunnuksen minimitaso: Jotta voittojen keräilyssä olisi haastetta, täytyy ne saavuttaa riittävän vahvalla tunnuksella ja sen mukaisilla tasoituksilla. Jokaiselle pelaajalle määrätään siksi minimitaso, joka on Suomi-luokitus miinus 1 kiveä. Toisin sanoen esimerkiksi suomalainen 1 dan saa haasteessa minimiluokituksekseen 1 kyu. Minimitasoa heikomalla tasolla saavutettuja voittoja ei oteta huomioon. Jos siis minimitaso on esim. 2-kyu, täytyy tunnus saada vähintään tasolle 2 kyu, jotta voitot lasketaan mukaan. Tunnuksen taso saa kyllä heilahdella vapaasti, mutta vain riittävän vahvalla tasolla saavutetut voitot lasketaan. Jokainen pelaaja merkitsee tunnuksensa miniluokituksen ilmoittautumislistaan.

Ranked pelien pelaaminen alkaa haastessa #2 ja jatkuu haasteessa #3. Luokitus kulkee osiosta toiseen, eikä osioiden vaihtuminen vaikuta luokituksen kannalta. Eli jos pelaajalla on haasteen #2 loppuessa vaatimusten mukainen luokitus on siitä hyötyä osion #3 alussa, koska muutoin pelaajan pitää ensin saada luokituksensa vaatimusten mukaisiksi, ennenkuin voi alkaa kerämään hyväksyttyjä voittoja.

  • Pelit joissa pelaajan itsensä luokitus on ? (vähintään minimiluokituksen mukaisilla tasoituksilla) tai N? (jossa N = vähintään minimiluokitus) lasketaan mukaan.
  • Botteja vastaan pelaaminen ei ole kielletty, mutta niitä vastaan saavutettuja voittoja ei lasketa mukaan.
  • ?-pelaajia vastaan pelattuja pelejä ei lasketa mukaan. Tämä tarkoittaa myös esim. 5k? pelaajaa. vastustajalla pitää olla solidi luokitus.

5. Haasteiden #2 ja #3 aika-asetukset.

Pelit pitää pelata aika-asetuksilla, jotka ovat:

  • vapaavalintainen perusaika ja 3x10sec japanilainen tai
  • vapaavalintainen perusaika ja 25 kiveä/3 min kanadalainen tai
  • mikä tahansa hitaampi

Turnaus on luonteeltaan pikapeliturnaus, mutta hitaitakin pelejä siis saa pelata vapaasti jos siltä tuntuu. Voittojakin saattaa tällöin kertyä hitaammin.

Haaste #1: Aika-ajot#

Ensimmäisessä haasteessa pelaajat pelaavat toisiaan vastaan liian nopeilla ajoilla. Pelit ovat luokituksen mukaisilla tasoituksilla (kuitenkin korkeintaan 9 kiveä) Free pelejä, jotka eivät vielä vaikuta luokituksiin. Kutakin muuta pelaajaa vastaan saa pelata vain yhden (1) kerran. Haasten voitto ratkaistaan voittojen määrällä. Pelaajat itse sopivat vastustajiensa kanssa tarkemmat ajankohdat peleilleen.

Ajanjakso jolloin ensimmäinen haaste tulee pelata 25.-31.3.

Aika-asetukset 10 sek pääaikaa ja japanilainen byo-yomi 2x7sek

Pisteytys: Voittajalle 5p, toiselle 4,5p, kolmannelle 4p jne. Sija 10 on viimeinen pistesija.

Muiden kuin ohjeiden mukaisten pelien pelaminen tunnuksella on kielletty. Huomatkaa myös, jonkun pelaajan mahdolinen osallistuminen pm-kisoihin vähentää käytettävissä olevia pelihetkiä.

Haaste #2: Post Cobain#

Aikasempi pikapelihaasteen formaatti ei kuulemma ollut tarpeeksi inhimillinen. Hiirikädet saivat kramppeja ja yli vuorokauden valvomisen jälkeen pelättiin sydänkohtauksia. Tästä ei tarvitse enää huolehtia, koska tänä vuonna keskimmäisen haasteen ohessa jää hyvin aikaa perustaa perheitä tai etsiä internetistä moottoripyöriä lohduttamaan jo alkanutta keski-iänkriisiä.

