90-luvun puolivälissä Suomi sai Ingin rahaa nuorisoprojektiin. Nykyään näyttää lähes jokaisella isommalla go- paikkakunnalla olevan nuori pelaaja tai useampi. Olisiko tarvetta erityistoimille nuorten go-pelaajien tukemiseksi? Go:ssa järjestetään vuosittain nuorille EM ja MM-kilpailut. EM-turnauksessa ratkistaan ketkä saavat Euroopan MM-paikat. Ainoastaan yksi suomalainen on pelannaut nuorten MM-turnauksessa. Viime maaliskuussa pelattuun EM-turnaukseen osallistui yli 400 nuorta. Mahdollisuuksia on useita:

  • nuorten turnaus jonkin muun turnauksen yhteydessä
  • ..
  • (jopa) nuorten SM

Matti 22.4.2003

Kannatan nuorten SM-kisojen järjestämistä. Ei liene iso ongelma ottaen huomioon, että aiemmin on järjestetty opiskelijoiden SM-kisojakin. Lasketaanko muuten nuoriksi 17-vuotiaat ja sitä nuoremmat?

-- Markku Jantunen, 22.4. 2003

Euroopan nuorten kisoissa on ollut kaksi sarjaa, alle 18-vuotiaat ja alle 12-vuotiaat, ainakin äkkinäisen webbiselailun nojalla. Jos tämä on ollut ja tulee olemaan yleinen käytäntö (Matti tietää) niin Suomessa olisi tietenkin järkevintä noudattaa samaa jakoa niin pitkälle kuin se on mahdollista. En tiedä onko Suomessa tällä hetkellä tarpeeksi alle 12-vuotiaita mihinkään turnaukseen. Oulussa olisi yksi alle 18-vuotias joka laittoi jo nimensä tuonne alle.

-- Pekka Karjalainen, 22.4

Kannattaa varmaan hieman tiedustella keitä sinne olisi tulossa. Laitoin alle listan, jonne kiinnostuneet voivat laittaa nimensä.

-- Joose, 22.4. 2003

Sija Nimi Luokitus Kerho
1 Antti Törmänen 3 kyu OGP
2
3
4
5
6


Kun loin sivun, ajatukseni ei ollut se, että aikuiset keskustelevat keskenään nuorten asioista (olen tosin itsekin aikuinen). Kysymys on, että riittääkö nuorilee pelaaminen oman paikkansa kerhossa vai onko kiinnostusta myös johonkin muuhun yhteiseen tapahtumaan.

Aloitetaanpa asia kartoittamalla tilanne. Laitan pari nimeä omavaltaisesti, koska oletan, että ovat asiast kiinnostuneita.

Nimiikäpaikkakavereita
Antti Törmänen13 Oulu ?
Antti Tuomi 17 Kirkkonummi 5?
--Espoo-
--Tuusuula-
--Turku-
--Helsinki-
Riku Mikkonen 14 Lahti ?

Yksi tapa lähteä liikkeelle olisi, järjestää Helsingin Go-kerhossa jonakin sunnuntaina Helsingin ja lähiseudun nuorten tapaaminen. Jos tämä toimii, niin asiaa voidaan viedä eteenpäin.

Matti


18.5.2003 järjestetään Helsingin Go-kerhossa leikkimielinen nuorten turnaus/tapahtuma klo 16.00. alkaen. Tapahtuma päättyy noin klo 19. Ilmoottatuakin saa, mutta se ei ole pakollista.

Sija Nimi Luokitus Kerho
1 Antti Tuomi 22 kyu (Kirkkonummi)
2 Ville Toivonen 25 kyu (Kirkkonummi)
3 Antti Metsälä ~25 kyu (Kirkkonummi)
4 Mikko Paavola ~25 kyu (Kirkkonummi)
5 Lauri Kirjalainen ~28kyu (Kirkkonummi)
6 Ossi Tiainen ~28 kyu (Kirkkonummi)
7 Petteri Front ~28 kyu (Kirkkonummi)
8

Matti


Lisäsin tuohon listaan Kirkkonummelaisia, jotka ovat ilmoittaneet olevansa tulossa (ellei suurempia esteitä ilmaannu).

Antti Tuomi

Kerhoon ilmestyi 18.5. viisi nuorta go-pelaajaa. Pelaajat vaikuttivat tyytväisiltä ja syksyllä on tarkoitus jäjestää vastaavia tapahtumia noin kerran kuukaudessa.

Matti


Sopisiko sunnuntaina 28.9. seuraava nuoriso peli-ilta alkaen klo 16?

