YliGon syysliiga#

Taustaa#

YliGon keskiviikon peli-illoissa on rento tunnelma ja väkeä käy ympäri vuoden aika mukavasti. Peli-iltojen peleistä kuitenkin usein puuttuu turnauksista tuttu kovempi vääntö. Peli-illat jatkuvat ennallaan, mutta niiden lisäksi kokeillaan erillistä yliopiston syyslukukauden aikana pelattavaa turnausta.

Turnauksen formaatti#

YliGon syysliiga on kaikille avoin syksyn aikana pelattava turnaus eikä se edellytä YliGon jäsenyyttä. Turnaukseen ilmoittautuvat pelaajat jaetaan luokituksen mukaan viiden tai kuuden pelaajan lohkoihin, jotka pelaavat keskenään syksyn aikana yksinkertaisen sarjan. Lohkot yritetään mahdollisuuksien rajoissa jakaa niin, että lohkojen sisälle ei tule tasa-alkupeleille kohtuuttomia tasoeroja. Jos osallistujien määrä tai taso niin edellyttää, voidaan joissain erityistapauksissa muodostaa neljän tai seitsemän pelaajan lohkoja.

Paritukset

Sarjataulukko

Turnauksen säännöistä#

Vastakkain paritetut pelaajat sopivat jokaisella kierroksella peliajan ja -paikan. Jokaiselle pelille on varattu kahden viikon aika, jonka loppuun mennessä peli on pelattava ja tulos ilmoitettava tähän wikiin. Suositeltu pelipaikka on Kaisla, mutta jos Kaisla on jollekin pelaajalle ongelmallinen paikka (esim. alaikäisyyden vuoksi), joustavuus paikan suhteen on suotavaa. Suosituin peliaika on todennäköisesti keskiviikkona peli-illan yhteydessä, mutta muitakin aikoja kannattaa harkita. YliGolla on Kaislassa noin neljä toimivaa kelloa, joten kaikkia pelejä ei voi mitenkään pelata samaan aikaan. Internetissä tämän turnauksen pelejä ei voi pelata.

Kaikki turnauksen pelit ovat tasa-alkuja 6,5 pisteen komilla. Värit valitaan nigirillä. Turnauksen peliaika koostuu 45 minuutin pääajasta ja kanadalaisesta 25 kiveä / 5 min -lisäajasta. Turnaustulokset lähetetään EGF:lle C-luokan turnauksena. Pelit ovat siis vakavia turnauspelejä, joten turnaussäännöistä on joka suhteessa syytä pitää kiinni ja puhelimen laittaminen äänettömälle pelin ajaksi on erittäin hyvä veto.

Turnauksen järjestäjiä ovat Janne Nikula ja Mikko Siukola. Jos yrität sopia pelipaikkaa ja -aikaa, mutta et saa vastustajaan mitenkään yhteyttä tai sopimisessa tulee erimielisyyksiä, ota yhteys turnausjärjestäjiin. Turnauksen tuomari on Miika Nikula. Jos jo sovitun pelin järjestelyihin tai käynnissä olevan pelitilanteen suhteen tulee ongelmia, ota ensisijaisesti yhteyttä tuomariin. Luonnollisesti tuomari ei voi olla Kaislassa aina paikalla, joten toissijaisesti ota yhteyttä turnausjärjestäjiin.

Myöhästyneet pelit#

Pelit on ensisijaisesti pelattava ennen asianmukaisen kierroksen loppua. Jos peliä ei kuitenkaan saada ennen kierroksen loppua pelattua, se voidaan pelata myöhemmin milloin tahansa ennen seitsemännen kierroksen loppua. Jotta kuitenkin varmistetaan, että myöhästynyt peli todella aiotaan pelata, peliaika on sovittava viimeistään viikko kierroksen loppumisen jälkeen. Sovittu pelipäivä on merkittävä wikin paritussivulle.

Jos peliä ei ole takarajaan mennessä sovittu, kohdellaan sitä kuin turnauspeliä, josta molemmat pelaajat ovat olleet poissa. Jos toinen on yrittänyt aktiivisesti sopia peliä tai toinen pelaaja ei ole saapunut sovittuna peliaikana, pitää ottaa yhteys turnauksen järjestäjiin, jotka tuomarin kanssa päättävät poissaolon merkitsemisestä vain toiselle osapuolelle.

