Ilmoittautumislistassa on liiton jäsenyyden osalta kahdenlaista merkintää: "maksettu kerho" ja pelkkä "kerho". Onkos tällä tarkoitus olla jokin suurempi merkitys, vai voisiko nuo pelkistää pelkäksi kerhon nimeksi? :)

-- Teemu Hirsimäki, 25.6.2003

Ymmärtäisin tuon niin, että pelkkä "kerho" tarkoittaa kerhon jäsenyyttä ja "maksettu kerho" tarkoittaa että kerhon jäsenyys vuodelle 2003 on maksettu.

-- Matti Siivola 25.6.2003

Minä puolestani ajattelin, että "maksettu" on reduntanttia tietoa, kun kerran sarakkeen otsikkona on "vuoden 2003 jäsenyys". Tai ehkä sillä yritetään kertoa, ettei oikeasti olla k.o. kerhon jäseniä, vaan maksut on maksettu vain karsintoja varten. :) Kannattaa muuten huomata, että sana "maksettu" puuttuu vain minulta ja Teemulta :-)

-- Antti Holappa 25.6.2003

Yleensä kuitenkin yhdistyksen/kerhon jäsenyys ja jonkin vuoden jäsenmaksun maksaminen ovat kaksi eri asiaa. Jäsen pitää erikseen erottaa, jotta jäsenyys lakkaa. Erottamiseen toki poikkeuksetta kirjataan yhdeksi hyväksyttäväksi syyksi jäsenmaksujen maksamatta jättäminen, mutta se ei ole automaattista.

Tässä kuitenkin on kyseessä se, että pelaajan on oltava go-liiton jäsen, joten tuo sarake on alun perin sekava. Ylimääräisenä koukerona tulee, että jonkin kerhon jäsenyys ei todellakaan tarkoita että pelaajasta olisi automaattisesti tilitetty liiton jäsenmaksu -- siis että kerho olisi liittomaksunsa maksanut -- vaikka pelaaja olisikin kyseisen kerhon jäsenmaksun maksanut.

Minä ainakin vetäisin tästä sellaisen johtopäätöksen, että pelaaja ei pahimmillaan edes voi itse tietää onko liiton jäsen vai ei, vaan liiton byråkraatikkojen on huolehdittava siitä, että kisaan ilmoittautuneet eivät tietämättömyyttään jää ulkopuolelle liiton jäsenyyden puuttumisen takia. Tai järjestettävä asia muulla tavoin siten, etteivät yksittäiset pelaajat kärsi jos byråkratiassa menee jotain pieleen.

Mainittakoon että toin asian esille jo vuosia sitten, silloin kun liiton jäsenyyttä alettiin edellyttää, ainakin pari kertaa on hyväksytty erilaisia järjestelyjä joilla soveltuvan jäsenmaksun voi maksaa viime tingassa.

Yhtä kaikki, jos byråkratia laaditaan, siitä tulee byråkraattista. Muuta lienee turha kuvitellakaan.

-- DonOlli, 25.6.

Enpä usko, että kenenkään intresseissä on jättää ihmisiä kisojen ulkopuolelle väärinymmäryksen takia, jos pelaaja on halukas liittymään liittoon tai jäsenkerhoon. Ei meillä ole sellaiseen varaa. Liiton rahastonhoitajana voin kyllä luvata tarkkailla, onko ilmoittautumislistalla henkilöitä, joita kerhot eivät ole ilmoittaneet jäsenikseen. Noin yleensä en voi tietenkään tietää, onko kerho maksanut jäsenmaksunsa kaikkien niiden pelaajien osalta, jotka olisivat halunneet liittoon kuulua.

Sikäli kun ymmärsin kirjoituksesi oikein, olit huolissasi lähinnä siitä, että pelaaja jäisi vahingossa kisojen ulkopuolelle. Tämä ei mielestäni ole ongelma. Vai halusitko kritisoida sitä, että liiton jäsenyyttä ylipäätään vaaditaan SM-turnauksissa? Vai kenties sitä, miten kerhot hoitavat jäsenmaksut liitolle? Rakentavia ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Ehdotus: Ehkä tuo ilmoittautumislomakkeen sarake on parempi muotoilla niin päin, että jätetään se tyhjäksi, ja lisään sinne ruksin sitä mukaa, kun saan kerhoilta tiedon jäsenistä. Näin pelaajat voivat potkia kerhoaan, jos jäsentietoa ei ala kuulua liitolle. Miltäs tämä kuulostaisi?

-- Teemu Hirsimäki, 25.6.2003

En tietenkään ole sitä vastaan että SM:ään (ml. karsinnat) osallistuminen edellyttää liiton jäsenyyden. Kunhan otin hieman laajemmalti esille niitä murheita joista on aikoinaan puhuttu; oletan että ainakin osa näistä on monille uuttuus. Ja olen ilman muuta samaa mieltä että byråkratia ei saa olla este pelaajan osallistumiselle.

Mutta yhtä kaikki, ehdotuksesi on erinomainen. Jos ruksi viipyy, pelaajalla on mahdollisuus hiostaa syyllisiä, joten asiat korjaantunevat helpoimmin.

-- DonOlli

Suomen go-liitto on vaatinut kerhojaan maksamaan v.2003 jäsenmaksunsa 30.6. mennessä, mikä on ymmärrettävää, koska kansainvälisten liittojen maksutkin lankeavat kesään. Helsingin go-kerho kerkesi jo maksamaan 23 jäsenen mukaan. Nimilistaa kerhon maksaneista jäsenistä on myös toivottu, mutta esim. Helsingin go-kerho todennäköisesti ilmoittaa nimet karsintojen alla. Ei tee mieli pitkin kesää lähetellä yksittäisiä nimiä ja tilityksiä.

