Oulun Goonpellaajat ry ja Suomen Go-liitto toivottavat kaikki tervetulleiksi joukkueiden suomenmestaruuskilpailuihin 2007.

Turnaus järjestetään Oulussa 21.-22.4.2007. Turnauspaikkana on Oulun Lyseon lukion ruokasali Oulun keskustassa, Kajaaninkatu 3. Paikalla kahvi- ja teetarjoilu, kifuja ja kyniä.

Osallistumismaksun suuruus on 60€ SM-sarjan joukkueilta (4 henkeä/joukkue) ja 45€ avoimen sarjan joukkueilta (3 henkeä/joukkue).

Ilmoittautuminen, pelaajamajoitus ja yhteiskyydit

Tulokset

Joukkue-SM -turnauksen ohessa järjestetään sivuturnauksena Oulun Kevät 2007 kahden kiven alitasoituksilla 5kyu ja sitä heikommille pelaajille. Turnauksen osallistumismaksu on 5€, kirjapalkintoja hyvin pärjänneille.

HUOM! ilmoittautumisen jälkeen voidaan vielä tehdä tarpeellisia muutoksia aikatauluihin ja peliaikoihin, sekä palkintoihin, mutta 1. kierroksen aloitusaika ja palkintojen jaon aika pysyvät samoina.

Peliajat#

 • Pääsarja: viisi kierrosta Round Robinina, EGF-A-luokkaa eli 60min + 30s japanilainen byo-yomi
 • Avoin sarja, joukkueita kahdesta kuuteen: viisi kierrosta Round Robinina, EGF-A -luokkaa eli 60min+ 5min/15 kiveä kanadalainen byo-yomi.
 • Avoin sarja, joukkueita seitsemän tai enemmän: viisi kierrosta sveitsiläisellä järjestelmällä, EGF-A -luokkaa eli 60 min + 5min/15 kiveä kanadalainen byo-yomi.

Aikataulu#

Lauantai 21.4.#

 • 9:30-10:30 Ilmoittautuminen
 • 10:45-13.30 Ensimmäinen kierros
 • Lounas
 • 14:30-17.15 Toinen kierros
 • 17:15-20.00 Kolmas kierros
 • 20.00- Sauna- ja peli-ilta Toivoniementie 1:n kellarin kerhohuoneella. Sauna on varattu kahdeksasta kymmeneen. Omat pyyhkeet ja virvokkeet mukaan.

Sunnuntai 22.4.#

 • 9:30-12.15 Neljäs kierros
 • Lounas
 • 13:00-15.45 Viides kierros
 • 16.00 Palkintojen jako (HUOM! palkinnot jaetaan heti kun homma on valmiina, eli älkää häipykö kauas viimeisen kierroksen jälkeen.)

Palkinnot#

SM-sarja#

 • 1. palkinto 200 €
 • 2. palkinto 100 €
 • 3. palkinto 60 €

Avoin sarja#

 • 1. palkinto 90 € + paikka Joukkue-SM -sarjaan 2008
 • 2. palkinto 45 €

Palkintoja voidaan korottaa/laskea osallistujamäärän mukaan.

Joukkue-SM -järjestelmän yksityiskohtia#

Joukkue-SM -turnaus on jaettu kahteen tasoon: SM-sarjassa pelaavat joukkueet ratkaisevat joukkueiden suomenmestaruuden, ja avoimessa ryhmässä pelaavat joukkueet kilpailevat pääsystä seuraavan vuoden SM-sarjaan. SM-sarjan kuudenneksi sijoittunut pudotetaan sarjasta. Avoimen sarjan voittajalle (parhaiten sijoittuneelle SM-sarjaan kelpuutettavalle) annetaan paikka seuraavan vuoden sarjaan. Lisätietoa Suomen Go-liiton hallituksen tiedoituksista: Joukkue-SM-systeemi 2007-

Joukkue-SM-sarjassa pelaa kuusi neljähenkistä (kaksi varapelaajaa sallitaan) joukkuetta. Siirtymävuoden 2007 sarjan joukkueet ovat Helsingin go-kerho, Kanpai, OGP, YliGo, PoGo ja Hayashi. Kaikkien pelaajien tulee olla Suomen Go-liiton ja edustamansa kerhon jäseniä edustamansa kerhon kautta. Joukkueet pelaavat keskenään kaikki kaikkia vastaan -turnauksen, siten että 1-pelaajat pelaavat keskenään, 2-pelaajat keskenään ja niin edelleen. Peliajat EGF-A turnausehtojen mukaisia.