Palkinnot#

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua eikä palkintoja, mutta Kaislan tuotevalikoiman avokätinen tarjoaminen voitokkaille pelaajille on ehdottomasti hyvän urheiluhengen mukaista.

Aikataulu#

Päivä Tapahtuma
8. syyskuuta Ilmoittautuminen päättyy
9.-10. syyskuuta Lohkot suunnitellaan ja julkistetaan
11. syyskuuta Turnaus alkaa
11. syyskuuta–24. syyskuuta Ensimmäinen kierros
25. syyskuuta–8. lokakuuta Toinen kierros
9. lokakuuta–22. lokakuuta Kolmas kierros
23. lokakuuta–5. marraskuuta Neljäs kierros
6. marraskuuta–19. marraskuuta Viides kierros
20. marraskuuta–3. joulukuuta Kuudes kierros
4. joulukuuta–17. joulukuuta Seitsemäs kierros
17. joulukuuta Turnaus päättyy

Lohkot#

Lohkot on nyt muodostettu. A-lohko on suunniteltua isompi ja käsittää kahdeksan pelaajaa. Näin tehtiin ennen kaikkea siksi, että halutuimmasta A-lohkosta ei tule liian pientä, joten 1 kyut otettiin mukaan. Pelaajien jakaminen neljään viiden hengen lohkoon ei ollut turnauksen tavoitteiden kannalta mielekästä. Turnauksessa joudutaan seitsemän pelaajan B-lohkon vuoksi joka tapauksessa pelaamaan seitsemän kierrosta ja kahdeksan hengen lohko voidaan pelata samassa kierrosmäärässä kuin seitsemän hengen lohko.

A-lohko (2 dan–1 kyu)#

Nimi Luokitus
Miika Nikula 2 dan
Mika Urtela 2 dan
Mikko Siukola 1 dan
Eero Hippeläinen 1 dan
Olli Hella 1 dan
Aleksi Savolainen 1 kyu
Ari-Pekka Perkkiö 1 kyu
Juho Heikkinen 1 kyu

B-lohko (2 kyu–4 kyu)#

Nimi Luokitus
Janne Nikula 2 kyu
Samuel Ritakallio 2 kyu
Juho Pennanen 3 kyu
Aapo Kyrölä 3 kyu
Simo Vanhala 3 kyu
Kalle Timperi 4 kyu
Petri Mahanen 4 kyu

C-lohko (5 kyu–9 kyu)#

Nimi Luokitus
Ilkka Kosunen 5 kyu
Joonas Ylönen 5 kyu
Konsta Pälvi 6 kyu
Antti Niemi 6 kyu
Visa Röyskö 6 kyu
Leo Partanen 9 kyu

Kysymyksiä ja keskustelua#

Maksaako tää hupi jotakin? --KonstaPälvi

Ei. Todennäköisimmin pelejä pelataan Kaislassa, jossa on tietysti kohteliasta tilata jotain, mutta mitään osallistumismaksua turnaukseen ei ole. --Janne

Entäs seitsemän pelaajan lohkoissa se mahdollinen seitsemäs kierros? --juhotus

Jos lohkossa on seitsemän pelaajaa, jokainen pelaa kuutta vastustajaa vastaan, joten kierroksia on kuusi. --Janne

Hm, tarkemmin ajatellen jos pelaajia on pariton määrä, joudutaan tietysti n-pelaajan lohkossa pelaamaan n kierrosta eikä n-1 kierrosta kuten parillisissa lohkoissa. Ehkä on vain parempi välttää seitsemän pelaajan lohkoja, koska seitsemän kertaa kaksi viikkoa on kuitenkin turhan pitkä aika turnaukselle. --Janne

Onkohan tulokset jo lähetetty GoR-laskentaan? Tuli mieleen, kun Lontoon tulokset jo näkyy gorreissa, mutta tämä ei. --JuhoP

Koska pelien tulokset eivät olleet valmiiksi missään EGF-kelpoisessa formaatissa, kaikki tulokset piti vetää käsityönä sopivan paritusohjelman läpi ennen lähettämistä. Tästä syystä tuloksia ei siis lähetetty välittömästi turnauksen päätyttyä. Naputtelin tulokset perjantaina 5.1. ja lähetin eteenpäin. --Janne

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-51) was last changed on 08-Nov-2007 15:04 by KonstaPälvi