Kävin muissa asioissa Mexico Cityssä, ja yritin samalla käydä moikkaamassa paikallisia goonpellaajia. Goon peluu keskittyy Meksikossa pääasiassa pääkaupungin yliopistokampuksille, mutta koska ikävä kyllä missasin heidän peli-iltansa, päätin kokeilla jäljellä olevaa vaihtoehtoa Meksikon gooliiton "missä voin pelata goota"-sivulta: Academia de Go osoitteessa Joaquin Garcia Icazbalceta 25, 06470 San Rafael, CDMX (eli Ciudad de Mexico), avoinna ma-pe 15-19.

Vastapäätä paikallinen 5d. Taustalla iltapäiväkerhon vetäjä Sid Avila

Kyseessä olikin iltapäiväkerho koululaisille, missä he käyntini aikana mm. piirsivät ja opettelivat laskemaan kymmeneen ranskaksi. Mutta myös treenasivat goota! Melko siistiä! Kun USA:ssa kai goon taso on varsin kova, ehkä Meksikonkin goon taso on (eurooppalaisittain) kova; siellä kuulemma oli vuosikymmen takaperin paljon korealaista gootoimintaa ja pieni muoti-ilmiö ainakin kampuksilla. Tämä koulukin sai ilmeisesti sitten korealaisten toiminnasta innoituksensa.

Pelasin goo-opettajaa vastaan, paikallinen 5d. Vastaa melko hyvin suomiluokitusta, luulisin; tasoituskivien määrän perusteella olisin luokittunut noin 1k~1d:ksi, mikä vastannee suomiluokitustani hyvänä päivänä. Eka peli oli paikallista 8v kersaa vastaan; ainakaan ei tullut turpaan niinkuin Shanghaissa 6v:lta (missä kävin Charlie Åkerblomin (Kaninin) kanssa 2013).

Kolmella tasoituskivellä tuli pataan, kuudella onnistuin voittamaan, tosin vastustajaa häirittiin toistuvasti

Facebookissa sain vielä kerhon vetäjältä Sid Avilalta terveiset: "It was a short visit but I hope you had fun. Let me know about Finnish Go scene". Vastasin että tässä wikissä se varmaan enimmäkseen on... että semmoista. Ottakaa vain kaveriin yhteyttä, jos tuonne päin olette menossa, oli kuitenkin goofani selvästi, ja tekee goonedistämistyötä tavalla, jota ei Suomesta taida löytyäkään.

Sid Avilan näppäämä kuva goohuoneesta

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.

List of attachments

Kind Attachment Name Size Version Date Modified Author Change note
jpg
IMG_1066.JPG 8,309.1 kB 1 23-Sep-2018 19:12 Sigmundur Hakkarainen Iltapäiväkerho Mexico Cityssä, vastapäätä goo-ope, taustalla kerhokoulun vetäjä
jpg
IMG_1072.JPG 2,621.6 kB 1 23-Sep-2018 19:13 Sigmundur Hakkarainen Lapset tekivät tehtäviä ja pelasivat sitten harjoituspelejä
jpg
IMG_1074.JPG 2,304.8 kB 1 23-Sep-2018 19:12 Sigmundur Hakkarainen Vastus oli 5d, pataan tuli 3 kivellä, voitin 6 kivellä (tosin häntä häirittiin)
« This page (revision-5) was last changed on 23-Sep-2018 19:28 by Sigmundur Hakkarainen