Tämä sivu on jatkoa JoukkueSM2007Keskusteluun.

Keskustelu on levinnyt itse asiasta metatasolle: asian käsittelyyn ja itse keskustelua koskevaksi. Tämäkin kappale on sellaista.

Parissa viimeisessä hallituksessa joku uusista jäsenistä, om ottanut asiaksi ehdottaa muutoksia joukkue-SM-systeemiin. Tästä on seurannut keskustelua ja joitakin muutoksia on tehty. Tämän pohjalta kypsyi ajatus muuttaa systeemiä kertarysäyksellä. Pelaajia on ollut turnauksissa sen verran mukava määrä, että ehdotettu uusi systeemi on mahdollinen.

Pidän yleistä SM-turnausta tärkeämpänä turnauksena kuin joukkue-SMää. Tästä syystä ei systeemiä kehittelemään perustettu työryhmää. Systeemi muhi pitkään hallituksen foorumilla. Jotta se saataisiin eteenpäin yksi jäsenistä kirjoitti asian puhtaaksi. Kokous päätti laittaa esityksen julkisesti näkyville. Mitään muuta dokumenttia tavoitteista tai perusteluista ei ole. Tiedottaja on asiansa hoitanut. Hallituksen jäsenet ovat kirjoittaneet perusteluja vastauksia kysymyksiin. Jos joku halua esittää perustelemattomia vastaväitteitä siksi, koska varsinaista esitystäkään ei ollut perusteltu, hän voi niin tehdä. Perustelemattomat vastaväitteet eivät vaan ole yhtä tehokkaita kuimn perustellut.

-- Matti 7.9.2006

Bass esitti muutaman skenaarion, jossa Suomeen syntty uusi vahva joukkue. Esitänpä minäkin yhden.

Suomalainen danpelaaja tuo ulkomailta ammattilaisshodanin vaimokseen tai tyttöystäväkseen. He asettuvat paikkakunnalle, josta ei ole joukkuetta SM-mestaruusryhmässä ja vahvin paikallinen pelaajan on 1 dan. Myös naisen 6 amatööridanin vahvuinen veli muuttaa paikkakunnalle. He voisivat perustaa joukkee avoimeen ryhmään, mutta mmattilaiselle kelpaa paikka vain mestaruusryhmässä. Ilman häntä ei ole takeita avoimen ryhmän voitosta ja paikasta.

Seuraavan pykälän voisi lisätä sääntöihin:

Kerho voi luovuttaa joukkueensa paikan mestaruusryhmässä toiselle kerholle, jos

  • kerholla on useampi kuin yksi joukkue mestaruusryhmässä,
  • kerho suostuu luovuttamann joukkueen toiselle kerholle,
  • luovutettavassa joukkueessa pelaajista säilyy vähintään kolme samoina.

Tällöin uusi kerho voi peluuttaa pelaajiaan toisen kerhon kakkosjoukkueessa siihen asti kunnes saa liiton jäsenyyden ja sen jälkeen ottaa joukkueen omiin nimiinsä.

-- Matti 8.9.2006

Ohjelmointiviisautta: 90% koodista tarvitaan jotta saadaan hoidettua 10% erikoistapauksista.

Koska SM-sarjaan päästäkseen joukkueella pitää olla jonkin liiton jäsenkerhon nimi ja koska avoimessa sarjassa tätä vaatimusta ei ole niin pitää keksiä kaikenlaista. Ja tämä ongelma taas aiheutuu siitä, että puolet Suomen go-kerhoista ei ole liiton jäseniä koska liiton vaatimukset (min 30 euroa vuodessa ja rekisteröity ry) ovat niille liian raskaita. Tämä on ongelma.

Liigasta putoaminen ja nousu aiheutti hirveän porun edellisellä keskustelusivulla. Minusta se on pieni yksityiskohta jolla ei ole juuri mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta - se koskee ehkä neljää joukkuetta, joista osa taitaa olla suurien kerhojen kakkosjoukkueita. Se koskee ehkä 10%:ia Suomalaisista go-pelaajista. Tämä on uusi formaatti, jossa on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Itse en näe siinä ongelmaa vaikka joku kerho ei äkillisen vahvistumisen tuloksista heti pääsisikään nauttimaan.

