Kaisla-liiga 2008#

Kaisla-liiga on YliGon järjestämä Kaislan peli-illoissa pelattava turnaus. Turnauksen tarkoitus on tuoda peli-iltoihin kellon kanssa pelattavia laadukkaampia ja turnausmaisempia pelejä. Turnaus etenee noin yhden pelin kahdessa viikossa ja kestää suurin piirtein yliopiston syyslukukauden ajan.

Kaisla-liiga ei vaadi YliGon jäsenyyttä ja turnaukseen on hyvin tervetullut, vaikka ei yleensä peli-illoissa kävisikään.

Ilmoittautuminen

Paritus

Tulokset

Keskustelu

Turnauksen formaatti#

Turnaus on viiden kierroksen turnaus, joka pelataan yliopiston syyslukukauden aikana. Yhtä kierrosta varten on varattu kaksi viikkoa aikana, jonka aikana peli pitäisi ensisijaisesti pelata. Pelaajat sopivat peliajan vapaasti keskenään. Rästiviikot muodostavat ehdottomat takarajat pelien pelaamiselle.

Jokaisesta voitosta saa yhden pisteen. Jos tasasijoja joudutaan muun muassa palkintoja varten ratkomaan, pelataan turnauksen jälkeen pikapelejä täysillä tasoituksilla. Näitä pikapelejä ei kuitenkaan varsinaisesti lasketa turnauksen peleihin mukaan.

Turnaus paritetaan kahdessa erässä. Ensin paritetaan kaksi ensimmäistä kierrosta, jota seuraa rästiviikko. Pelaajat, jotka ovat jättäneet pelejä pelaamatta, tiputetaan turnauksesta. Tämän jälkeen paritetaan kolme viimeisestä kierrosta.

Paritus perustuu yksinomaan pelaajien luokitukseen. Paritus pyritään optimoimaan siten, että kaikki saavat mahdollisimman tasaista vastusta. Näin muun muassa 6 kyulle yritetään parittaa 6 kyun tasoa lähellä olevia pelaajia ja 2 danille dan-tasoisia pelaajia. Eksaktiin algoritmiin voi tutustua juttelemalla järjestäjille. Kun menestys perustuu yksinomaan voitettujen pelien määrään, viisi peliä voittanut 6 kyu voittaa tuloksissa 2 danin, joka on voittanut neljä peliä ja hävinnyt yhden.

Järjestäjät#

Turnauksen järjestäjämisestä ja tuomaroinnista vastaa Janne Nikula. Parituksesta ja algoritmista vastaa Mika Urtela.

Turnauksen säännöt#

  • Pelit ovat tasa-avauksia
  • Pääaika 45 minuuttia
  • Lisäaika kanadalainen 25 kiveä viidessä minuutissa
  • Komi 6,5 pistettä
  • Värit nigirillä
  • EGF C-luokan turnaus

Vaikka pelit pelataan ravintolaympäristössä, peleissä pätevät tavalliset turnaussäännöt. Erityisesti katsojien kanssa ei siis pidä keskustella eivätkä katsojat saa puuttua peliin.

Kullekin kierrokselle annetaan kaksi viikkoa aikaa, jonka aikana peli on pelattava. Peliajoista kannattaa sopia jo ennen kierroksen alkamista. Järjestäjien on oltava sen verran realisteja, että vaikka pelit pitäisi pelata kierrosten aikana, osa peleistä myöhästyy. Turnauksen aikatauluun on varattu kaksi rästiviikkoa, jonka aikana myöhästyneet pelit on pelattava. Ensimmäisen rästiviikon jälkeen kaksi ensimmäistä kierrosta on saatava pelatuiksi. Jos pelaajalta on ensimmäisen rästiviikon jälkeen oman passiivisuuden takia jäänyt pelejä pelaamatta, pelaaja poistetaan turnauksesta. Toisen rästiviikon jälkeen turnaus päättyy. Rästiviikoltakin myöhästyneiden pelien tulokset ratkaistaan tuomaripäätöksellä. Päätökseen vaikuttaa pelaajan oma aktiivisuus yrityksessä sopia peliä.

Jos molemmat pelaajat niin sopivat, peli voidaan pelata myös muualla kuin Kaislassa. Kuitenkin jos edes toinen pelaaja haluaa pelata Kaislassa, peli pelataan tällöin Kaislassa. Peliaika voi olla milloin vaan. Kuitenkin käytännössä ajaksi suositellaan YliGon keskiviikon peli-iltoja.

Osallistuminen ja palkinnot#

Koska pelit pelataan ensisijaisesti Kaislassa YliGon peli-iltojen yhteydessä, pelaajilta vaaditaan

  • 18 vuoden ikää ja
  • henkilökohtaista aikataulua, jonka puitteissa on mahdollista käydä keskiviikkoiltaisin Kaislassa.

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua, ilmoittautuminen riittää.

Parhaiten menestyneille jaetaan palkintoina lahjakortteja Kaislaan.

Aikataulu#

PäiväTapahtuma
5.9. Ilmoittautuminen päättyy
8.9. Paritus julkaistaan kierroksille 1 ja 2
8.9.-21.9. 1. kierros
22.9.-5.10. 2. kierros
6.10.-12.10. Rästiviikko kierroksille 1 ja 2
13.10. Paritus julkaistaan kierroksille 3, 4 ja 5
13.10.-26.10. 3. kierros
27.10.-9.11. 4. kierros
10.11.-23.11. 5. kierros
24.11.-30.11. Rästiviikko kierroksille 3, 4 ja 5

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-5) was last changed on 22-Sep-2008 19:12 by JanneNikula