Minun 5 senttiä: Vastustan ehdottomasti Herralaa virallisen tai epävirallisen kesäleirin korvikkeena, koska sinne ei mahdu kaikki halukkaat pelaajat. -- Kari

  • Herrala2007 ei ole varsinaisesti minkään leirin korvike, vaan siellä on turnaus tai kaksi. Tarkoitus on kuitenkin pitää yhteydet Herralaan vierillä. -- Matti

Eikö tuo riipu järjestäjästä kenelle se on tarkoitettu. Kuluneen vuoden Herralan leiri oli HGK:n tapahtuma. Jos koko suomen leiriä ei kukaan halua järjestää, sellaista ei tapahdu. Saavutettua etua (eli yleistä virallista kesäleiriä) ei ole! -- Gardan

Samalla vaivalla sitä järjestää kaikille avoimen kesäleirin. Ainakin aikaisemmin niille on ollut kysyntää. Jos taas kysyntää ei ole, niin miksei Herralaan voisi olla vapaa pääsy? Ei ole myöskään järkeä perustaa jokaiselle kuppikunnalle omaa kesäleiriä kilpailemaan keskenään. -- Kari

Kesäleirit tuskin kilpailevat juuri keskenään, ainakaan, jos niihin ei ole vapaa pääsy.

Kaikkein hienointa olisikin jo JOKU jaksaisi järjestää kaikille avoimen leirin. Tällaisen järjestäminen on käytännössä osoittautunut hankalaksi/työlääksi (herralaan verrattuna) siitä päätellen, että JOKU ei ole järjestänyt sellaista. Kari, siinä mukavan pieni huomma sinulle, joka tekisi go-yhteisön iloiseksi?

-- Lauri

Paljonkohan väkeä pitäisi mahtua? Kiinnostuneiden nimet listaan. --Suvi

Jos on suljettu leiri X ja avoin leiri Y niin ne kilpailevat populaatiosta, jolla olisi mahdollisuus mennä molempiin, mutta resuresseja vain toiseen. Leirin Y järjestäjiä etsittäessä X:n järjestäjät eivät ole helposti käytettävissä. Jos ei ole merkittävästi vaikeampaa järjestää avointa Y-leiriä, olisi varmaan tässä tapauksessa järkevää unohtaa suljettu X ja pistää Y pystyyn. Ystävällinen tapa olisi kysyä halukkaita jakamaan lisääntynyttä vaivaa, eikä sanoa että "järkätkää Y keskenänne jos haluatte". (Se on sitten eri asia jos joku voi perustella mitä hyötyjä saavutetaan pitämällä leirille osallistujat jotenkin rajattuna populaationa). Avoin leiri ei mitenkään estä järjestämästä jotenkin rajattua turnausta leirin yhteydessä.

-- Antti V

Antti, oletat nyt, että ne kaksi leiriä pitää järjestää samaan aikaan. Viime vuonna HGK:lla oli leiri koska HGK halusi sellaisen järjestää. Ei ollut muilta pois se. Avoimen leirin (osanottajia epämääräinen määrä) järjestäminen on kertaluokkaa työläämpää. Sama kuin turnauksissa yli 30 hengen menevät tapahtumat alkavat tuoda ylimääräistä huomioitavaa. Pienellä tutulla porukalla paikalla on järjestelyihin tottuneita suhteessa enemmän. Herrala on myöskin kertaluokkaa helpompi järjestää koska sinne on paljon hyviä suhteita, paikka tunnetaan ja taloudellinen riski on hyvin marginaalinen. Muualla kaikki kolme kohtaa lähtevät helposti nollatilasta.

-- Gardan

Tämä on mielenkiitoinen keskustelu: Ihmiset jotka eivät järjestä tapahtumia vaativat järjestäviä näkemään lisää vaivaa ja/tai löytämään lisää järjestäjiä "tyhjästä". WTF?

Eli: saa vapaaehtoistua!

