Espoolainen 1 kyu ja JavaScript -pohjaisen jGoBoard -kirjaston tekijä.

KGS-pelitunnukset: finity, jokkebk
IRC: jokkebk
Email: jokkebk (ät) iki.fi
Puhelin: 040 ja 596 0489

Mitä Missä Milloin Miksi
1. jakso Hikarua kotona 6.9.2009 Idea lautapeli-aiheisesta animesta tuntui ihan älyttömältä
1. peli gota KGS 13.9.2009 Sarja tulikin katsottua aika putkeen
25 kyu Keltsu ~syys-lokakuu Menin PoGon peli-iltaan ja sainkin heti tasoiseni 4 dan vastuksen
11 kyu ToiGo ~joulukuu Kävin toisessa peli-illassa ja pelasin Artoa (1k) vastaan
9 kivellä tiukan väännön ja hävisin Fengille
7 kyu Sello-Go 12.3.2010 Voitin Antin 9 kivellä (kiitos self-semi-atarin) ja liityin PoGoon, Antti korotti 7 kyuhun.
1. turnausvoitto Turun Monni 19.6.2010 Voittoa lähdettiin hakemaan ja se myös tuli. Sekä neljä häviötä.
Kongressi Tampereella 31.8.2010 Pelasin viikonlopputurnauksessa 3-2. Kohtalokseni koitui Znedek Kouba (8k) joka
voitti kongressin main, weekend ja rapid-turnauksissa 18 peliä 19:sta.
6 kyu Helsinki Casual 18.9.2010 Nilkitin lopulta 4-1 ja voitin 4 suklaalevyä sekä korotuksen. Eka 4k+!
4 kyu PoGon itsenäisyysbonus 5.12.2010 "Pahasti aliluokitettu", oli ensimmäisen dan-vastuksen kommentti, ja
illalla tuli pelattua nähtävästi pari muutakin vakuuttavaa peliä
3 kyu Takapotku 2011 11.-13.2.2011 Voitin kaksi 3 kyuta, hävisin 2k:lle ja 1k:lle, sekä viimeisen pelin Tuomas Kelomäelle, joka korotettiin myöskin 3 kyuksi.
Pikapelit Pika Pika 2011 16.4.2011 Mainio pikaturnaus pelattiin normitasoituksilla, ja tasainen 3/3 -tulos
toi luottamusta suht' tuoreeseen 3 kyu -rankkiin.
Perussettiä Helsinki Casual 2011 17.-18.9.2011 Rento turnaus, josta tuli 3/5 takaisin. Ensimmäinen turnaus Fischer-
ajoilla, toimi hyvin.
Turnajaiset eGon Turnajaiset 2012 21.-22.1.2012 Sellon kirjastossa pidetty mainio turnaus, josta 3/5 rivi
1k- (1d-), 4k- (3k-), 5k+, 1k+, 5k+
2 kyu eGon peli-ilta 29.3.2012 Hyvä kerhopelimenestys kiven alitasoituksilla vei luokituspeliin Vesaa vastaan.
Peli oli tuttuun tapaan vaikea, mutta taistelin onnistuneesti,
kirjaimellisesti viimeiseen kiveeni asti! Damet jäivät täyttämättä,
mutta mustalle laskettiin riittävä piste-etu voittoon. Jes!
JSM Joukkue-SM 2012 21.-22.4.2012 Ensimmäinen joukkue-SM ja todella mukava turnaus. Pelikirjaukset alempaa.
1k+, 3k-, 1k+, 2d-, 4k+ - Janne Nikulalle (2d) täpärä 0.5 pisteen häviö valkeilla stemuilla!
1 kyu Helsinki Casual 2013 27.10.2013 Solidi voittorivi toi korotuksen. Ei kuitenkaan vielä dan-sellaista! :)

Tarinaa#

Helsinki Casual 2013#

Kaikkien aikojen huippuvire: 1k+ 1d- 1k+ 1d+ 2d+, ja AJ:kin voitti vain 1.5 pisteellä. 1k-korotus tuli viimein, kyllähän tässä jo 1,5 vuotta on turnauksissa 1 kyitä voitettukin! :)

