Sorron Yö 2007 osoittautui suosituksi tapahtumaksi. Näyttää sittenkin siltä, että tamperelaisilla on mielenkiintoa paikallisturnaukseen. Esitettiin toive, että paikallisturnauksia voisi olla useamminkin. Tulikin mieleeni, että voisimme aivan hyvin pelata keskenämme turnauspelejä myös arkisin peli-illoissa. Olisi kiva pelata miniturnaus peli-illoissa vaikkapa juuri ja juuri EGF:n C-luokkaan mahtuvilla ajoilla ja että turnauksen tulokset lähetettäisiin EGF:lle C-luokassa. Panoksena olisivat siis GoR:it. Turnausformaatti voisi olla vaikkapa kuuden pelaajan sarja, jonka jokainen osanottaja pelaisi siis viisi peliä. Miettimisajat vaikkapa 25 min + 5/25 kanadalainen byo-yomi. Pelejä tulisi iltoja kohti 2+2+1. Mielipiteitä?

-- Markku Jantunen, 25.10. 2007

Paikallisturnauksissa on omat riskinsä. Turnauksista saatu korotus luokitukseen saattaa olla vääristynyt verratuna muitten kaupunkien pelaajiin. Vääristymä tulee sen takia, koska pelaajat pelaavat turnauksissa aina samoja ihmisiä vastaan, joka ei anna kattavaa näyttöä siitä että korotus tulisi olla aiheellinen. Kun Tamperelaiset tulevat pelaamaan Takapotkuun (esimerkiksi), niin 2 kyuksi korotetut Tamperelaiset saavat selkäänsä muun muassa Turkulaisilta 5 kyuilta. Näin ollen taas 5 kyu voi saada korotuksen, vaikka ei sitä välttämättä ansaitsisi, koska on hävinnyt kaikki muut pelit muita 5 kyuita vastaan mutta on voittanut väärän luokituksen saaneen Tamperelaisen 2 kyun.

-- Joku-millä-ei-ole-mitään-väliä, 26.10.2007

1. Esimerkkisi on aika huono, koska on selkeä virhe antaa 5 kyun tasoiselle pelaajalle korotus, jos hän on voittanut yhden 2 kyun mutta hävinnyt useamman pelin muita 5 kyun tasoisia pelaajia vastaan, jos nämä ovat kaikki meriitit.

2. Jos kaikki korotukset annettaisiin vain kansallisissa turnauksissa, koko luokitusjärjestelmä romahtaisi nopeasti.

3. Mielestäni on kerholuokittajilta melko epäkohteliasta lähettää kansallisiin turnauksiin keskitason tai sitä heikompia kyu-pelaajia, joiden luokituksen on perusteltuja syitä olettaa olevan jäljessä heidän tasoaan. Suosittelen, että kaikki kerholuokittajat korjaisivat ainakin pahimmat jälkeenjääneisyydet keskitasoisten ja sitä heikompien pelaajien luokituksissa ennen kansallisia tai kansainvälisiä turnauksia.

4. Luokitusinflaation pelko on edelleen Suomessa aiheeton. Suomen luokitukset ovat edelleen kovempia kuin Keski-Euroopan tai jopa muiden Pohjoismaiden.

-- Markku Jantunen, 26.10. 2007

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-4) was last changed on 26-Oct-2007 11:17 by Markku Jantunen