Onkohan ihan laillista puuhaa? Suomessa uhkapelien pelaaminen on tarkoin säädelty, uhkapelien järjestäminen omin päin tai tilojen antaminen uhkapeliin on rikoslaissa kielletty.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Uhkapeli

- Anonyymi, 5.10.2010

Ko. wikipedia-artikkelissa oli ihan linkki lakitekstiin. Go on taitopeli ja tässä kokeiluluontoisessa tapahtumassa panokset ovat hyvin pieniä. Mutta jos ehdottomasti vaaditaan, tilaisuus voidaan kyllä peruuttaa. -- Vesa

16 §
Uhkapelin järjestäminen

Joka luvattomasti järjestää uhkapelin tai pitää huoneistoa tai muuta tilaa uhkapeliä varten tai majoitus- tai ravitsemisliikkeen harjoittajana sallii uhkapelin, on tuomittava uhkapelin järjestämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Uhkapelillä tarkoitetaan veikkaus-, bingo-, toto- ja vedonlyöntipeliä, raha- tai tavara-arpajaisia ja pelikasinotoimintaa sekä muuta vastaavaa peliä tai toimintaa, jossa voiton saaminen perustuu kokonaan tai osittain sattumaan taikka peliin tai toimintaan osallistuvista riippumattomiin tapahtumiin ja jossa mahdollinen häviö on ilmeisessä epäsuhteessa ainakin jonkun osallistujan maksukykyyn.


Huomatakoon, että turnaukseissa peritään osallistumismaksuja ja jaetaan palkintoja. Nämä summat ovat huomaatavasti isompia, kuin kyseisessä bangneki-illassa. --Matti 5.10.2010

Vaikka go pelinä ei olekaan tuuriin perustuva, kuten esimerkiksi lotto, niin go-pelien lopputuloksesta vetoa lyöminen voitaneen rinnastaa urheiluveikkaukseen sillä lopputulos ei ole koskaan ennalta selvä vaikka pelaajat tunteva veikkaaja voikin tehdä valistuneen arvauksen todennäköisyyksistä. IANAL, mutta wikipedian sivulla urheiluvedonlyönti on mainittu erikseen uhkapelien listassa. En näkisi tarpeelliseksi tämän kokeiluluontoisen illan perumista, mutta mikäli tapahtumasta on tarkoitus tehdä säännöllinen voisi olla paikallaan tarkistuttaa tilanne laintuntijalla, ettei järjestäjille tule yllätyksiä? -- Toinen anonyymi


En heti huomannut paljon maksaa hävitä ajalla? --A-P 5.10.2010

Siinä menettää koko panoksen, kuten myös luovuttamalla pelin. - Lauri

--

Oikeus on tehnyt myös pokerista hiljattain tulkinnan, jonka mukaan pienillä panoksilla järjestettävät kotipelit ovat ok ottamatta sinänsä kantaa pokerin taitoaspektiin. Maksua "kotipelin" järjestämisestä ei tietenkään saa kerätä, ts. rahat pitää mennä lyhentämättömänä pottiin.

Uhkapeliksi laskemiseen liittyy sekin että panokset ovat osallistujien varallisuuteen ja tulotasoon nähden huomattavat, mikä on tietenkin ihan järkevä tulkinta. Kavereiden "kotipelissä" ei ole tarkoitus että joku laittaa peliin puolet kuukausipalkastaan. Lukeehan se tuossa lainkohdassakin, että ".... JA jossa mahdollinen häviö on epäsuhdassa ainakin jonkun osallistujan maksukykyyn."

Rajanveto on tietenkin vähän hankalaa, mutta en olisi kovin huolissani tässä tapauksessa lain rikkomisesta :-)

-- Antti V

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-8) was last changed on 09-Oct-2010 13:40 by 88.115.206.180