Musta Valkea SGF Kommentit
Joonas Pihlajamaa 2k Ludmila Voutilainen 1k B+9.5(info) Valkea väänsi hieman liikaa heti alussa ja musta sai 30 pisteen laidan kun valkealle jäi lähinnä heikko ryhmä. Loppuun asti taisteltiin tiukasti, mutta pisteet riittivät lopulta hyvin.
Antti Nieminen 1d Joonas Pihlajamaa 2k B+1.5(info) AJ meinasi viedä jo alkupelissä, mutta sain yllättävän vahvan hyökkäyksen mustan ryhmää vastaan, ja lopulta mustan virheen vuoksi mojovan paistin. Miinuspuolena musta rajasi 30 pistettä potentiaalista aluetta, johon oli pakko tehdä invaasio. Invaasioryhmästä tuli ko, jonka voittaminen jäi mustalle yllättävän huonoksi tulokseksi kun valkea tuli vaihtarina isosti moyoon sisälle. Antti luuli hävinneensä, mutta lopun 2pt ja 1pt ko:iden voitto lopulta riitti mustan täpärään voittoon.
Jari Koivikko 1k Joonas Pihlajamaa 2k W+R(info) Annoin mustalle heti alussa kohtuuttoman ison laidan vastineeksi "jättimoyosta", joka mustan invaasion jälkeen supistui isoksi laidaksi. Laskin jossain kohtaa olevani 30pt häviöllä. Tämän innoittamana rähisin ahkerasti pisteistä, ja pääsin matona mustan laidalle. Päätin että nyt on aika tappaa ja Jarin pelattua siirron joka uhkasi aloittaa semeain 17 kiven ryhmästäni, lähdinkin kivien pelastamisen sijaan tappamaan nurkkaryhmää. Siitä tuli sekin sijaan ko, jonka tuoksinassa kiviletkaltani lähti kriittinen vapaus. Pelasin ko-uhkana siirron joka uhkasi tappaa samankokoisen ryhmän mustan kiviä. Musta ignoroi, pelasti nurkkansa ja 18 kiveäni jäi mustalle gotessa syötäviksi. Vastineeksi tapoin saman verran mustia kiviä, ja kun niiden kuolema varmistui, Jari luovutti koska oli laskenut ettei voi syödä letkaani. No, loppujen lopuksi jälkianalyysissä selvisi, että valkea oli hieman johdolla ennen jättikota, ja jäi vaihtokaupassa vähän plussalle ja sai senten, joten peli olisi päättynyt varmaan samoin ilman "virheellistä" luovutustakin. Hiuksianostattavan jännittävä matsi!
Joonas Pihlajamaa 2k Olli Pulkkinen 1d B+23.5(info) Olli sai turnauksen toisen alasparituksen sunnuntain ekaan peliin, ja se osoittautui myös gorrien kannalta epäonniseksi. Pelin alku muistutti paljon AJ:n kanssa pelattua, molemmat aloittivat itselleni täysin vieraalla tupla-3-3 -alulla, ja fusekin jälkeen tuntui että itselle ei oikein pisteitä ollut kertynyt. Peli näytti ratkeavan yllättävään leikkaukseen, jossa valkea söi 8 mustaa kiveä kiitos huonon kytkökseni. Mietin pitkään voisiko kivet pelastaa, mutten löytänyt kuin senten uhraussekvenssin joka pelasti pari omaa kiveäni laidalta. Se kuitenkin leikkasi valkean