Matti


Nuorten SM-kisat kannattaisi kenties järjestää jonkin GP:n tai vastaavan "sivuturnauksena". Näin muiden paikkakuntien nuoret pelaajat saisivat pummattua kyytejä aikuisilta ja turnaukseen lähtökynnys olisi kenties muutenkin pienempi, kun paikkakunnalta lähtisi useampia tuttuja aikuisia mukaan.

Jaakko, 18.9.

Yritin tarjota alkuvuoden turnauksiin nuorten SM-kisoja oheen, mutta ei kelvannut. Pitäisikö yrittää erillisiä kisoja?

Matti 17.11.2003


Itse olen ainakin tulossa 28.9. Voisin kysellä myös, josko vaikka pari kaveria saisin mukaan. Ja mitä Jaakon ehdotukseen tulee, olen samaa mieltä.

Antti Tuomi

Hyvä, aloitetaan siis sunnuntaina 28.9. klo 16.

Matti Siivola


Olisiko kiinnostusta erilliiseen nuorten go-leiriin ensi kesänä?

Matti Siivola, 23.11.2003


Tunnustelen riittäisikö kiinnostuneita, että saataisiin pystyyn nuorten SM-turnaus. Ajankohta voisi olla esimerkiksi 8.-9.1.2005. Pelaajia pitäisi saada vähintään kymmenen. Jos tulee paljon kiinnostuneita, voidaan pelata useammassa ikäryhmässä. Turnaus voidaan järjestää Helsingissä, mutta muutkin saavat tehdä tarjouksia järjestämisestä. Voittaja saanee liitolta avustussumman johonkin sopivaksi katsottavaan go-tapahtumaan.

Matti Siivola 30.9.2004

Päätös turnauksen järjestämisestä tehdään viimeistään kaksi kuukautta ennen turnausta. Jotta turnaus toteutuisi tammikuun alussa, pitäisi marraskuun alkuun mennessä olla tarpeeksi nimiä listassa. Muussa tapauksessa asia siirtyy myöhemmäksi.

Matti Siivola 2.10.2004

NimiLuokitusSyntymävuosi
Antti Törmänen 2 dan 1989
Jesse Savo 8kyu 1988

Huomauttaisin (koska tästä oli ainakin ircissä epäselvyyttä), että tähän listaan nimen laittaminen ei sido yhtään mihinkään. --Gardan

Ehdottaisin että voittajan matka-avustuksen lisäksi jaetaan myös joku muu (muita) palkinto :)

Antti Virtanen 26.10.2004

Nimiä ei tullut tarpeeksi (15.11. mennesä), joten turnaus siirtyy myöhemmäksi. Tammikuussa päätettäneen, onko turnaus keväällä vai ensi kesänä.

Matti Siivola 15.11.2004


Olisikohan pääkaupunkiseudulla niin paljon junioreita, että kannattaisi järjestää Nuorten Helsingin mestaruusturnaus?

Matti 12.12.2005

minä ainakin olisin, hyvä idea kannatan. luulen että voisi onnistua.

-Aleksi.S

Pelkästään Takapotku2006 ilmoissa on 5 pääkaupunkiseudun junioria. Ei välttämättä kannata kuitenkaan rajata kaupunkirajan mukaan vaan enemmänkin pks tyyliin. Tosin tää kannattaa kartoittaa eli miten juniorit jakautuu täällä.

-Gardan

Turnaus voi olla avoin. -- Matti 14.1.2006


Nuorten SM-sivulla esitetylle turnaukselle ei ilmoittautunut järjestäjää määräaikaan mennessä. Tänä kesänä ei siis ole nuorten SM-turnausta. Korvaava kesän nuorisoturnaus voidaan pelata Helsigin go-kerhon leirillä, jos nuoria tulee riittävästi. Nuorten SM voidaan järjestää syksyllä tai alkutalvella, mikäli saadaan aktiivinen turnausjärjestäjä.

Muutenkin asioista on parempi keskustella ensin täällä ja sitten vasta luoda asialle oma sivu. Sivun nimi on huono, koska pariGo-SM-turnausta ei tänä vuonna järjestetä. Nimessä on myös hyvä olla vuosiluku.

-- Matti 3.6.2006


Nuorten EM 2009 on Banja Lukassa. Jos joku haluaa lähteä, niin hän voi liiton hallitukselta anoa Suomen virallisen edustajan statusta.

-- Matti 18.1.2009

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-47) was last changed on 18-Jan-2009 20:26 by Matti Siivola