......
..12..
.#O.O.
.O##O.
..OO#.
......

Takapotkuturnaus 2003
Nyt ovat miehet jälleen rautaa ja kivet lasia.#

Takapotku tournament in english

Ja niin nuo miehet (ja myös eräät naiset, sillä heitäkin oli) mönkivät esiin kiviensä alta, paikoistaan joissa he olivat viettäneet erakoitunutta elämäänsä Shusakun pelejä tutkien, ja vaelsivat sankoin laumoin kohti eteläistä Helsingin kaupunkia. Sillä katso! oli tullut Kokoontumisen aika, ja he kaikki tiesivät, että lopussa jäljelle jäisi vain Yksi...

Tervetuloa ensimmäiseen vuotuiseen Takapotkuturnaukseen!

Aika
15. - 16. helmikuuta, 2003.
Paikka
Helsinki, Ravintola Hima & Sali, Kaapelitehdas. Sisäänkäynti rannan puolelta, jookostajoo?
Kartta
Turnaustyyppi
Tasa-alku, 7 pisteen komi, MacMahon. Peliaika 70 min + 25 kiveä/3 min byo-yomi
Hinta
10 euroa.
Palkinnot
Ensimmäinen, toinen, ja kolmas palkinto. Lisäksi turnauksessa jaetaan jo legendaksi muodostunut Vastahankapalkinto, joka tänäkin vuonna jaetaan jo tuttujen, salaiseksi julistettujen kriteerien mukaan. Myös kaikki vähintään neljä peliä voittaneet palkitaan.

Turnauksen tuomarina toimii Olli Lounela, 3 dan. Pääjärjestäjän raskaan manttelin on harteilleen ottanut Janne Jalkanen, ja yleisjärjestäjänä häärää Jari Koivikko.


Rekisteröinti

Pyydämme rekisteröitymään viimeistään 09.45. Jos tiedät tulevasi myöhässä, soita Janne Jalkanen/050-547 6463 ja rekisteröidy puhelimitse jotta ehdit paritukseen - mutta tiedosta, että turnauksen tuomarilla on inhottava tapa käynnistää kellot viimeistään kymmenen minuuttia myöhässä...

Rätei ja lumpui

Niin, turnauksen yllättävän suosion takia joudumme kasaamaan pelivälineitä vähän sieltä sun täältä. Mikäli et halua joutua pelaamaan Ingin kivillä, tai Ingin rakkineella, suosittelemme tuomaan omat pelivälineet ja/tai kellon mukana. You have been warned. Seriously.


Aikataulu

Lauantai 15.2. 
Ovet auki 09.30
Rekisteröinti viimeistään 09.45
1. kierros 10.15
lounas (kiinteä) ~13.00
2. kierros 14.00
3. kierros 17.00
lounas (nestemäinen) 20.00+
Sunnuntai 16.2. 
Ovet auki 09.30
4. kierros 10.00
lounas (jos pystyy) 13.00
5. kierros 14.00
Palkintojenjako ja yleinen syyttely 17.00

Pyydämme kommentoimaan ja esittämään kysymykset sivulla TakapotkuKommentit, tahi sitten suoraan meilitse allekirjoittaneelle, tai puhelimitse +358-50-547 6463.


FAQ#

Ilmoittautuminen#

Ilmoittautuminen tapahtuu erilliselle ilmoittautumislistalle. Vain 120 vahvinta etukäteen ilmoittautunutta mahtuu mukaan rajallisten tilojen takia.

Tasakomi? Mitvit?#

Jep. Kokeillaan tällaista jännittävää muutosta. Emmehän pelkää jigoja, emmehän? :-)

Miksi ihmeessä tämmöinen turnaus?#

Turnauksen idea on syntynyt epämääräisissä huuruissa eräänä torstai-iltana. Lyhykäisesti ideana on tarjota lukuisten tasoitusturnausten vastapainoksi jotakuinkin eläväinen tasa-alkuturnaus motivoimaan pidemmälle edistyneitä. Ja juu, idea keksittiin ja turnaus päätettiin pitää jo kuukausia sitten, ennen kun keskustelu tasoitusturnauksista ja tasa-alkuturnauksista ponnahti tänne Wikiin ihmisten ihmeteltäväksi.

Olen (5k/10k/15k). Miksi kannattaisi tulla danien teurastettavaksi?#

Öö... Koska se on hauskaa? No jaa, vakavammin ottaen, kannattaa pitää mielessä kaksi asiaa: ensinnäkin tällaiseen turnaukseen saapuu ihmisiä pitkin poikin Suomea, ja nimenomaan hyviä pelaajia. Turnaukset ovat siis oikeasti erinomainen tapa oppia, koska pääset pelaamaan itseäsi parempia vastustajia vastaan. Kerhopelissä joku voi erehtyä ottamaan rennostikin, mutta turnauspeleissä pääset näkemään viimeiseen asti vietyä taisteluhenkeä. Voit siis olla vakuuttunut siitä, että jokainen vastustajasi tekemä siirto on paras minkä hän osaa. Mikä tietysti tarkoittaa sitä, että joudut itsekin pelaamaan parastasi. Ja loppujen lopuksi molemmat oppivat hyvin, hyvin paljon pelin ja sen läpikäynnin aikana.

Toinen huomionarvoinen seikka on, että kierroksia pelataan kuitenkin vain viisi. Jos siis samanvahvuisia ihmisiä on tarpeeksi paikalla, todennäköisesti pääset pelaamaan heidän kanssaan melkein kaikki pelit. Ja jos taasen pärjäät, niin joudut pelaamaan hieman vahvempia vastaan, mutta todennäköisesti sinua ei kuitenkaan pariteta esmes 20 kiveä vahvempaa vastaan... :-). Oikea tapa suhtautua asiaan on siis tulla turnaukseen, ja ottaa kaveri kans!

OK, kolmas asia vielä: turnauksen pelit kestävät yhteensä noin 15 tuntia (olettaen että käytät kaiken varatun ajan). Viisitoista tuntia intensiivistä go:ta! Jos go oikeasti kiinnostaa, niin tämähän on loistavaa! Harvoin tulee oikeastaan keskityttyä näin paljon - kuinka moni käyttää 15 tuntia edes viikossa, kahdessa pelaamiseen?

Kanadalainen byo-yomi?#

Joo. Alkuperäinen ajatus "oikeasta" byo-yomista ei oikein toimi näin suurella pelaajamäärällä; ihan kellojen puutteen vuoksi.

Tulen Tampereelta/Oulusta/Japanista/Vantaalta/tosi kaukaa, järjestyykö majoitusta?#

Ota yhteyttä hyvissä ajoin Janne Jalkaseen, niin katsotaan saadaanko järjestettyä perinteistä perhemajoitusta.


Tulokset ovat verkossa.

Turnausorganisaatio kiittää pelaajia, oli hauskaa :-). Löytötavaroita voi kysellä allekirjoittaneelta.

--JanneJalkanen

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-44) was last changed on 10-Oct-2003 17:08 by JanneJalkanen