puoliheikon ryhmän erilleen, ja kävin senten turvin välittömästi sen kimppuun. Yhtäkkiä valkean ryhmä olikin silmättömänä matkalla mustan vahvuudessa. Sain valkean kivet leikattua ja lopulta 16 kiven pihvin. Valkea pelasi kuitenkin kovaa loppupeliä ja kun en itse ehtinyt laskea pisteitä, en tiennyt olenko reilusti johdolla vai pikkuhiljaa häviämässä. Löysin laidalta nerokkaan trikkisekvenssin, joka meinasi napata minulle 6 pistettä, ajattelin että se voisi riittää. Olli ei suostunut antamaan kiviä helpolla, mutta niiden pelastamisen vastineeksi alkoi mustalle kevyt ko valkean 10 kivestä. Mustalla riitti uhkia ja vaihdoin lopulta 5 kiveäni valkean 10 kiveen, ja sain vielä sentessä pari kiveä lisää. Piste-ero oli lopulta aika iso, jos en olisi käyttänyt Fischer-aikaani valkean ryhmän tappamiseen, olisin ehkä osannut pelata loppupelin vähän rauhallisemmin.
Janne Nikula 2d Joonas Pihlajamaa 2k W+5.5(info) Olin jo lauantaina vakuuttunut, että saan Jannen sunnuntaina vastaani kun huomasin, että tämä ei pelaa lauantaina, ja osun suurinpiirtein samoihin MMS-pisteisiin. Edellinen kohtaamisemme 1.5 vuotta aiemmin päätyi 0.5pt tappioon, mutta nyt itselläni oli hyvät neljä peliä takana, ei mitään hävittävää ja Janne tuli kylmiltään viimeiselle kierrokselle. Peli alkoi rauhallisenomaisesti, mutta sai yllättäen väkivaltaisen käänteen kun pääsin leikkaamaan Jannelta tukun kiviä epämääräisellä muodostelmalla heikkoa ryhmää, irtokiviä ja ajia. Sekvenssissä meni varmaan molemmilta ohi monta hyvää siirtoa, mutta lopputuloksena eristin Jannelta ison kasan kiviä kahdella ryhmällä, joista toisella oli enintään yksi silmä ja toinen oli mustan kivien saartama eikä täysin edes itseensä kytketty. Onneksi Jannella oli heikot leikkaavat kivet, ja murtauduin saarretulla kiviryhmällä vapauteen (noin viiteen sellaiseen) sentessä. Yllättäen syntyi klassinen "eye vs. no eye" -tulos, ja olin saanut 20 kiveä vangiksi. Janne sai senten ja leikkasi laitaryhmäni ja sai siitä jonkun 15 pisteen tuotot. Mustalle jäi vielä yksi heikko ryhmä, jota vastaan en lopulta saanut kovin kummoista hyökkäystä. Sain kuitenkin pidettyä väännön niin tasaväkisenä, että ihan loppuun tultaessa peli oli erittäin tasainen. Mustakin oli tämän selvästi laskenut, sillä pelin päätteeksi pelatiin ko kolmesta mustan kivestä, ja voitettuani sen peli päättyi täpärään valkean voittoon. Tosin vastineeksi 7 pisteestä musta sai 2 pistettä loppupeliä ottaessani kon, joten ehkä olisin voittanut 0.5-1.5 pisteellä vaikka ko-uhat eivät olisi riittäneetkään. Ensimmäinen 2d-päänahka!