Verratkaa aikaan jolloin Kärpät oli divarissa ja heti SM-liigaan noustuaan ne olivat kärkikastia, ongelma on ollut olemassa ennenkin.

  • Jalkapalloliigassakin kerran Haka voitti sekä I divarin että cupin ja seuraavina vuosina SM-sarjan kolme kertaa peräkkäin. Mutta minustakin aika hoitaa (kuten aliluokittuneisuudenkin):ei kaikkea tarvitse saada heti. -Jaakko S, 08.09.2006

Kaikkein eniten ihmettelen kuinka vakavasti keskustelijat taisivat tämän ottaa. Sama juttu kuin ikuinen luokitusriitely. Tämä on ongelma.

Anteeksi avautuminen. Olen halunnut tehdä tämän jo vuosia.

-- pto

Ilmoittautumisia selventääkseni seuraava kysymys: Voiko SM-sarjapaikan omaava kerho ilmoittaa kuusi parasta pelaajaansa mestaruusjoukkueeseen silleen, et varapaikoille jäävät voidaan ilmoittaa myös avoimen sarjan joukkueeseen? Eli avoimesta sarjasta ikäänkuin nostetaan sit SM-sarjan joukkueeseen varapelaajat tarvittaessa?? Tää olis henkilötasolla joustavin järjestelmä. Onhan huomattavasti parempi vaihtoehto erikoistilanteen sattuessa jättää avoimen sarjan joukkue vajaaksi ku SM-sarjan. --tii

Milloin tuota sivuturnausta on tarkoitus pelata ja millaisilla ajoilla? Miksi rajoitettu osallistumisoikeus eli ketä sen on tarkoitus palvella?

-- Gardan 15.3.2007

Heitän sivusta arvauksen: oululaisia, jotka eivät osallistu varsinaiseen turnaukseen. Heidän listallaan on kuitenkin 5 kyun tai heikompia pelaajia noin yhdeksänkymmentä. Mielestäni fiksu idea.

- dantti 15.3.2007

Sivuturnaus pelataan samaan aikaan kuin suljettu ja avoin joukkue-SM. Ajat ovat todennäköisesti C-luokkaa, ehkä B:tä, turnauksesta vastaava Ainalin Ville päättänee sen jossain vaiheessa. Turnaus palvelee niitä, jotka tasonsa takia eivät halua pelata joukkue-kisassa mutta jotka mielellään pelaisivat silti. Pitkälle oletamme osallistujien olevan Oulusta tai lähistöltä, mutta sivuturnaus palvelee samalla myös joukkue-SM:ään tulevien puolisoita ja muita halukkaita pelaajia ja ehkäpä saa jonkun lähtemään mukaan varapelaajaksi tai auton viimeiselle paikalle. Ajatuksena on, että paikalla olevia sivuturnaajia voidaan sitten tarvittaessa käyttää myös varapelaajina. Yläraja sivuturnaajien luokitukselle laitettiin sitä varten, etteivät semi-vahvat pelaajat siirtyisi joukkue-SM:stä sivuturnauksen puolelle hakemaan kirjoja pois. Avoimessa joukkuekisassahan voidaan koota joukkueita myös sekaisin eri kerhoista, joten kaikille 5 kyuta korkeammille pitäisi pystyä kasaamaan joukkue. Samalla myös avoimen sarjan peleistä tulee suunnilleen mielekkäitä, kun oululaiset tuplanumeroiset kiut eivät ole mukana.

-- Tii 15.3.

Erinomainen perustelu. Kiitän. Hyvä että asioita osataan miettiä monelta kannalta.

-- Gardan 15.3.2007

Huomio oululaisille: turnaukseen on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut 24 ihmistä muualta kuin Oulusta. Epäröiviä lienee aika paljon, joten lisää on vielä tulossa. Suurin osa muualta tulijoista todennäköisesti tarvitsee pelaajamajoitusta. Jos yksi majoittaja tarjoaa yösijaa 2-4 ihmisille, majoittajia voidaan helposti tarvita kymmenen tai enemmän!

Kun tavallisesti Oulussa ei käy näin paljon väkeä muualta maasta, tilanne ei välttämättä ole kovin tuttu ja monen sellaisen, joka ei ole aiemmin majoittanut ketään, pitää todennäköisesti tällä kertaa majoittaa joku porukka. Pyydän oululaisilta, että tämä asia otetaan kerhon sisäisessä tiedotuksessa esille.

