Mikko Saari#

Tamperelainen lautapeliaktivisti. Gon harrastus alkanut kesällä 2002 ja keskittynyt pääasiassa sähköpostipalvelimille. Luokitus jotakuinkin 15-25k. Sähköpostilla pelatessa kehityskin on hidasta, kun 19x19 pelin pelaa nopeasti ehkä kuukaudessa-parissa. Pelejä on siis takana ehkä sata. Haasteita otetaan aina vastaan. Tunnukseni niin KGS:ssä kuin Dragonilla on 'msaari'. Harvemmin vain on aikaa yhtäjaksoisesti niin paljon käytettävissä, että KGS:llä viihtyisin.

Luokituskuvaajat: KGS Dragon

Nettisivuntapaistakin löytyy, tai on kai tuo jo isompikin projekti.

Kehitystä#

Pelasin kesällä 2002 pääasiassa PBEM Serverillä, josta siirryin Dragoniin opettajani kehotuksesta. Onnekseni löysin jo nimittäin varhain opettajakseni englantilaisen Chris Goldsmithin (7 kyu UK), joka osoitti suunnatonta kärsivällisyyttä opettaessaan minua. Sähköpostipelit ovat melko hyvä opetusväline oikein käytettynä. Alkuvaiheessa metodi oli sellainen, että Chris liitti siirtojensa mukaan jonkun Go-sananlaskun, joka antoi osviittaa seuraavasta siirrosta. Jos se ei mennyt perille, löytyi viestin perästä tarkempia ohjeita. Perusteet upposivat päähän aika äkkiä.

Nyttemmin olen keskittynyt paljolti pelaamaan 19x19-laudalla ja kehittämään yleistä intuitiota siirtojen mielekkyydestä. Josekien ulkoaopiskelu tahi muu rasitus ei hirveästi innosta - mieluummin opin hyvien siirtojen periaatteet kuin opiskelen siirrot ulkoa.

Kirjat#

Go-kirjallisuuteen en ole vielä kovin paljoa perehtynyt. Tampereen kirjaston valikoimilla ei juuri juhlita. Ainoa omistamani kirja on Kageyaman "Lessons in the Fundamentals of Go", jota suosittelen kyllä kaikille. Kageyaman (tai kääntäjä Daviesin) tyyli on jutusteleva ja rento ja asia tiivistä. Sopii heikommillekin pelaajille, suurin osa kirjasta on melko helppotajuista luettavaa.

Pelivälineet#

Pelaan pääasiassa tietokoneella, joten en ole kauheasti viitsinyt panostaa pelivälineisiin. Ostin heti alkajaisiksi Tacticin peltilaatikkopelien sarjaan kuuluvan Go-setin, jossa on puinen lauta ja pienet muovinappulat. Ihan hyvä, mutta vähän pieni. Olen laajentanut valikoimaa itse tehdyillä 9x9-laudoilla. TIF-muotoinen kuva laudasta löytyy nettisivuiltani. Suunnitelmissa olisi hankkia vähän miellyttävämmän kokoiset kivet ja niille sopiva lauta lähiaikoina.

Muut pelit#

Olen lautapeliaddikti ja pelaan yhtä jos toista muutakin kuin Gota. Gon pelaajille suosittelisin pelikokoelmistani erityisesti Through the Desertiä (tunnetaan myös nimellä Durch die Wüste). Pelaajat rajaavat karavaaneillaan aluetta autiomaassa - peli onkin mekaniikaltaan selkeästi velkaa Golle. Heksalauta ja monet muut muutokset tekevät pelistä kuitenkin varsin eriluonteisen, mutta samaa tuntua peleissä on. Kannattaa kokeilla, varsinkin kun Go ei ole ihan parhaimmillaan yli kahdella pelaajalla. Through the Desertiä pelaa kahdesta viiteen pelaajaa ilomielin - peli on strategisempi kahdella ja kaoottisempi viidellä. Kivaa joka tapauksessa.

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-11) was last changed on 08-Aug-2013 09:15 by 213.184.21.226