Joukkue-SM 2013#

Onnistunut 4/5 tulos (1k+ 5k+ 9k+ 6k+ 2d-), etenkin huomioiden että valmistautuminen turnaukseen koostui edellisen illan alumnisitseistä ja aamukoneessa tehdyistä 6 kyu -tsumegoista. 2-dan päänahka jäi tulematta (5. kierros), mutta Henry Schmidtin 1k voitin ensimmäisellä kierroksella huomattavasti paremmalla pelillä kuin Eilisen sitä seuraavalla. Gorrejakin taitaa tulla. Tällä kertaa en kommentoi yksittäisiä pelejä, mutta SGF:issä on muutamia omia ajatuksia lukijoiden viihteeksi.

Musta Valkea SGF
Joonas Pihlajamaa 2k Henry Schmidt 1k B+R(info)
Joonas Pihlajamaa 2k Sami Hätälä 5k B+5.5(info)
Aura Tamminen 9k Joonas Pihlajamaa 2k W+R(info)
Vesa Kauppinen 6k Joonas Pihlajamaa 2k W+R(info)
Jaakko Virtanen 2d Joonas Pihlajamaa 2k B+R(info)

Helsinki Casual 2012#

1/5 tulos, jossa toki lohdutti hieman että 50 % hävityistä peleistä vastustaja korotettiin turnauksen päätteeksi, ja kaksi peleistä oli ihan voitettavissa mutta jätin ne vain voittamatta koska halusin (a) tappaa vastustajan ryhmän 30 sentepisteen sijaan, tai (b) aloin pelata puolen pisteen kota ennen damentäyttöä ja vastustaja pääsi huomaamaan, että mustan laidalla oli koko ajan ollut ammottava aukko. Eli pelit eivät olleet kokonaisuudessaan ihan kuraa, vaikka aika kylmiltään tuli turnaukseen lähdettyäkin. Kifut alla.

Musta Valkea SGF
Jerry Savo Joonas B+4.5(info)
Markus Porkka Joonas B+R(info)
Ville Koistinen Joonas W+6.5(info)
Joonas Pihlajamaa Johannes Laire W+R(info)
Atte Nousiainen Joonas Pihlajamaa B+9.5(info)

Joukkue-SM 2012#

Alunperin minun piti pelata eGon kakkosjoukkueen kolmospöytää, mutta joukkue kuivui kasaan kun Lauri ja Reino paikkasivat sairastapauksista huvenneita PoGon sarjajoukkuetta ja eGon herrasmiehiä. Minut myytiin (oletettavasti hyvään hintaan) YliGon kutosjoukkueeseen Joonas Ylösen ja Anttoni Maulan (pupukani) jatkoksi - Järveä lukuunottamatta joukkueessamme oli siis Suomen vahvimmat Joonakset! Alla pelikirjaukset ja tunnelmat