Toisen haasteen aikana pelataan neljänä (4) arkipäivänä, kunakin maksimissaan kolme (3) tuntia päivässä KGS:än pelaajia vastaan. Pelit ovat Ranked pelejä. Pelaajat saavat itse päättää mihin aikaan vuorokaudesta pitävät pelihetkensä. Pelisession tulee kuitenkin olla yhtenäinen eikä aikaa voi jakaa useampaan osaan. vuorokauden viimeisen pelin tulee alkaa aika-rajan sisällä, jolloin se lasketaan mukaan. Neljän päivän jälkeen eniten sääntöjenmukaisia voittoja saanut pelaaja voittaa haasteen. Jos pelajä haluaa pelata sellaiseen aikaan, että kolmen tunnin jakso on osittain kello 0:00 kummankin puolen, kuuluu jakso siihen vuorokauteen, jolloin se on aloitettu.

Aika-asetukset: Katso säännöt, kohta 5.

Haasteen päivät ovat 1.-4.4.

Pisteytys: voittaja 10p toinen 9p kolmas 8p jne. 10. sija on viimeinen pistesija.

Haaste #3: Fat lady sings#

Kolmas haaste on muodoltaan yligon perinteinen pikapelihaaste, mutta tällä kertaa vain 50 voitosta. Eli osion voittaja on se henkilö, joka kolmannen haasteen alettua saa ensimmäisenä kasaan 50 sääntöjenmukaista voittoa. Pelit ovat Ranked pelejä.

Aika-asetukset: Katso säännöt, kohta 5.

Ajankohta: haaste alkaa lauantaina 6.4. klo 16 ja jatkuu kunnes jollakulla on 50 voittoa, jolloin myös muut lopettavat pelaamisen.

Pisteytys: voittaja 10p toinen 9p kolmas 8p jne. 10. sija on viimeinen pistesija.

Haaste +: Kerro kerro kuvastin#

Parhaasta tunnuksesta annetaan erikoispalkinto. Jury arvioi tunnuksen kokonaisuutena, johon vaikuttavat mm. tunnuksen nimi ja kuva, sekä info-laatikossa oleva teksti. Tunnukset arvioidaan, kun haaste on kokonaisuudessaan kaikkine osuuksineen päättynyt.

Huom. edit.#

Jos kaikkien kolmen haasteen jälkeen, parhaat pisteet on useammalla kuin yhdellä pelaajalla, on painotus haastessa #3 jos tilanne on yhä tasan ratkaisee #2 haasteen pisteet ja sen jälkeen #1

Lista pelaajista:#

Nimi Tunnus Tunnuksen minimitaso Voitot #1 sija Voitot #2 sija Voitot #3 sija Osakilpailut Pisteet
Eerika Norvio RageHamsta 2k 2 101 10 -½ + 1 + 0 1,5
Mikael Nenonen SirSlayer 1d 1 13 - -0 + 0 + 0 0
Antti Niemi RaivoApina 1k 1 13 - -0 + 0 + 0 0
Miika NikulaHemuli 3d10 2 36 2 29 44½ + 9 + 7 20,5
Pekka Keipi Fluttershy 1d 1 13 - -0 + 0 + 0 0
Arto Heikkinen Bimbogami1d 2 105+5+8+0=18 8 7 64½ + 3 + 5 12,5
Janne Nikula Pyoveli2 1d 8 5 4 9 1 83 + 2 + 3 8
Anttoni MaulaKalapuikko 1k 1 13 - -0 + 0 + 0 0
Juuso Nyyssönenmatlock 3d 6 6 6+9+12+9=36 2 -2½ + 9 + 0 11,5
Olli Pulkkinen Palomies 1k 11 131 5 40 25 + 6 + 9 20
Johannes Lairejlaire2 3k 5 7 9+1+8+11=29 7 12 52 + 4 + 6 12
Henry HemmingSuperior 1k 4 8 - -1½ + 0 + 0 1,5
Mikko SiukolaBussi 3d 9 3 9+7+10+10=36 2 4 74 + 9 + 4 17
Joonas YlönenHangedMan 1d 9 3 37 1 50!14 + 10 + 10 24
Tuomo Saloelevengen 2d 4 8 - -1½ + 0 + 0 1,5
Reino KarttunenVerkko 1d 210 10+7+7+6=30 6 37 3½ + 5 + 8 13,5

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-134) was last changed on 10-Apr-2013 16:37 by Jehhee