YliGo Cupin systeemi#

YliGon hallitus päätti kokouksessaan 28.2.2009 kiinnittää YliGo cupille turnaussysteemin, joka määrittää miten vuoden 2009 ja sitä seuraavat YliGo Cupit järjestetään.

Systeemi#

YliGo Cup pelataan cup-turnauksena ja finaalina. Cup-osa on perinteinen cup-turnaus, jossa pelin häviäjä putoaa turnauksesta. Finaali on paras kolmesta-ottelu, jonka voittaja on uusi kunkku.

Turnaukselle valitaan tuomari, joka vastaa turnauksen aikataulunmukaisesta etenemisestä. Tuomarilla on oikeus tuomita pelejä hävityiksi, jos aikataulusta jäädään merkittävästi jälkeen.

Cup#

Cupin sijoituksia varten pelaajat järjestetään vahvuusjärjestykseen ensisijaisesti luokituksen, toissijaisesti gorrin ja lopulta arvan perusteella.

Neljä vahvinta cupin osallistujaa sijoitetaan suoraan puolivälieriin siten, että sijoitetut pelaajat kohtaavat puolivälierissä neljä edellisen kierroksen voittajaa. Sijoitettujen pelaajien paikat kaaviossa arvotaan.

Cup-kaavio laaditaan ennen turnauksen alkua ja turnaus etenee säännöllisesti kaavion mukaan ilman arvontoja turnauksen kesken.

Pelaajat sijoitetaan alemmille kierroksille siten, että puolivälieriin selviytyy alemmilta kierroksilta neljä pelaajaa. Puolivälieriä edeltävät kierrokset ovat pelimäärältään mahdollisimman suuria. Alemmille kierroksille muodostuvat sijoituspaikat täytetään vahvuusjärjestyksessä ja alempien kierrosten kaavio arvotaan.

Cupin pelit pelataan 30 minuutin perusajalla ja 10 sekunnin inkrementillä (Fischer).

Finaali#

Hallitseva kunkku sijoitetaan suoraan finaaliin, jossa hallitseva kunkku kohtaa cupin voittajan.

Finaali muodostuu peleistä, jotka pelataan paras kolmesta-otteluna. Kaksi voittoa saanut on turnauksen voittaja ja uusi kunkku.

Finaalin pelit pelataan 45 minuutin perusajalla ja 15 sekunnin inkrementillä (Fischer). Finaali kirjataan suorana internetiin siten että peliä ei aloiteta ennen kuin kirjaussysteemi toimii.

Poikkeussäännöt#

Jos hallitseva kunkku ei osallistu turnaukseen, pelataan cupin finaali finaalin säännöillä.


Yligoon hallitus muutti aika-asetuksia kokouksessaan 18.1.2015. kanadalainen -> Fischer

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-3) was last changed on 20-Jan-2015 04:12 by Mika