-- Lauri

Yritin viime vuonna (vai toissavuonna? muisti pätkii:) kysellä mahdollisia paikkoja isoa leiriä varten. Ongelmia oli monia. Paikan tulisi olla julkisten kulkuyhteyksien päässä, paikassa täytyy olla tarpeeksi majoitustilaa (Päivölän leirille taisi osallistua 60 henkeä yhtenä vuonna), peseytymistilat sekä järjestetty ruokailu, ja hinnan pitäisi olla edullinen (ainakin halvempi kuin Päivölän 60e, joka osoittautui liian kalliiksi, viimeisellä kerralla väkeä oli kovin vähän). Tilassa pitää olla riittävästi pöytiä ja tuoleja pelaamista varten. Järvi ja vaikkapa lentopallokenttäkään eivät olisi pahitteeksi. Käytännössä edellä kuvaillut paikat ovat hyvin usein leirikeskuksia, jotka ovat kesäisin varattu rippikoulukäyttöön. Jos sopiva paikka olisi helpolla löytynyt, olisi leirin järjestäminen ollut jo huomattavasti helpompaa. Jos joku haluaa kääntää ympäri kiviä ja kantoja ja löytää paikan, minä lupaan olla mukana järjestelyissä. Onnea metsästykseen :-) --Suvi

En halua syytellä ketään aikaisempien vuosien järjestelyistä. Kuten Suvi kommentoikin viimeisen Päivölä-leirin hinnasta, oli se liian kallis ja tässä mielessä jakoi porukan kahtia. En haluaisi, että kahtiajako tehdään nyt iän/parisuhteen perusteella. Kesäleiri on ollut ainakin minulle mitä parasta sosiaalista ajanvietettä aikaisempina vuosina ja haluaisin että mahdollisimman moni halukas pääsisi sen kokemaan. Monella ei myöskään riitä kesällä vapaita viikonloppuja kahteen leiriin. En yritä vetää hihasta mitään magiaa ja pidän mahdollisena, että Herralalle ei vain löydy halvempaa paikkavaihtoehtoa, mutta halusin vain aloittaa keskustelun siitä, että tässä tehdään valinta erilaisten rajausten välillä.

-- Kari

Kari, pliis. SM-kisat eivät ole sama asia kuin kesäleiri, vaikka ne pidettäisiinkin leirimäisissä olosuhteissa kesällä. -- Gardan

Gardan, pliis. Oli SM-kisat kesäleiri tai ei niin ihmisillä on rajallisesti resursseja ja on aivan varmasti helpompaa allokoida go-aktiviteettia yhdelle kokonaiselle kesäviikolopulle kuin kahdelle. Tässä mielessä "HGK:n leiri" tai "Nuorten SM-leiri" tai muu tietyn porukan leiri vähentää yleistä kiinnostusta mihinkään yhteiseen leiriin, vaikka ei tietenkään ole suoraan pois mistään. Ihmiset saa tietysti tehdä ihan mitä huvittaa, mutta jos kesälle pistetään pari 10-20 hengen rajattua viikonloppujuttua niin tuskin tarvitsee enää keskustella mistään isosta yhteisestä leiristä.

Leiripaikkaan minulla ei ole mitään mullistavia ideoita kun selvisi nuo vaatimukset, joten ymmärrän jos homma on tältä osin mahdoton toteuttaa. Etenkin julkisten yhteyksien päässä oleminen rajaa pois paljon muuten potentiaalisia paikkoja. (Onko se julkinen liikenne paikan ovelle oikeasti niin tarpeellista? )

-- Antti V

Julkisen liikenteen ei tarvitse tulla ovelle asti, kävelyetäisyydelle kyllä.

Nuorten ja parien kisat järjestetään joka tapauksessa kesällä 2007. Onko tämän kinan syy oikeasti vain kateudessa? Olisiko huomattavasti parempi, jos kisat olisivat vaikkapa TTY:llä? Nuorten ja parien kisojen järjestäminen ei millään lailla sulje pois yleisen leirin järjestämistä.