Musta Valkea Kirjaus Kommentit
Joonas Pihlajamaa 2k Ossi Sandberg 1k B+R(info) Peli meinasi räjähtää ensimmäiseen josekiin ja jouduinkin ikävästi tappiolle. Sitkeä vääntö ei kaventanut Ossin etumatkaa, ja olin purjehtimassa pistehäviöön kun Ossi ignoroi yhden siirtoni ja pääsin ataroimaan kolme kiveä. Ossi pelasti kolme kiveä, mutta kuoli noin neljälläkymmenellä muulla kivellä. Jatkoväännön jälkeen valkea luovutti.
Pekka Heininen 3k Joonas Pihlajamaa 2k B+9.5(info) Ihan mukavasti alkanut peli, mutta Pekka onnistui redusoimaan kaikki alueeni keskipelissä. Keskustassa tapahtuneen väännön jälkeen pelastin tukun kiväni gotessa, ja olin selkeästi jäljessä. Vastineeksi sain hyökkäykset kolmea heikkoa ryhmää vastaan, mutta mikään ei realisoitunut isoksi määräksi pisteitä. Vahva peli Pekalta ja 9.5 pisteen voitto.
Joonas Pihlajamaa 2k Henry Hemming 1k B+8.5(info) Päivän viimeisenä vastaani asettui Henri Hemming eli Ootakamoku. Tiesin Henrin kovaksi vastukseksi, ja samoin tiesin etten tiedä yhtään 6-4 -josekia. Pelasinkin josekin väärin heti alkuun ja Henri jäi miettimään pitkäksi aikaa miten vastata. Valkea sai kai paremman tuloksen, mutta jostain syystä valkean peli ei lähtenyt parhaalla tavalla eteenpäin, ja siirrolla 90 valkea yritti tappaa kahta mustaa ryhmääni liian innokkaasti ja jäi hieman myöhemmin nalkkiin 8 kivellä. Loppupeli oli ankaraa vääntöä kun Henri kuroi etumatkaa umpeen. Lopulta valkea jäi kuitenkin n. 8.5 pisteen päähän. 1k+!
Janne Nikula 2d Joonas Pihlajamaa 2k B+0.5(info) Sunnuntaiaamuna vastaani asettui Janne Nikula 2d. Janne kertoi ettei ollut kovin vahvassa vedossa, mutta laudalla kolmen kiven vahvuusero teki pelin erittäin vaikeaksi valkealle. Onnistuin kuitenkin olemaan kuolematta missään, ja yhtäkkiä laudalla käynnistyi ko Jannen alalaidan ryhmän elämästä. Jannen mukaan olisin voinut tappaakin ko. ryhmän, mutta päädyin lopulta antamaan sen elää. Vastineeksi sain ylälaidalta kivan nipun kiviä, jotka kuitenkin meinasivat paeta kossa. Janne kuitenkin taisi tässä kohtaa hoksata alalaidan kiviensä tilanteen ja pelasti siellä ryhmänsä, ja sain ylälaidan kivet lopullisesti pussiin. Loppupelissä säädettiin vielä oikeassa alanurkassa kun vastasin huonosti Jannen keimaan ja menetin nurkan, mutta vastineeksi Janne tenukoi ja tapatti neljä kiveään. Yosessa osoittautui, että peli menee todella tiukille. Tein ainakin yhden loppupelikämmin, mutta niin teki varmaan Jannekin - pisteenlaskussa kävi ilmi, että minulla oli 60.5 pistettä ja Jannella 61 pistettä. Damn! Dan-päänahka jää vielä odottamaan.
Joonas Pihlajamaa 2k Jerry Savo 4k B+R(info) Viikonlopun viimeisenä vastuksenani oli Hayashin kakkosjoukkueen Jerry Savo, 4k. Paineet voittoon olivat melkoiset. Tilannetta ei yhtään helpottanut valkoisen sanrenseikombo, jossa valkoinen sai mukavan 30 pisteen laidan jo pelin alkuvaiheilla. Onneksi tämän jälkeen Jerry pelasi kolme invaasiota mustan vahvuuteen. Ensimmäinen poikkesi josekista mutta päättyi OK muotoon valkealle. Toinen jäi hieman riskialttiille alueelle mustan sisään, ja kolmas jäi vangiksi, mutta antoi valkealle mukavan nurkan vastineeksi. Huonon muodon takia myös toinen ryhmä lähti hyvällä vauhdilla pakoon ja peli näytti hetken aikaa vaikealta. Yllättäen valkea tenukoi redusoidakseen vielä alalaitanikin olemattomiin. Tein vastatenukin jonka oletin pakottavan valkean vastaamaan ja elämään ensimmäisellä invaasioryhmällään gotessa. Valkea kuitenkin jätti siirron huomioitta ja jatkoi sekvenssiään alhaalla. Vein nurkan mutta valkoinen varmisti mahtavat tuotot ja laajensi moyonsa huomattaviin mittasuhteisiin siirrolla 86. Valitettavasti tämä koitui ylälaidan kohtaloksi. 30 siirtoa myöhemmin mustalla oli paketissa mehevä pihvi. Loppupeli oli tasaista vääntöä ja olin n. 30 pistettä johdolla, kun lähdin damentäyttövaiheessa veivaamaan. Syntyi yllättäen jättimäinen ko valkean lopuista pisteistä, ja peli päättyikin pistevoiton sijaan luovutukseen. Huh!

Helsinki Casual 2011#

Casual meni pitkälti samoin järjestelyin kuin viime vuonnakin. Vahvoja kyu-pelaajia (1-3k) oli minun lisäkseni ilmoittautunut vain kolme, joten turnauksen saldo oli käytännössä se, että ensimmäisenä päivänä sain 4k ja 5k päänahat ja hävisin mojovasti pupukanille (2k), joka johti koko pelin ajan kasvavalla marginaalilla. Toisena päivänä sain kunnon väännön jälkeen luovutusvoiton 5 kyusta, ja turnauksen viimeiseksi vastukseksi parittaja arpoi Eetu Erkkilän (1k).