SM-karsintoihin ilmoittautumisen deadline on ilmeisesti aamulla 13.9. Tässä wikissä oleva ilmoittautumislista on esitetty kokonaislukumäärän tiedustelutarkoituksessa, joten en oikein ymmärrä, mitä nuo maksusarakkeet tekevät ko. sivulla. Ehdotan ilmoittautumislistan palauttamista neuvoa-antavaan rooliinsa (nimi, taso, kerho, majoitus) ja maksumainintojen poistamiseen. Kerhot huolehtikoot siitä, että liiton jäsenmaksut ovat kunnossa.

-- Vesa 25.6.2003

Millainen turnaussysteemi on? Eli montako kierrosta, jne.

-- Jari Mustonen 31.7.

Luultavasti jotain samaa kuin viime vuonna. 5 kierrosta, kohtuu pitkät miettimisajat (B-luokan turnaus) tyyliin 50min + 5min/25kiveä. Lähinnä kaukamatkalaisia varten alkamis- ja loppumisajankohta lienevät tässä vaiheessa aidosti tarpeellisia.

-- Jari Koivikko 31.7.

Eikös karsinnoista pääse A-sarjaan kolme (3) parasta? Turnauksen säännöissä lukee kaksi (2). No, itselleni se on yksi (1) lysti.

-- Antti Soukka 16.8.

Jep, kaksi parasta pääsee A-sarjaan , ja n. 6 seuraavaa B-sarjaan; teoriassa on mahdollista , että B-sarjaan selviäisi vain 5 seuraavaa - mikäli B-perintöpaikan haltija ( SM2002 4.) oikeuttaan hyödyntäisi. Enemmän aiheesta: SM säännöt .

-- Ari Karppinen 18.8.

Toivon että SM-karsinnoista tekemäni ilmoitus oli selkeä. Itsekkin mietin kuinka laittaisin karsittavien paikkojen määrän ilmoitukseen. Ajattelin että SM2002 4. sijoittunut pelaajan oikeus ottaa itselleen B sarja paikka on poikkeus, jonka voi lukea säännöistä. Tästä on tietysti syytä ilmoittaa turnauksen alussa, jotta se on kaikille selvä. Pitäisin yllättävänä että viimevuoden, tänä vuonna myös turnaukseen ilmoittautunut, pelaaja ei selviäisi vähintään B sarjaan. -Eero Hippeläinen

VIRALLINEN ILMOITUS!#

Johtuen järjestäjien kokemattomuudesta SM-karsinnat pidetää entiseen malliin 5 kierroksisena, Macmahon pohjalla. Turnaus malliin toivottavasti saadaan muutoksia tulevaisuudessa, mutta ei tänä vuonna. Turnaukseen osallistumiseen tarvitaan Suomen Go liiton jäsenyys, jonka voi henkilöjasenyytenä hankkia myös Lauantai aamuna pelipaikalta (tästä vastaa Teemu Hirsimäki). Turnauksen virallinen aikataulu tulee ensiviikolla (laitan alustavan SM-karsinta sivulle). Olen todella pahoillani tästä myöhäisesta aktivoitumisesta, mutta toivon saavani Matin, turnauksen tuomarin, myöntymyksen aikataululle ennen julkistamista. Myöhäinen toiminta johtuu myös EGC peleistä jonne matti lähti ja jota en ottanut huomioon suunnittelussa.

Koska turnaukset ovat nykyään jo kohtalaisen kokoisia, ei meidän kerholla (eikä millään muullakaan kerholla) ole valitettavasti kaikille peliväileitä tarjota, niin toivon teidän ottavan omia lautoja+kiviä+kelloja mukananne. Laitoin SM-karsinnat sivulla olevaan listaan sarakkeen pelivälineet, johon toivon ihmisten kirjaavan varmasti paikalla saapuvat pelivälineet. Olemme joidenkin kerhojen kanssa keskustelleet peliväline vuokrasta ja toivon että ette sekoita niitä tähän listaan.

Ystävällisesti toivon kaikilta malttia. Kyllä te pääsette pelaamaan tähän mennessä kovimmat SM-karsinnat.

Terveisin Eero Hippeläinen (Yligon pj, turnaus organisaattori, säätäjä, vuokraaja, varaaja, tilaaja ja kaikkea muuta mitä ette toivo)

Ilmoitus#

Kiitoksia kaikille, jotka ovat ennakkoon ilmoittautuneet. Toivon että ihmiset tulisivat paikalle mahdollisimman hyvissä ajoin Lauantaina, jotta pystyisimme aikataulun pitämään suunnitelmien mukaisena.

Lautoja ja kiviä on tulossa paikalle hyvin, eikä niistä ole puutetta. Toinen kiitos siitä kaikille, jotka vaivautuvat. Toivottavasti kaikki pitävät lupauksensa. :]

Yöpaikoista on minulta kyselty, enkä tällä hetkellä siihen oikein osaa vastata. Tulen kysymään ilmoittautumisen yhteydessä kaikilta pääkaupunkiseudulla asuvilta majoituspaikkoja. Majoitus ongelmia ei ennen ole esiintynyt ja toivon että kaikki menee hyvin tänäkin vuonna. Asiaa varmasti helpottaa, jos majoituksen tarvitseva viitsii ottaa mukaan makuupussin tai lakanat.

Terveisin Eero H

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-19) was last changed on 09-Sep-2003 16:01 by 62.78.175.8