--Suvi

Ei niin. Nuorten ja parien SM-kisojen järjestäminen, jos ne aiotaan järjestää kesällä, olisi kätevintä tehdä yhteisellä kesäleirillä eikä erikseen, mikäli yhteinen leiri järjestetään.

-- Markku

SM-turnaus on SM-turnaus, ei pari hassua peliä riekkumisen keskellä. En kannata ajatustasi yhtään. --Suvi

Liiton kesäleiri 2003 Päivölässä sujui melko hyvin, kun järjestäjiä oli. Vuoden 2004 leirille ei pyynnöstänui huolimatta ilmoittautunut ketään muuta järjestäjäksi ja homman ennakkojärjestely jäi yksin minulle. Paikan päällä oli sitten kantoapua ym. Sen jälkeen minä en ole järjestänyt yleistä liiton kesäleiriä.

Muutamalla kirjoittajalla tuntuu olevan nurinkurinen käsitys, että jos Herralassa järjestätään kesällä jotakin, niin se pienentäisi mahdollisuuksia järjestää liiton kesäleiri. Ainoa vaikutus on, että yksi viikonloppu on varattu ja sekin on valittu sellaiseen aikaan, jolloin perinteistä leiriä ei ole ollut. Jos asioiden välillä on mitään syy-seuraussuhdetta, se menee niin päin, että liiton leirin puuttuminen on lisännyt muden kesätapahtumien määrää, mutta muiden kesätapahtumien poistaminen ei tuo liitolle kesäleiriä.

Matti 23.11.2006

Tätä väittelyä on tuskin järkeä jatkaa. Huomaan, että tässä vain kyseiselle leirille pääsevät ja henkilöt, jotka eivät pääse, yrittävät suojella aitoa etuaan eli todennäköisesti mitään rakentavaa lopputulosta ei tule syntymään. Matille haluaisin vielä sanoa, että jos esim. kaikki kerhot perustavat oman kesäleirinsä, niin olen varma, että se vähentää osallistujia potentiaaliselle yhteiselle leirille. Suvin argumenttiin: jos kerran pari-go:n SM-turnaus on niin virallinen, ettei sitä voi pelata "riekkumisen keskellä", niin olisiko kenties vielä parempi, jos turnaus järjestettäisiin vielä rauhallisemmassa paikassa? Eihän Herralassa ole karaokea enää? Ilmoittaudun tässä vapaaehtoiseksi auttamaan pari-go-turnauksen ja nuorten SM:n järjestelyissä esim. Zip:iin. Kateellisen loppuilkeilyt: ehdotan myös sellaista ideaa, että ihmiset voisivat ilmoittautua pari-go:n SM:n vapaasti ja valita parinsa vasta turnauspaikalla.

Kari

Oikastakoon kuitenkin vielä yksi Karin virheellisistä faktoista: Itse en ole millään muotoa pääsemässä keskusteltuun Herralan tapahtumaan. Silti se on minusta hyvä ja kannatettava idea. Eli en ymmärrä miten suojelisin omaa etuani.

-- Lauri 23.11.2006

Oikaistaampa lisää. Viime kesän HGK leiriä alettiin järjestää toukokuun alussa heinäkuun alkuun. Tuolloin oli jo selvää, ettei koko populaa koskevaa leiriä tulla järjestämään ja toisaalta kerholaiset olivat vuosikokouksessa ilmaisseet tahtonsa kesällä leireillä. Kerhon hallitus sitten alkoi puuhaamaan, kun mahdollisuus Herralan käyttöön tuli tietoon. Tämä ei mitenkään ollut muilta pois.

Yleisesti mitä isompi tapahtuma sitä aikaisemmin järjestäminen pitää aloittaa. Jos on olemassa isompi leiri niin tuskin mikään kerho sen kanssa päällekkäin järjestää omaa leiriään, jos ja kun kerholaiset haluavat osallistua myös yleiselle.