Peli Eetua vastaan lähti mukavasti käyntiin, ja pienestä virhesiirrosta huolimatta sain hyvän hyökkäyksen valkean ryhmää vastaan. Ikävä kyllä hyökkäys piti tehdä heikolla ryhmällä, ja jouduin päättämään sekvenssin elolla gotessa. Profittia tuli silti ihan mukavasti. Eetu lähti rakentamaan aluetta keskustaan, jonka päätin redusoida uhkaamalla äsken ahdistellun valkean ryhmän leikkausta. Pääsinkin leikkaamaan, jonka jälkeen alkoi ns. mission impossible, eli hillittömän suuren valkean ryhmän tappaminen apunani melkein elävä musta ryhmä. Sain pidettyä valkean yhdessä silmässä, mutta menetin samalla molemmat silmät keskustaryhmältäni, ja jouduin kytkemään gotessa. Peliä jatkettiin muutama siirto muualla, jonka jälkeen valkea uhkasi syödä minulta kuusi kiveä. Kieltäydyin luovuttamasta 12 pistettä koska olin hieman tappiolla, ja seurauksena tuli semeai, jossa minulla oli 3 vapautta ja valkealla parikymmentä. Ihan OK:sti alkanut peli päättyi luovutukseen, ja turnauksen saldo 3/5:een. Alla SGF:t vastustajien iloksi. :)

KierrosMustaValkeaTulos
1JoonasJarno AlankoB+R(info)
2Anttoni MaulaJoonasB+29.5(info)
3JoonasDaniel MenezesB+R(info)
4Altug CalinJoonasW+R(info)
5JoonasEetu ErkkiläW+R(info)

Pika Pika 2011#

Upea Picachu, Sai-hattu ja oluttölkki projisoituna seinälle toivottivat tervetulleeksi turnaukseen. Käytössä oli normitasoitukset, mikä ei silti juuri lohduttanut kun vastaani asettui lähinnä 2 daneja. Hävisin heti alkuun Toni Kyöttilälle (2d) ja Pekka Lukkarille (2d), joten turnaus ei näyttänyt kovin valoisalta. Molemmat tulivat lopulta ykkössijalle 5/6 -tuloksella, mikä toi hieman lohtua jälkeenpäin. Pelini kääntyi kolmannella kierroksella Juho Heikkistä (2d) vastaan. Juho vei ensin nurkkani ja melkein tappoi jäljelle jääneen yksisilmäisen mötkylän, mutta yllättäen se eli sentessä ja sain hyvän hyökkäyksen valkean ryhmää vastaan. Hyökkäys tuotti vahvuutta jolla yllätyksekseni onnistuin tappamaan moyooni jääneet valkeat kivet, ja vaikka Juho sai vastineeksi alalaitani redusoitua, peli oli pitkälti ratkennut ja sain luovutusvoiton.

Lounastauon jälkeen vastaani asettui Pekka Keipi (1d), joka vei väännössämme pidemmän korren. 1-3 -tilanteessa sain vastaan neljännen 2 danini, Juho Pennasen, ja jos oikein muistan peli meni pistelaskuun saakka, ja jäin lopulta ihan kiitettävästi plussan puolelle. Illan päätteeksi sain viimein kyu-tasoisen vastustajan, kun Elina Toivanen (6k) otti mustat. Kolme kiveä Elinaa vastaan oli todella hankalaa, mutta kuroin piste-eroa tasaisesti ja tuntui että olen enää vähän jäljessä kun tein arviointivirheen ja ahnas vastaukseni leikkasi kymmenen kiven silmättömän ryhmäni irti omasta alueestani keskelle mustia kiviä. Tilanne alkoi olla epätoivoinen, mutta kiitos aikapaineen sain täpärästi kikkailtua ryhmäni turvaan kun Elina missasi tesujin jolla ryhmästäni olisi tehty lopullisesti pihvi. Vaaratilanteen lauettua kaikki ryhmäni olivat turvassa ja loppupeli meni helposti. Voitin lopulta n. kymmenellä pisteellä.

Kahdessa viimeisessä pelissä aikapaine iski pahasti; kelloon jäi damentäyttövaiheen alkaessa muutama sekunti, mutta onneksi tarpeeksi passaukseen 2 sekunnin Fischerin kanssa. Olen huomannut että pikapeleissä minulta puuttuu tyystin rutiini vähäisestä ajasta selviämiseen - vaikka peli on damentäyttövaiheessa, kun huomaan että aika on vähissä, jumiudun hakemaan kuumeisesti laudalla mahdollisesti olevaa damea samalla kun mietin oliko sääntöjen mukaan OK passata vai ei, tai mitä tapahtuu jos molemmat ovat jo passanneet. Tässä hupenee herkästi 10s ajasta joka 2s Fischerin kanssa vei minulta kaksi peliä PoGon itsenäisyysbonuksessa. Lisäharjoitusta selvästi kaivataan!