-- Janne, 17.3.2007

Onko varsinaisesssa turnauksessa mitään muita palkintoja kuin kunnia?

-- Gardan 30.3.2007

Minusta olisi luontevaa, että SM-turnauksissa liitto päättäisi palkinnoista sekä myös huolehtisi niiden rahoituksesta. Voi tietysti periä paikalliselta järjestäjältä osan osallistumismaksuista siihen tarkoitukseen.

--JaakkoSärelä, 30.3.2007

Hyvä idea.

-- Gardan 30.3.2007

Minusta on vähän kyseenalaista yrittää rahalla nostaa turnauksen statusta (vai oliko palkinnoilla jokin muu tavoite?).

Aiheesta "miten saan vahvoja turnaukseen" on käyty jonkin verran keskustelua, ja keskustelussa juuri kukaan ei pidä rahaa hyvänä tapana vetää pelaajia. "Liiton raha" on joka tapauksessa jäsenmaksuilla jäseniltä kerättyä, ei ilmaista.

Minusta joukkueturnauksen idea (josta nyt ei taida kyllä olla paljoa yksimielisyyttä), on go SM kilpailusta kaikkein rennoin. Minusta joukkukisan mielekkyys voisi olla siinä, että siellä on rento, kiva kilpailufiilis, vähän niin kuin go-leireillä.

  • En oikeastaan ajatellutkaan, että liiton kannattaisi tai tarvitsisi osallistua palkintoihin ylimääräisellä rahalla juuri mainitsemistasi syistä. Mutta jotenkin tuntuisi luontevalta, että liitto organisoisi, mitä palkintoja SM-kisoista jaetaan (näinhän on jo muissa SM-kisoissa). Edelleen on hyvin luontevaa sitten kerätä palkintorahat osana osallistumismaksuja. JaakkoSärelä, 31.3.2007

-- Lauri 30.3.2007

Sinänsä ei rahalla niinkään mutta kohtullisen korkea osallistumismaksu, ei mitään palkintoja, sivuturnauksessa pieni osanottomaksu ja palkintoja. Tämä yhtälö hämää. Voihan se paikka tai muut jutut kustantaa sit niin paljon, mutta maininta suuntaan tai toiseen ois asiallista.

Kannatan myös tuota rennonfiiliksen painottamista joukkueturnauksessa. Se on ollut yksi suurimmista vaikuttajista omaan intooni olla mukana kehittämässä, tukemassa ja ideoimassa joukkueturnausta. Go on kiva harrastus ja liian vakavahenkinen kilpailu aina ei ole hyväksi.

-- Gardan 30.3.2007

Kyllä me aateltiin laittaa osallistumismaksut melkeen kokonaan palkintoihin, ei vaan olla vielä ehitty miettiä kunkin palkinnon kokoa, etenkään ku ei oo oikein tiedossa edellsvuotisia summia. Saapi ehdotella. Palkintojen kokoa on vaan tällä kertaa vaikee määritellä myös siks, että ei oo tietoo kuin ihmiset haluaa avoimen sarjan ja SM-sarjan osallistumismaksujen menevän millekkin joukkueelle. SM-sarjan osallistumismaksut tietenkin käytetään SM-sarjan palkintoihin, mut miten avoimen kanssa, kun ei ole ollu tiedossa et paljonko sinne on tulossa joukkueita, ni on ollu vaikee miettiä, et minkä kokoiset palkinnot siellä pitäis olla ja kuinka hyvällä/pahalla ihmiset kattoo sitä, et avoimen puolella kerättyjä osallistumismaksuja käytettäisiin pääsarjan palkintoihin. Aiemmin ku oli vain yksi sarja, ni kaikkien osallistumismaksut pysty pistään palkinnoiksi parhaille, eikä tarvinu miettiä tonmosta.

Paikka on ilmanen, ollu ainakin aina ennen, kifutki tullee ilmaseksi ja kuluja on lähinnä maholliset kuljetukset ja kahvi, tee, sokeri, kertakäyttäkupit ja lusikat eli arviolta kakskymppiä. Seura ei oo suunnitellu jäävänsä yhtään plussalle turnauksesta. Meille ei oo myöskään kukkaan maininnu, haluaako liitto jotakin siivua osallistumismaksuista itelleen (tyyliin SGP-maksu).