Herralaa rauhallisempaa paikkaa on vaikea keksiä. Keskellä suomalaista kesäluontoa. Ja ei ollut karaokea kesällä 2006. Itse pidän Zippiä erittäin kolkkona paikkana järjestää pienikokoinen ja arvokas turnaus. Hervanta ei myöskään ole se mukavin paikka olla kesällä. Toki jos haluaa ehdottomasti että turnaus siellä pidetään niin hakemusta liittoon. Tässä on vielä pari viikkoa aikaa. Jos vain yksi taho haluaa järjestää, se taho sen myös järjestää.

En ole myöskään pääsemässä tuonne SM-kisoihin, joten omaa etua tässä en aja.

Kari: SM-arvo on mielestäni asia, jota pitää kunnioittaa oli sarja mikä tahansa liiton hyväksymä. Kunnioittamisena pidän sitä, että annetaan pelaajille olosuhteet joissa voi pelata parasta peliään. Leirin yhteydessä siellä olisi erittäin vapautuneessa tilassa olevia ja ennen kaikkea turnaukseen osallistuvat menettäisivät osana leiristä pakollisten pelien takia. Se ei todellakaan ole kivaa.

-- Gardan 23.11.2006

Kysyn vielä että onko se kävelymatkan (<2km?) pääseminen julkisilla kulkuvälineillä todella tärkeä kriteeri? Jos samalla julkisella välineellä tulee useita ihmisiä ja matkaa varsinaiseen paikkaan on esimerkiksi 15km, taksi ei maksa kovin paljoa jaettuna tulijoiden kesken. Yleensä paikat kauempana julkisista välineistä ovat halvempia, mikä kompensoi tätä. Taksi joutuu tietenkin ensin ajamaan tolpalta jontkaan, mutta tästä tulee lisäkilometrejä yleensä luokkaa 10-20, koska taajamia on sen verran tiheässä ja joka taajamasta löytynee taksi. Toki tämä tarkoittaa, että ihmiset eivät voi täysin vapaasti mennä ja tulla miten huvittaa, mutta tämä ei jostain syystä estä monia muita organisaatioita varaamasta tiloja maalta.

Ymmärrän huolen ja tarpeen saada pelata SM-pelit rauhassa, mutta uskoakseni tämä ei ole ylitsepääsemätön ongelma. Esimerkiksi pelien eristäminen erilliseen rakennukseen varmastikin pitäisi vapautuneet yksilöpyksilöt pois kibitsoimasta (En tiedä voiko näin tehdä esimerkiksi siellä Herralassa). Osa leirin vapautuneesta tunnelmasta menisi tietysti vakavaa SM-turnaustaan pelaavilta sivu suun. Jos tämä on kynnyskysymys, niin asiasta ei tarvinne enempää kinata.

-- Antti V 23.11.2006

Antti, varmuuden vuoksi: herralan majoitukseen ei mahdu juuri enempää ihmisiä, kuin mitä noihin nyt suunniteltuihin turnauksiin osallistuu. Eli herralassa pelipaikka on kokolailla automaattisesti rauhallinen ja ongelmaa ei ole.

-- Lauri 23.11.2006

Lupaudun mukaan järjestämään kaikille avointa kesäleiriä kesällä 2007, mikäli muita leirimuotoisia tapahtumia ei järjestetä kilpailemaan. Näin vältytään päälekkäiseltä vaivalta ja SM-kisatkin voidaan järjestää kaupungissa kunnollisissa, SM:n arvon mukaisissa tiloissa, jotka ovat halpoja ja helppojen kulkuyhteyksien päässä.

-- Kari 23.11.2006

Samaa konseptia on kokeiltu Herralassa jo vuonna 2005. Tapahtuma oli rauhallinen ja peleihin sai keskittyä.

