Tein Takapotku 2009 -turnausta varten webbipohjaisen softan jolla hoidimme ilmoittautumiset. Koska softa toimi verkossa, ilmoittautumisia pystyi hoitamaan useampi henkilö samaan aikaan ilman että tiedot menevät ristiin. Lisäksi parittaja voi hakea selaimella esim. MacMahon muodossa ulostetut sisäänkirjattujen tiedot ja copy-pasteta ne paritusohjelmaan sisään. Parittajan ei siis tarvitse erikseen kirjata ilmoittautuneita sisään. Takapotkussa tämä toimi hyvin ja saimme kirjattua kaikki sisään hyvissä ajoissa ja parittaja sai keskittyä oleelliseen.

Ilmoittautumisen nopeuttamiseksi esi-ilmoittautuneet voi tuoda softaan Wikistä copypasteamalla wiki-lähdekoodi ilmoittautuneista. Tällöin ilmoittautuneet voi suoraan klikata esi-ilmoittautuneiden listasta tai käyttää hyväkseen "ennakoivaa tekstinsyöttöä".

Kun softaan perustetaan turnaus, sille voi määritellä mahdolliset alennukset. Ilmoittautumisen yhteydessä syötetään pelaajan maksama maksu ja siten saadaan samalla myös reaaliaikaisesti tieto turnauksen tuloista. Kaikki tieto tallennetaan tietokantaan jolloin pienellä ohjelmointi/tietokantataidoilla voi tehdä monipuolisempiakin tilastoja helposti.

Softaa voi kokeilla täällä: http://88.113.4.104:3000/tournaments/. (HUOM, IP-osoite voi muuttua ilman varoitusta, yritän muistaa päivittää tänne). Sitä saa käyttää miten haluaa turnauksissa. Jos joku on kiinnostunut asentamaan sen omalle koneelle, voin lähettää sen lähdekoodin (joka on tehty Ruby on Railsilla). En ole Ruby -osaaja joten koodin laatu ei ole kummoinen.

-- Aapo Kyrölä 13.2.2009

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-4) was last changed on 13-Feb-2009 19:20 by AapoKyrölä