--Tii 31.3.2007

Kun selvittelin Oulun matkan hintoja, niin huomasin ohimennen VR:n tarjouksen: yhdensuuntaiset Helsinki-Oulu- ja Turku-Oulu-matkat tarjotaan muutaman viikon aikana poikkeuksellisesti 45 euron hintaan (normaalihinta jossain 60 euron päällä) ja tämä aika osuu juuri sopivasti Joukkue-SM:n ympärille. Tarjous ei koske opiskelijoita ja muita alennusryhmiä, mutta voi ehkä muiden matkallelähtökynnystä jonkin verran madaltaa. Lisätietoa VR:n tarjoussivulta.

--Janne, 1.4.2007 (uskoakseni tarjous ei ole aprillipila :))

Olisikos mitenkään mahdollista että oululaiset selvittelisivät jotain koulu-/kerhomaijtoitusta (esim se lukio?) tai vastaavaa? Ilmeisesti pelaajat itse eivät voi tarjota riittävästi yösijoja? Olisi aika sääli jos turnaukseen pääsy kaatuisi yösijan puutteeseen. Turnaukselle alkaa vaan tulemaan hieman liikaa hintaa jos pitäisi jotain hotellihuoneita hankkimaan 70e junalipun lisäksi.

--Iivari 12.4.2007

Mikä on pelipaikan osoite? -- Matti 12.4.2007

Lyseon osoite on Kajaaninkatu 3

-- Miika Hannus 12.4.2007

Pahoitteluni myöhäisestä reagoinnista. Meillä on myös irkkikanava, jolla kannattaa käydä kyselemässä järjestelyistä, majoituksista tai muista mietityttävistä seikoista, sieltä saa vastauksen kaikkien nopeiten: #oulun.goonpellaajat @IRCnet

Pyrimme löytämään lisää pelaajia majoittajiksi, mutta Toivoniementien kerhohuoneelle mahtuu myös majoittumaan lattialle ja kahdelle vuodesohvalle. Hätätapauksessa, jos ei enempää pelaajamajoittajia löydy, voin siirtyä muualle evakkoon ja antaa myös makuuhuoneeni joukkue-SM:ään tulijoille majoituspaikaksi. Jokatapauksessa majoitus kaikille tarvitsijoille järjestetään.

Päätimme palkinnot omavaltaisesti äskeittäin, osallistumismaksut menevät näillä näkymin kokonaisuudessaan palkintoihin.

-- Tii 15.4.2007

Ongelmana on vielä Kanpain tilanne. Jos heillä ei kiinnostusta riitä niin nostetaanko joku muu joukkue pääsarjaan, esim. viime vuoden joukkueSM:n sijoituksissa seuraavan kerhon joukkue? Täyden sarjan pelaaminen viidellä joukkuella on ikävää vapaakierrosten takia.

Onko ylitsepääsemätön ongelma jos samalta kerholta on kaksi joukkuetta pääsärjassa? Entä vajaat joukkueet? Pääsarjassa PoGo ja HGK ovat vielä vajaita. Siirtyvätkö ne suoraan avoimeen sarjaan vai pelataanko turnaus kuitenkin kolmehenkisillä joukkueilla? Tällä hetkellä pääsarjaan on tulossa vasta 3 täyttä joukkuetta, eikä joukkueSM tällaisena toteuta tarkoitustaan.

-- OGP 15.04.2007

Uusia joukkueita ei pääsarjaan oteta. Jos paikkansa viime vuonna ansainnut kerho ei lähetä joukkuetta, niin joukkueita on sitten vähemmän. JoukkueSM kyllä täyttää tarkoituksensa eli ratkaisee, minkä kerhon joukkue on paras.

-- Matti 15.4.2007

Milloin saadaan lopullinen aikataulu?

Matti

Pääsarjan osalta aikataulu selviää, kun tiedetään saako Pogo kokoon pääsarjajoukkueen. Jos saa, niin pääsarjan aikataulu pysyy sellaisena kuin se on JoukkueSM2007 sivulle merkitty tällä hetkellä merkitty, koska viidellä joukkueella jokaiselle joukkueelle tulee yksi vapaakierros. Jos Pogo ei saa kokoon pääsarjan joukkuetta, pääsarjassa pelataan neljä kierrosta, eli kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina.