Kari, pidätkö mahdollista Herralan tapahtumaa tosissasi uhkana yleisen goleirin onnistumiselle? Haluaisitko leirin jo kesäkuun puoleen väliin? Jos go-leirillä porukalla on sama meno päällä kuin Päivölässä 2004, niin jotkut vanhemmat eivät välttämättä edes päästä nuoria sinne. Yli-ikäisten nuorten ryhmä voidaan jättää pois SM-turnauksesta, jos se kilpailee leiri kanssa. Jäljelle jää parigo. Ennen Herralaa SM-turnaus on järjestetty parilla eri kesämökillä. Kieltäisitkö tällaistkin?

Sinänsä on hyvä että tarjoudut mukaan järjestämään leiriä. Ehkä sellainen saadaan aikaan. Pelkään kuitenkin, että asian varmistumiseen menee aikaa ja SM-turnauksista joudutaan päättämään aiemmin.

-- Matti 23.11.2006

Viime vuoden Herralan leiri oli samaan aikaan ku Oulun Kesäturnaus ja vaikka se olikin vain HGK:laisille, niin silti tuntui aika ikävältä että näinkin pienessä piirissä järjestettiin kaksi tapahtumaa yhtäaikaa, jotka edes potentiaalisesti houkuttelivat samaa porukkaa. Jos useampia samantapaisia tapahtumia järjestetään, olis kiva, että ne ajoitetaan mahdollisimman tarkkaan. Tämän vuoden Oulun Kesästä ollana kehittämässä aiempaa parempaa kesälomamatkakohdetta ja siten sekin on jossain määrin kilpailemassa samoista "markkinoista". Olis siis kiva, että suomalaista go-kesäleiriä suunniteltaessa otettais huomioon koko kesän ajalle suunnitteilla olevat tapahtumat. --Tii

Huomasin yhden hassun jutun, tuolla Nuorten SM 2007 kohdassa alle 18 vuotiaiden ryhmässä lukee kai vahingossa, että pitäisi olla syntynyt 1.8.1990 tai myöhemmin. Luultavasti siinä kuitenkin pitäisi lukea 1.8.1989 tai myöhemmin syntyneille, muutoinhan tuo olisi alle 17 vuotiaiden sarja. Eipä muuta. :)

-- Minna 11.12.2006

Päivämäärä on niin kuin kuuluu. Tarkoitus on, että pelaajat kelpaavat myös vuoden 2008 nuorten EM turnaukseen. 17 vuotta täyttäneet voivat osallistua alle 21 vuotiaiden ryhmään, jos sellaiseen tulee riittävästi pelaajia, että se järjestetään.

-- Matti 11.12.2006


Haluaisin tuoda lapsia pelaamaan, mutta pitääkö se olla juuri tuo viikonloppu? Helena

--Helena, 25-Mar-2007

Valitettavasti on liian myöhäistä lähteä vaihtamaan ajankohtaa.

-- Matti 25.3.2007

Päivölässä järjestetään tänä vuonna goleiri, joka on 30.6.-1.7.2007. Sopisiko sen ajankohta paremmin? Minä ainakin ajattelin, että 5-vuotias tyttäreni voisi tulla tuonne pelaamaan jompanakumpana päivänä. --JaakkoSärelä, 26.3.2007

Hmm, mites tämä nuorten sm onnistuu? näyttäisi olevan melko vähän tulijoita. Aikooko turnaus järjestäjä vielä jotenkin yrittää saada osallistujia ja jos ei niin voisko antaa jotain infoo et miten 1 pelaajan turnaus toimii :). - Javier-Aleksi Savolainen

Ehdon systeemi 1 pelaajan turnauksiin on ns. islantilainen Thorthor-paritus. Systeemistä on paikallisilla vuosien kokemus ja joku tosifiksu lienee kirjoittanut aiheesta tuhannen sivun analyysin jonnekin nettiin. Lyhyesti: miinuspuolella systeemi keskittyy vain parhaan löytämiseen eikä välitä muista sijoista hittojakaan, mutta sehän on SM-kisoissa päätarkoitus. Pluspuolella peleistä pitäisi tulla todella tasaisia, sillä luokitusten keskihajonta on olematon. - Jaakko

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-35) was last changed on 30-May-2007 20:57 by 85.131.27.183