Yleistä#

Paritukset ilmoitetaan maanantaina 5.10.2015 klo 16:15 mennessä. Ilmoitus tulee myös sähköpostiin.

Turnauskaavio

Ilmoittautuminen#

Turnaukseen ilmoittautuminen päättyy kello 23.59:59 4. lokakuuta. Turnaus on avoin kaikille Tampereella tai Tampereen seudulla asuville (käytännössä tämä tarkoittaa Pirkanmaata). Turnaus on ilmainen. Lisäpeleihin voi ilmoittautua niin kauan kuin turnaus on käynnissä.

Turnausformaatti#

Tampereen mestaruus-cup 2015 pelataan tuplaeliminaatio-cup -muodossa. Kysymyksessä on siis cup-turnaus, jossa hävittyään pelin pelaaja putoaa häviäjien cupiin ja siinä hävittyään ulos koko turnauksesta. Lopuksi voittajien ja häviäjien cupeissa on jäljellä molemmissa yksi pelaaja, jotka pelaavat finaalin. Finaalissa on kaksi peliä. Finaalin voittaakseen voittajien cupin voittaneen tarvitsee voittaa vain yksi peli, kun taas häviäjien cupin voittaneen tarvitsee voittaa molemmat pelit. Turnaus on avoin Tampereella tai Tampereen seudulla asuville. Esijärjestys määräytyy ensijaisesti luokituksesta, toissijaisesti GoR:sta (luokitus ja GoR tarkistetaan 4.10.2015). Parituksen ja turnauskaaviot hoitaa Challonge -sivusto.

Lisäpelit(uutta!)#

Varsinaisesta mestaruus-cupista karsiutuneita paritetaan keskenään luokitusten mukaisilla tasoituksilla. Pelejä on yksi per viikko ja maksimissaan viisi kierrosta. Lisäpelikierrokset loppuvat sitten kun varsinainen cupkin loppuu. Lisäpeleissä peliaika on 45 min ja byo-yomi 25 kiveä/5 min. Lisäpelikierroksilta pois jäämisestä pitää ilmoittaa etukäteen turnausjärjestäjälle, joka hoitaa lisäpelien parituksen. Lisäpeleihin voi osallistua myös ilman, että osallistuu mestaruus-cupiin. Teknisesti kyseessä on erillinen EGF-C -luokan turnaus.

Aikataulu#

Turnauksen pelit pelataan paikassa ja aikana, jonka paritetut pelaajat sopivat keskenään. Pelit on kuitenkin pääsääntöisesti pelattava viikon kuluessa parittamisesta. Pelaajan on ilmoitettava esteistä pelien pelaamiseen aikataulun mukaisesti turnausjärjestäjälle. Turnaus käynnistyy maanantaina 5.10.2015.

Cup-Pelit#

Perusaika on 60 minuuttia ja lisäksi kanadalainen byo-yomi 25 kiveä viidessä minuutissa. Finaalipeleissä kuitenkin noudatetaan EGF:n A-luokan peliaikavaatimuksia, mistä syystä byo-yomi on 15 kiveä 5 minuutissa ja perusaika 60 minuuttia. Kaikki pelit ovat tasa-avauspelejä ja komi on valkean hyväksi 6,5 pistettä. Pelit pelataan laudalla kasvotusten. Netin kautta pelattuja pelejä ei hyväksytä. Pelit ovat EGF:n C-luokan pelejä finaalia lukuun ottamatta (finaalipelit A-luokkaa, koska ne järjestetään sovitussa paikassa ja kunnolla tuomaroituna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) ja turnaus lähetetään EGF:n tietokantaan. Jos turnaukseen kuuluvia pelejä pelataan peli-illoissa, tuomaroinnin järjestäminen on helpompaa, mutta pelejä voidaan pelata aivan missä ja milloin vain. Jos tulee epäselvä tilanne, jota ei osata selvittää, peli on joko kirjattava ylös tai laudasta on otettava esimerkiksi kamerakännykällä kuva. Säännöt ovat tavalliseen tapaan vuoden 1989 japanilaiset. Lisäksi käytetään EGF:n turnaussääntöjä vuosimallia 2007. Tuomarina toimii Juuso. Kanpain hallitus on vetoomuslautakunta.

Palkinnot#

Mestaruus-cupin voittaja on oikeutettu Tampereen mestarin arvonimeen.

Eniten lisäpelejä voittanut saa tuotepalkinnon(ja mahdollisesti korotuksen).

Tulospalvelu#

Tuloksia

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-9) was last changed on 05-Oct-2015 02:07 by 84.250.85.206