Avoimen sarjan osalta aikataulu selviää todennäköisesti vasta lauantaiaamuna. Kuudella joukkueella pelataan viisi kierrosta EGF-A -ajoilla. Kahdeksalla joukkueella pitäisi Round Robinissa pelata kuusi kierrosta, samoin seitsemällä (jokaisella yksi vapaakierros). Silloin on avoimen sarjan aikoja lyhennettävä ja lauantaille tai sunnuntaille on lisättävä yksi kierros. Vaihtoehtona avoimessa sarjassa olisi pelata viisi kierrosta niin, etteivät kaikki joukkueet pelaa kaikkia vastaan.

--Tii 19.4.2007

Joukkueiden määrä voi vielä muuttua ja siksi varmaa kierrosaikataulua ei ehkä vielä pysty laatimaan. Tärkeintä pitkämatkalaisten kannalta kuitenkin on ajankohta, josta osallistujan velvollisuudet alkavat ja ajankohta, jonka jälkeen velvollisuuksia ei enää ole. Käytännössä siis viimeinen ilmoittautumisaika ja palkintojenjaon ajankohta on tiedettävä etukäteen, jotta tulo- ja menoyhteyksien kanssa ei satu ikäviä yllätyksiä.

--Janne, 19.4.2007

Turnaussivulla sanotaan, että jos avoimen ryhmän joukkueita on korkeintaan 8 pelataan täydellinen sarja. Tällöin kahdeksallaa tai seiotsemällä joukkueella kierroksia tulee seitsemän.

-- Matti 19.4.2007

Eikö aikataulussa ole nuo ajankohdat ilmoitettu? Anteeksi mikäli en ollut tarpeeksi selkeä. Aloitus ei ainakaan tuosta aikaistu.

Alkamisajankohta, ilmoittautuminen lauantaina 10-10.30, kierros alkaa 11.00.
Päättymisajankohta, palkintojen jako alkaa 16.00.

Mulla on juuri tekeillä arvontapohjat kierroksiksi eri vaihtoehdoille, joten en huomannut että avoimessa on tosiaan seitsemän kierrosta, jos joukkueita on seitsemän tai kahdeksan. Onko tässä joku erityinen syy, miksi seitsemällä tai kahdeksallakin joukkueella halutaan round robin vedettäväksi, vai löytyisikö avoimen ykkönen viiden kierroksenkin pohjalta.

Jos avoimessa sarjassa joudutaan pelaamaan seitsemän kierrosta, ajoitetaan ne noiden aikojen välille.

Ainoa, mitä keksin aikataulun lopetusaikaa venyttäväksi, ovat mahdolliset finaalit pääsarjan ja avoimen parhaan joukkueen löytämiseksi. Kuinka todennäköistä on, että, kaksi ykkössijasta taistelevaa joukkuetta on samoilla pisteillä uuden systeemin mukaan pääsarjassa, entä avoimessa?

Turnaus paritetaan seuraavalla tavalla: Algoritmi täyskierrosturnauksen paritukseen

--Tii19.4.2007

Epävarmuus aikataulusta on johtunut siitä, että turnauksen sivulla koko aikataulu (mukaan lukien ilmoittautumisajat ja palkintojenjaon ajankohta) on otsikoitu "alustavaksi aikatauluksi" ja muuta aikataulua ei ole annettu. Siksi siis on kysytty asiasta. :)

--Janne, 19.4.2007

Mitkä ovat turnauksen peliajat?

--Miika, 20.4.2007


Paritusdokumenttia kannattaisi korjata. Joukkueen pelaajat pelaavat vierekkäisillä pöydillö vuorovärein.

Matti 20.4.2007

Jälkipyykki saa oman sivunsa, jossa päästään keskustelemaan Joukkue-SM:n järjestelyistä, määrittelyistä, hienosäädöistä, ehdotetuista tarkennuksista, käytännön kokemuksista ja mistä tahansa uuteen järjestelmään ja äskeisiin kisoihin liittyvästä. --Tii 23.4.2007

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-42) was last changed on 23-Apr-2007 16:56 by Tii