MikkoSiukolan sivu sisältää henkilörekisterin. Henkilörekisteristä on kirjoitettava rekisteriseloste. Kun rekisteriseloste on saatu, tiedän kenelle osoitan henkilotietolain noudattamiseen liittyvät vaatimukset.

--Matti Siivola 30.4.2007

On laki meillä keppihevonen, jolla ratsastelemme ja köyhää kansaa hiljalleen nenästä vedämme.

--trolli, vapun hirviö 30.4.2007

Siukolan sivu ei sisällä henkilörekisteriä. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523. On epäkohteliasta mennä lisäilemään asioita toisen henkilön kirjoitukseen, jossa kertoo itsestään ja omista kokemuksistaan. Se, että wikin luonteesta johtuen se on mahdollista, ei tee siitä yhtään soveliaampaa.

--Saammal Morottaja 30.4.2007

Kommenttina Saammalille (vaikka periaatteessa olenkin samoilla linjoilla): Kyse ei ollut lisäilyistä, vaan poistamisista. Lisäksi, kun kirjoittaa kuvailevasti peleistään muiden kanssa ja tekee tulkintoja näiden mielentiloista pelin aikana, voi mahdollisesti ylittää ärsytyskynnyksen. Mielestäni molemmat asiat ovat sallittuja: saa kirjoittaa ja saa ärsyyntyä. Eri asia on sitten onko tämä toivottavaa.

--Antti Holappa 30.4.2007

Verbaalisten pelisuoritusten kuvailujen ongelma on juuri siinä, että saattaa hyvinkin esittää pelin kulusta kyseenalaisen version, josta vastapuoli voi närkästyä ja jota lukijat eivät pysty mitenkään itse hahmottamaan. Pelikirjausten mukaan liittäminen on ehdottoman toivottavaa, kommenttien subjektiivisuuden vuoksi ja jopa siinä mielessä, että se auttaa itse viihdekirjoittajankin pelitason kohottamiseen.

-- Vesa 30.4.2007

Julkaistu teksti (kolumnit, artikkelit jne) eivät sinänsä ole henkilörekisterejä, vaikka niissä henkilöistä puhutaan. Niiden sisältöä käsittelevä laki on enneminkin painovapauslaki.

Jos Siukolan sivu on mielestäsi henkilörekisteri, niin silloin liiton tulosforum on kai myös henkilörekisteri? Ja koska tuo on EU:n ulkopuolella, on se mitä suurimassa määrin laiton. Jos et ilmaise mitään muuta kantaa, niin oman vastuuni rajaamiseksi suljen tuon foorumin pian.

-- Lauri 30.4.2007

  • Siukola voi minun puolestani vapaasti valita joko rekisaterinpitäjän tai verkkojulkaisun toimittajan roolin. Miten asia etenee riippuu valinnasta. --Matti 30.4.2007

Eiköhän se ole itsestäänselvää että jos jonkin henkilön "henkilökohtaista" sivua lukee, jossa arvioidaan oman sekä vastustajan pelinkulkua jossain urheilulajin turnauksessa niin se kuvaus todennäköisesti on aika subjektiivista? Eikö tällaista "bloggailua" nykyään harrasteta vähän joka puolella eri urheilulajeissa/kilpailuissa jne?

-- Paljon melua tyhjästä? 30.4.2007

Pidetään Wiki wikinä ja blogit blogeina. Jos joku kirjoittaa puppua blogiinsa, niin siitä ei näy merkkiäkään Recent Changes-sivulla. Tällöin asia ei juuri häiritse.

--Matti 30.4.2007


Wikisivu ei ole henkilörekisteri, eikä tämä myöskään ole lain tarkoittama verkkojulkaisu (joten kukaan ei tämän päätoimittaja myöskään ole). Korkeintaan Rikoslain 24. luku saattaa tulla ajankohtaiseksi, jos joku kokee kunniansa loukatun.

Suosittelisin kuitenkin osapuolia sopimaan asiasta keskenään, mielellään offline. Jos minä joudun vaivautumaan poliisikuulusteluihin tämän asian takia, saatan hermostua.

--JanneJalkanen, 01-May-2007

  • Sovin Mikon kanssa, että vanhat kirjoitukset voivat jäädä, mutta jos kohtaamme jossakin turnauksessa myöhemmin, täsät ei kirjoiteta, ellemme ole yhdessä käyneet peliä. läpi. --Matti 2.5.2007

Tämä asia on saanut kyllä huomattavan liian suuret mittasuhteet. Mielestäni wikiin liittyvä kirjoittelu voi noudattaa edelleen samanlaista tyyliä kuin Siukola on tähänkin asti esittänyt (suotavaa!). Asiassa ei ole myöskään sen kummempaa sovittelua. Korkeintaan Matti voisi katsoa asiaa erilaisesta perspektiivistä.

--Ville Kirjavainen 1.5.2007

Olen samaa mieltä Villen kanssa. Ei kannata tehdä kärpäsestä härkästä.

-- Markku, 1.5. 2007

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-22) was last changed on 05-May-2007 03:45 by 62.216.112.201