Yleistä#

Paritukset ilmoitetaan maanantaina 6.10.2014 klo 16:15 mennessä. Ilmoitus tulee myös sähköpostiin.

Turnauskaavio

Ilmoittautuminen#

Turnaukseen ilmoittautuminen päättyy kello 23.59:59 5. lokakuuta. Turnaus on avoin kaikille Tampereella tai Tampereen seudulla asuville (käytännössä tämä tarkoittaa Pirkanmaata). Turnaus on ilmainen.

Turnausformaatti#

Tampereen mestaruus-cup 2014 pelataan tuplaeliminaatio-cup -muodossa. Kysymyksessä on siis cup-turnaus, jossa hävittyään pelin pelaaja putoaa häviäjien cupiin ja siinä hävittyään ulos koko turnauksesta. Lopuksi voittajien ja häviäjien cupeissa on jäljellä molemmissa yksi pelaaja, jotka pelaavat finaalin. Finaalissa on kaksi peliä. Finaalin voittaakseen voittajien cupin voittaneen tarvitsee voittaa vain yksi peli, kun taas häviäjien cupin voittaneen tarvitsee voittaa molemmat pelit. Turnaus on avoin Tampereella tai Tampereen seudulla asuville. Esijärjestys määräytyy ensijaisesti luokituksesta, toissijaisesti GoR:sta (luokitus ja GoR tarkistetaan 5.10. 2014).

Aikataulu#

Turnauksen pelit pelataan paikassa ja aikana, jonka paritetut pelaajat sopivat keskenään. Pelit on kuitenkin pääsääntöisesti pelattava viikon kuluessa parittamisesta. Pelaajan on ilmoitettava esteistä pelien pelaamiseen aikataulun mukaisesti turnausjärjestäjä Ossi Sandbergille. Turnaus käynnistyy maanantaina 6.10. 2014.

Pelit#

Perusaika on 60 minuuttia ja lisäksi kanadalainen byo-yomi 25 kiveä viidessä minuutissa. Finaalipeleissä kuitenkin noudatetaan EGF:n A-luokan peliaikavaatimuksia, mistä syystä byo-yomi on 15 kiveä 5 minuutissa ja perusaika 60 minuuttia. Kaikki pelit ovat tasa-avauspelejä ja komi on valkean hyväksi 6,5 pistettä. Pelit pelataan laudalla kasvotusten. Netin kautta pelattuja pelejä ei hyväksytä. Pelit ovat EGF:n C-luokan pelejä finaalia lukuun ottamatta (finaalipelit A-luokkaa, koska ne järjestetään sovitussa paikassa ja kunnolla tuomaroituna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) ja turnaus lähetetään EGF:n tietokantaan. Jos turnaukseen kuuluvia pelejä pelataan peli-illoissa, tuomaroinnin järjestäminen on helpompaa, mutta pelejä voidaan pelata aivan missä ja milloin vain. Jos tulee epäselvä tilanne, jota ei osata selvittää, peli on joko kirjattava ylös tai laudasta on otettava esimerkiksi kamerakännykällä kuva. Säännöt ovat tavalliseen tapaan vuoden 1989 japanilaiset. Lisäksi käytetään EGF:n turnaussääntöjä vuosimallia 2007. Tuomarina toimii Hannele Alhroos.

Lisätietoa#

Turnaus on maksuton ja voittaja on oikeutettu Tampereen mestarin arvonimeen. Parituksen ja turnauskaaviot hoitaa Challonge -sivusto.

Tulospalvelu#

Tuloksia


Laittakaa turnaus GorTurnaukset-sivulle, jos haluatte turnauksen gor-laskentaan. (Tämän voi poistaa, kun gor-turnausten sivua on päivitetty.) -Janne Nikula, 5.10.2014

Eli siis ymmärsin niin, että tämä turnaus ei nyt ole GoR-turnaus, koska tämä puuttuu tuolta sivulta. Onko asia näin? -kiinnostais tietää

Omasta puolestani turnauksen voi vielä lisätä sivulle ennen kuin pelit alkavat. Mutta joku vastuuhenkilö kaikilla gor-turnauksilla pitää olla ja jos turnaus halutaan gorreihin mukaan, niin sivua olisi hyvä päivittää niin pian kuin mahdollista, jotta asia tulee selväksi. Tai sitten julkistaa että turnaus ei mene gorreihin. -Janne Nikula, 6.10.2014

Asia on juuri niin, että tämä _ei_ ole GoR-turnaus niin kauan, kun tätä ei ole mainittu GorTurnaukset -sivulla. Eli hopi hopi, jos on tarkoitus olla GoR-turnaus.

-- Markku, 6.10.

turnaus lisätty Gorturnauksiin 6.10. -Ossi

Hieno homma, asia selvä. -Janne

Nyt tekisi mieli laulaa muutama säe laulusta Putte Possun nimipäivät: "... ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa saisin olla mukana."

-- Markku, 7.10.

Viimevuotinen ammoin laatimani turnausspeksi näkyy kopioidun sellaisenaan. Lisäsin siihen jonain vuonna Hannele Ahlroosin olevan tuomari hänen suostuttuaan kysyttyäni häneltä. Tekstissä mainitaan Hannelen olevan tuomari. Onko Hannele edelleen tuomari? Vai onko tuomarin nimi vain unohdettu vaihtaa?

-- Markku, 7.10.

Hannele on lupautunut toimimaan turnauksen tuomarina, jos tulee tarvetta ratkaista kiistatilanteita.

-- Ossi, 9.11

Aiotteko pelata finaalin vielä tämän vuoden puolella?

-- Markku, 15.12. 2014

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-19) was last changed on 15-Dec-2014 14:34 by 194.136.202.82