Varjoilmoittautuminen PGEC 2009 -turnaukseen#

PGEC (Russian Open Go Cup) heinäkuun 4.-5. Toksovon kylä, 30 km Pietarista.

Pietariin pääsee mukavimmin ja huokeimmin bussilla. Hinnaksi voi olettaa kolmea kymppiä (Samu neuvotteli 15:aan) ja lähtöjä stadista Tennispalatsin takaa on useita aamukymmenestä eteenpäin. Näppärin tapa varata matka on mennä paikan päälle samana aamuna puoli tuntia etukäteen. Soittaminen osoittautunee toistekin vaikeaksi.
Varasuunnitelma: junaliput VR:ltä Pietariin 65e / suunta
Pietarista Toksovoon kulkee Aftoobus K-205 (metroasemalta Prosveshenia, 2-linja pääty). Maksu oli 45 ruplaa eli runsaan euron. Matkan haastavin osa on jäädä pois oikealla pysäkillä, mutta paikalliset auttavat auliisti kun osoitatte täydellisen kykenemättömyytenne arkiseen toimintaan Venäjällä.

Yöpyminen Toksovossa kahden / kolmen hengen motellihuoneessa = 26e / 21e per pää. Pietarissa hintataso motelliyölle on 700-900 ruplaa / yö, eli noin 17-23e.
Viisumista on huolehdittava (aikaisempi ilmaisempi) ja majoitusvaraus on näppärää tehdä etukäteen - seikkailua riittää muutenkin. Venäläiset turnausjärjestäjät huolehtivat matkalaisista rautaisesti ja ystävällisesti.

Seuraavat turnaukset Pietarissa tulevat ilmeisimmin vastaan syys- ja lokakuussa, ja sikäläiset järjestäjät esittivät toistuvasti toiveensa saada paikalle Matin ja lisää muita osallistujia Suomesta. Suomen tämänkertainen delegaatio havaitsi reissussa mieletöntä potentiaa, ja varautuu järjestämään seuraavan reissun vielä paremmin. Viisumiasiat oikein (eli ilmaiseksi) hoitaen viikonlopputurnauksen minimihinnaksi voi luonnostella matkoista 40:ä euroa, yöpymisistä 40 euroa ja maukkaista ravintolapäivällisistä 40 euroa. Raati suosittelee!

Osallistujalista:

#NimiIrc nickKerhoMajoitusmieltymysMatkavälineMuuta
1Mikael NenonentasselHGKMotelliPikkubussi Mahtava reissu!
2 Samu Ritakalliokeslol YliGo Motelli Pikkubussi "Vatipää"
3 Pempu "Halpa" Lajunen pempu HGK Ystävämajoitus + motelli Lentokone "Halpa Makkara"
4
5
6


Sekalaista

Tutustukaatten, http://wikitravel.org/fi/Pietari

"If you need cheap accomodation I recommend you Motel: triple or double rooms. It will be cost 21 euro for triple and 26 euro for double room per one person. Frankly speeking not so far from tournament place (about 20 minits) we have one very cheap motel, which cost 10 euro per one person, but my point this way not so good because service very bad..."

http://wikitravel.org/en/Saint_Petersburg_(Russia) http://wikitravel.org/en/Russia

http://metro.yandex.ru/spb/ Pietarin metrokartta

http://www.spbmar.info/mar/K-205.htm Bussi? joka menee Toksovoon? Lähtöpaikka "metro station called Prosveshenie"

http://forum.kido.com.ru/ Venäjän Go-fora; http://forum.kido.com.ru/read.php?6,77985,page=3 PGEC XII

GoIsBoring: also if u'd like to have a town walk in SPb feel free to contact me

Viisumit nopeasti (vähän runsas viikko) Rustravelista, hinta 50e: http://www.rustravel.fi/

"Lisäksi Ploshchad Vosstanija -metroasemalta Oktjabrskaja-hotellin edestä lähtee joka ilta useita venäläisiä turistibusseja sekä pikkubusseja Helsinkiin. Varauksia ei tarvita, riittää kun ilmestyy tuolloin paikalle." http://keskustelu.suomi24.fi/node/4259998 "Turistibussit lähtevät kaikki samasta paikasta hieman porrastetusti, että vältettäisiin ruuhkia rajalla. Eli klo 20 alkaen kannattaa minä tahansa iltana mennä hotelli Oktjabrskajan luo. Usein matkaan aikovia suorastaan revitään bussiin heti metroaseman ovelta."


Keskustelu

Paluumatka onnistunee halvalla minibussin kyydissä. Lähtö on n. klo 21 ja saapuminen kotiin n. 3 seuraavan vuorokauden puolella. Parasta olisi, että joku paikallinen järjestää paikat kyytiin. Menomatkakin periaatteessa onnistuu, mutta en ole koskaan siihen suuntaan mennyt. --Matti 26.5.2009

Hei Matti, hieno pointti mutta mistä noita muuten lähtee? Tarvinnee palata Pietariin keskustaan Toksovosta eka? Kiitos. -Mikael

Jostakin päin Pietarin keskustaa se oli. Paikalliset tietävät. --Matti

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-16) was last changed on 08-Jul-2009 06:05 by Mikael Nenonen