Avoimen ryhmän turnaus pelataan kolmihenkisin joukkuein (yksi varapelaaja saa olla) samaan aikaan SM-sarjan turnauksen kanssa. Turnauksessa on joko viisi kierrosta A-luokan peliajoin tai 5-6(7) kierrosta B-luokan peliajoin. Avoimen ryhmän joukkueessa voi olla jäseniä useammasta kuin yhdestä go-kerhosta, kunhan joukkueen kaikki pelaajat ovat Suomen Go-liiton jäseniä.

SM-sarjan joukkueiden koostumus Joukkueissa on neljä pelaajaa, jotka on nimetty 1-, 2-, 3- ja 4-pelaajaksi. Varapelaajat on erikseen nimettävä. Mikäli joukkue käyttää varapelaajiaan jollain kierroksella, siitä on kerrottava tuomarille ennen parituksen tekoa tai vähintään puoli tuntia ennen kierroksen alkua. Ykköspelaajaksi on nimettävä joukkueen viralliselta (kyu/dan) luokitukseltaan vahvin pelaaja, kakkospelaajaksi toiseksi vahvin ja niin edelleen. Mikäli samassa luokituksessa on useampia pelaajia, joukkue saa valita heidän järjestyksensä. Mikäli varapelaaja nostetaan joukkueeseen, yksi joukkueen pelaajista pudotetaan varapelaajaksi ja joukkueen pelaajat nimetään uudestaan. Uusi järjestys toimitetaan tuomarille samassa yhteydessä kun varapelaajan käytöstä ilmoitetaan.

Suomenmestarin, sarjasta putoajan ja muiden sijojen määräytyminen

Sarjan järjestyksen määrää a) joukkuepisteiden määrä, b) voitettujen pelien määrä ja c) keskinäinen ottelu. Järjestyksessä ensimmäinen on mestari, ja kuudes putoaa. Muut sijat jaetaan järjestyksen mukaan ja sijojen tasaaminen on mahdollista. Ensimmäistä ja kuudetta sijaa ei kuitenkaan jaeta. Mikäli joukkueet ovat näiden sijojen suhteen tasoissa, järjestetään uusintaottelu, jossa mahdollisen tasatuloksen ratkaisee ykköslaudan tulos. Jos yli kaksi joukkuetta on järjestyksessä tasoissa, putoamisen ratkaisevat kaksi edellisen vuoden huonointa, mestaruuden kaksi edellisen vuoden parhaiten sijoittunutta joukkuetta.

Joukkuepisteiden määräytyminen Voitosta saa pisteen, tasapelistä puoli pistettä. 4-0 voittoa ei siis erotella 3-1 voitosta joukkuepisteitä annettaessa.

Avoimen ryhmän turnauksen yksityiskohtia Joukkueen kerho on se kerho, jonka jäseniä on enemmistö pelaajista. Jos kerho ei näin ratkea, tulee kerhoksi ykköspöydän pelaajan kerho. Turnaukseen voidaan hyväksyä ulkomaalaisia joukkueita. Näiden joukkueiden pelaajien ei tarvitse olla Suomen Go liitto ry:n jäseniä.

 • Voittanut joukkue (paras suomalainen) saa paikan seuraavan vuoden SM-mestaruusryhmään. Jos voittaja ei ratkennut edellä mainituilla kriteereillä, otetaan seuraavaksi kriteeriksi voitot 1-pöydällä, 2-pöydällä jne.

HUOM! Seuraavat rivit ovat turnausta ennen mietittyjä, eivät turnauksessa käytettyjä.


* Turnaus pelataan MacMahon tai sveitsiläisellä systeemillä. Tulos ratkaistaan seuraaville kriteereillä: McMahon-pisteet, SOS, pelivoittojen määrä.

* Jos joukkueita on korkeintaan 8, pelataan täydellinen sarja. Tulos ratkaistaan ensisijaisesti joukkuevoittojen määrällä ja toissijaiseti pelivoittojen määrällä.


Yllä mainitut kohdat ovat keskenään vielä ristiriidassa. Tässä käytetyt:
 • Turnaus järjestetään sveitsiläisellä systeemillä. Tie-breakerit: Joukkuevoitot, pelaajavoitot, keskinäinen peli, kapteenien voitot.

Keskustelua#

Järjestelyitä koskevat kysymykset voit lisätä tämän sivun loppuun.
Keskustelua Joukkue-SM:issä käytettävästä järjestelmästä on käyty kahdella sivulla: JoukkueSM2007Keskustelu ja JoukkueSM2007KeskusteluOsa2

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.

List of attachments

Kind Attachment Name Size Version Date Modified Author Change note
doc
Joukkue-SM paritus.doc 108.5 kB 1 19-Apr-2007 23:19 Tii
doc
Joukkue-SM paritus2.doc 181.2 kB 1 20-Apr-2007 14:31 Tii
« This page (revision-30) was last changed on 23-Apr-2007 19:52 by 130.231.156.114