Takapotku 2011#

Lupasin muutamalle vastustajalle laittaa kifut saataville, joten laitan ne saman tien. Huomioita peleistä myöhemmin.

Kierros Musta Valkea Tulos Kommentit
1 Joonas - vapaakierros Minut paritettiin epähuomiossa vastustajan kanssa joka oli
ilmoittanut jättävänsä perjantain kierroksen väliin.
Pelasin Pekka Keipiä vastaan hyvän pelin ja hävisin parillakymmenellä pisteellä.
2 Atte Nousiainen 3k Joonas W+R(info) Epäilin koko pelin ajan riittävätkö pisteet, mutta onnistuneen redusointisekvenssin
päätteeksi vastustaja luovutti - olin loppujen lopuksi hyvässä johdossa.
3 Joonas Ville Koistinen 3k B+13(info) Erittäin tasaiselta tuntunut peli, mutta lopputulos yllätti positiivisesti
4 Joonas Eerik Puska 2k W+jotain(info) Päivän viimeinen peli meni aika väsyneissä tunnelmissa.
5 Jani Johansson 1k Joonas W+19(info) Häviöni 2k:ta vastaan nosti seuraavaksi vastukseni Janin, ja villin taistelun jälkeen peli oli aika tasan,
mutta loppupelissä jäin jälkeen ja hävisin lopulta varsin tyylikkäästi.
6 Joonas Tuomas Kelomäki 4k W+13(info) Hävisin Tuomasta vastaan viimeisen kierroksen myös Helsinkin Casualissa.
Tällä kertaa pelasin alun hyvin ja otin johtoaseman, kunnes valkoisen vahvat
redusoinnit veivät kaiken. Sain loppupelissä hieman kiinni, mutta
se ei riittänyt, joten Tuomas otti ansaitun viidennen voittonsa turnauksesta.

PoGon itsenäisyysbonus 5.12.2010#

Sunnuntai-iltana Gorsussa pidetty PoGon itsenäisyysbonus oli ensimmäinen bonusturnaus johon osallistuin, ja kolme ensimmäistä peliä osoittivat, että jonkinlainen valmistautuminen turnauksen 5min+2s -luonteeseen olisi ollut paikallaan. Hävisin ensimmäisen pelini 2 dania vastaan n. 10 pisteellä, pelattuani keskipelistä eteenpäin kellossa ensin 17 sekuntia, ja sitten vähän vähemmän. Ensin melkein kuolin yhdellä ryhmällä, sitten toisella, ja sen jälkeen kolmannella, ja elinyritysten välillä menetin lisäksi muutamia 3-5 kiven ryhmiä hätäisellä tenukoinnilla. Seuraavat kaksi peliä taisin niinikään hävitä ajalla damentäyttövaiheessa, ainakin toisen hyvästä johtoasemasta.

Onneksi tasaiseen tahtiin nautitut bonukset lopettivat turhan ajattelun alkupelissä ja pelasin loppuillan tasaisempaa peliä, häviten vain pari ajalla. Erityisen tyytyväinen olin 3 dania vastaan pelaamaani peliin, jossa rakensin murskaavan johtoaseman, ja lähdin sen jälkeen rennosti tappamaan valkoisen toivotonta invaasiota. Jonkinasteisen lukuvirheen takia pääsi kuitenkin käymään niin, että valkoinen pääsi kytkemään invaasiokivet, vei reippaan kokoisen keskusta-alueeni ja tappoi 15 kiven laitaryhmäni. Tästä pienestä (50 pisteen?) kämmistä huolimatta olisin voittanut 2 pisteellä, ellen olisi hävinnyt damentäytössä jälleen ajalla.

