Matin luokituskeskustelussa ehdottama (ja myöhemmin allekirjoittaneelle sähköpostise tarkentama) ajatus luokitusturnauksesta, jossa kärkipelaajat pelaavat vajailla tasoituksilla välittömästi kärjen alapuolella olevia pelaajia vastaan, on mitä mainioin. Turnaustulokset eivät menisi EGF:lle ja haastajat maksaisivat viulut. Kustannuksia ei ilmeisesti edes tulisi kovin paljon, koska luokituskomitealaiset Matti, Vesa, Olli ja Lauri P. - kaikki pääkaupunkiseutulaisia - sekä haastajat mahtuisivat Karhunpesään. Tilaisuuden järjestäminen pääkaupunkiseudulla oli oma ehdotukseni. Silloin kustannukset olisivat minimaaliset muille kuin muualta Suomesta saapuville luokitettaville.

Luokituskeskustelussa pohdittiin myös miten luokittajat saataisiin motivoiduksi tällaiseen tilaisuuteen. Ennen kuin esitän omat kommenttini, haluan tehdä selväksi, että Matti tai muut eivät ole minulle missään yhteydessä ehdottaneet muita erityisiä ehtoja kuin, että luokitettavat maksavat kokonaan itse turnauksesta ja siihen osallistumisesta koituvat kulut. Tuo kuulostaa ainakin minusta ihan reilulta.

Oma näkemykseni on, ettei luokitettavia voida velvoittaa maksamaan luokittajille vaivanpalkkaa pelien pelaamisesta sinänsä, kunhan osallistuminen on ensin tehty luokittajille ilmaiseksi ja mahdollisimman helpoksi. Luokituskomitean jäsenyys on go-liiton luottamustehtävä. Luokituksista huolehtiminen ja tarvittavan informaation kerääminen ja käsittely kuuluu luokituskomiteassa toimimiseen. Luottamustehtävissä toimiminen ei ole koskaan pakollista. (Turnauspalkintokeskustelua tämä sivuaa siten, että luokituskomitealaisia vastaan pelattavien turnauspelien rahallista markkina-arvoa, joka heijastuu heidän houkuttelemiseensa tarvittavien turnauspalkintosummien suuruuteen, nostaa se byrokraattinen seikka, että luokituskomitealaiset päättävät luokituksista. Se, että he ovat haluttuja turnausosallistujia, ei johdu kokonaan heidän pelitaidoistaan vaan osaksi myös heidän institutionaalisesta roolistaan.)

-- Markku Jantunen, 5.2. 2003

Koska otsikoimallasi ja itse kirjoittamallasi sivulle ment jo aiheen viereen eli turnauspalkinotihin, eitän ajatusleikin. Oletetaan, että parin vuoden päästä suomessa olisi teini-ikäinen 3-4 dan, joka haluaisi kiertää Suomen turnauksissa. Eikö olisi hyvä, jos hän pystyisi kiertämään niitä voitamalla turnauksia jarahoittamalla matkustamisensa sillä eikä käymällä vanhempien kukkarolla?

-- Matti_Siivola 5.2.2003

Kyllä se olisi hyvä. Olisi myös hyvä, jos Suomessa olisi suuri joukko ammattilaisia, jotka saisivat elantonsa voittamalla turnauksia. Yleensä harrastuksiin vain tuppaa kulumaan rahaa. Tuottavaa harrastusta kutsutaan ammatiksi.

-- Teemu Rovio 5.2.2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-9) was last changed on 05-Feb-2003 15:00 by TeemuRovio