Kaisla-liiga#

Taustaa#

Viime syksyllä YliGon syysliiga oli kohtalaisen onnistunut turnaus, joka järjestetään tänä syksyllä uudelleen Kaisla-liigana. Keskeisimmät muutokset ovat kaikkien pelien keskittäminen Kaislaan ja turnausjärjestelmä, jossa kaikki pelaavat samassa sarjataulukossa kuitenkin siten, että kaikille etsitään vastustajat oman luokituksen läheltä.

Ilmoittautuminen

Paritus

Keskustelu-sivu

Tulokset

Turnauksen formaatti#

Kaisla-liiga on viiden kierroksen turnaus, jonka kaikki kierrokset paritetaan heti ilmoittautumisen päätyttyä. Jokaisesta voitetusta pelistä saa yhden pisteen. Pelaajien sijoitus määräytyy yksinomaan pisteiden mukaan. Palkintojen jaossa käytetään kuitenkin lisäkriteereinä SOS- ja SOSOS-pisteitä.

Paritukset yritetään järjestää siten, että kaikille tulisi mahdollisimman tasainen vastus. Esimerkiksi 6 kyulle pyritään järjestämään vastustajat 6 kyu-luokituksen ympäriltä ja 2 danille vastustajaksi dan-pelaajia. Järjestelmän mukaisesti 6 kyu, joka pelaa 5/5-tuloksen, voittaa pisteissä dan-pelaajan, joka pelaa 4/5-tuloksen.

Jokaiselle kierrokselle varataan kahden viikon aika, jonka aikana peli on pelattava. Pelaajat sopivat keskenään peliajan. Pelipaikkana on Kaisla.

Järjestäjät#

Turnauksen järjestäjä on Janne Nikula. Janne on myös turnauksen tuomari.

Turnauksen järjestelyt ja säännöt#

Keskeisimmät turnauksen säännöt:

  • Pelit ovat tasa-avauksia
  • Pääaika 45 minuuttia
  • Lisäaika kanadalainen 25 kiveä viidessä minuutissa
  • Komi 6,5 pistettä
  • Värit nigirillä
  • EGF C-luokan turnaus

Vaikka pelit pelataan ravintolaympäristössä, peleissä pätevät tavalliset turnaussäännöt. Erityisesti katsojien kanssa ei siis pidä keskustella eivätkä katsojat saa puuttua peliin.

Kullekin kierrokselle annetaan kaksi viikkoa aikaa, jonka aikana peli on pelattava. Peliajoista kannattaa sopia jo ennen kierroksen alkamista. Järjestäjien on oltava sen verran realisteja, että vaikka pelit pitäisi pelata kierrosten aikana, osa peleistä myöhästyy. Turnauksen aikatauluun on varattu kaksi rästiviikkoa, jonka aikana myöhästyneet pelit on pelattava. Ensimmäisen rästiviikon jälkeen kaikki kolme ensimmäistä kierrosta on saatava pelatuiksi ja toisen rästiviikon jälkeen turnaus päättyy. Rästiviikoltakin myöhästyneiden pelien tulokset ratkaistaan tuomaripäätöksellä. Päätökseen vaikuttaa pelaajan oma aktiivisuus yrityksessä sopia peliä.

Jos molemmat pelaajat niin sopivat, peli voidaan pelata myös muualla kuin Kaislassa. Kuitenkin jos edes toinen pelaaja haluaa pelata Kaislassa, peli pelataan tällöin Kaislassa. Peliaika voi olla milloin vaan. Kuitenkin käytännössä ajaksi suositellaan YliGon keskiviikon peli-iltoja.

Osallistuminen ja palkinnot#

Koska pelit pelataan ensisijaisesti Kaislassa YliGon peli-iltojen yhteydessä, pelaajilta vaaditaan

  • 18 vuoden ikää ja
  • henkilökohtaista aikataulua, jonka puitteissa on mahdollista käydä keskiviikkoiltaisin Kaislassa.

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua, ilmoittautuminen riittää.

Turnauksen voittaja saa palkinnoksi 50 euron lahjakortin Kaislaan. Toiseksi sijoittunut saa 25 euron lahjakortin.

Aikataulu#

PäiväTapahtuma
7. syyskuuta Ilmoittautuminen päättyy
8.-9. syyskuuta Turnaus paritetaan
10. syyskuuta Paritus julkistetaan ja ensimmäinen kierros alkaa
24. syyskuuta Toinen kierros alkaa
8. lokakuuta Kolmas kierros alkaa
22. lokakuuta Ensimmäinen rästiviikko alkaa
28. lokakuuta Ensimmäinen rästiviikko päättyy ja pelaamattomat pelit ratkaistaan tuomaripäätöksellä
29. lokakuuta Neljäs kierros alkaa
12. marraskuuta Viides kierros alkaa
26. marraskuuta Toinen rästiviikko alkaa
2. joulukuuta Turnaus päättyy ja pelaamattomat pelit ratkaistaan tuomaripäätöksellä
5. joulukuuta Palkintojen jako

Paritus#

Kunkin kierroksen mahdollisille parituksille annetaan rangaistuspisteitä jokaisesta otteluparista pelaajien luokituseron neliön verran. Reunaehtona paritukselle on, että samoja pelaajia ei toistamiseen pariteta keskenään.

Esimerkki kuuden pelaajan parituksesta, joka sisältää otteluparit 2 kyu vs. 5 kyu, 6 kyu vs. 8 kyu ja 1 dan vs. 1 dan. Rangaistuspisteitä tulee 9 + 4 + 0 = 13.

Varta vasten turnausta tehty tietokoneohjelma etsii kullekin kierrokselle parituksen, jonka rangaistuspisteiden määrä on pienin mahdollinen.

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-13) was last changed on 30-Oct-2007 00:05 by Janne Nikula