Lopullinen saldo taisi olla n. 8 voittoa ja 5 häviötä (joista 4 ajalla :), sekä kymmenisen bonusta, jotka kantoivat viidennelle sijalle. Daneja vastaan pelattujen pelien pohjalta pääsi kuitenkin käymään niin, että haaveeni täydellisestä 6-0 -nilkityksestä Takapotkussa taisivat tältä erää mennä.

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.

List of attachments

Kind Attachment Name Size Version Date Modified Author Change note
sgf
2011-09-17a.sgf 1.3 kB 1 18-Sep-2011 18:45 Joonas Pihlajamaa
sgf
2011-09-17b.sgf 2.0 kB 1 18-Sep-2011 18:45 Joonas Pihlajamaa
sgf
2011-09-17c.sgf 1.2 kB 1 18-Sep-2011 18:45 Joonas Pihlajamaa
sgf
2011-09-18a.sgf 1.9 kB 1 18-Sep-2011 18:45 Joonas Pihlajamaa
sgf
2011-09-18b.sgf 1.3 kB 1 18-Sep-2011 18:45 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-04-21a.sgf 1.6 kB 4 19-Sep-2012 22:04 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-04-21b.sgf 2.2 kB 3 19-Sep-2012 22:04 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-04-21c.sgf 2.0 kB 4 19-Sep-2012 22:04 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-04-22a.sgf 2.7 kB 3 19-Sep-2012 22:04 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-04-22b.sgf 3.0 kB 3 19-Sep-2012 22:04 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-09-15a.sgf 1.9 kB 1 19-Sep-2012 22:06 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-09-15b.sgf 2.1 kB 1 19-Sep-2012 22:06 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-09-15c.sgf 2.3 kB 1 19-Sep-2012 22:06 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-09-16a.sgf 2.2 kB 1 19-Sep-2012 22:06 Joonas Pihlajamaa
sgf
2012-09-16b.sgf 2.1 kB 1 19-Sep-2012 22:06 Joonas Pihlajamaa
sgf
2013-04-13 round 1.sgf 4.7 kB 1 15-Apr-2013 14:19 Joonas Pihlajamaa
sgf
2013-04-13 round 2.sgf 4.2 kB 1 15-Apr-2013 14:19 Joonas Pihlajamaa
sgf
2013-04-13 round 3.sgf 1.5 kB 1 15-Apr-2013 14:19 Joonas Pihlajamaa
sgf
2013-04-14 round 4.sgf 1.6 kB 1 15-Apr-2013 14:19 Joonas Pihlajamaa
sgf
2013-04-14 round 5.sgf 1.7 kB 1 15-Apr-2013 14:19 Joonas Pihlajamaa
sgf
HkiCasual13R1.sgf 1.7 kB 1 27-Oct-2013 21:35 Joonas Pihlajamaa
sgf
HkiCasual13R2.sgf 2.4 kB 1 27-Oct-2013 21:36 Joonas Pihlajamaa
sgf
HkiCasual13R3.sgf 2.1 kB 1 27-Oct-2013 21:36 Joonas Pihlajamaa
sgf
HkiCasual13R4.sgf 2.7 kB 1 27-Oct-2013 21:36 Joonas Pihlajamaa
sgf
HkiCasual13R5.sgf 2.8 kB 1 27-Oct-2013 21:36 Joonas Pihlajamaa
sgf
Takapotku 2011 k2.sgf 1.1 kB 1 13-Feb-2011 23:11 Joonas Pihlajamaa
sgf
Takapotku 2011 k3.sgf 1.9 kB 1 13-Feb-2011 23:11 Joonas Pihlajamaa
sgf
Takapotku 2011 k4.sgf 1.6 kB 1 13-Feb-2011 23:11 Joonas Pihlajamaa
sgf
Takapotku 2011 k5.sgf 1.8 kB 1 13-Feb-2011 23:11 Joonas Pihlajamaa
sgf
Takapotku 2011 k6.sgf 2.0 kB 1 13-Feb-2011 23:11 Joonas Pihlajamaa
« This page (revision-43) was last changed on 27-Oct-2013 22:25 by Joonas Pihlajamaa