YliGon pikapelihaaste, kevät 2009 (päättynyt 5.3.)#

YliGo haastaa jälleen jäsenensä mittelemään blitz-osaamistaan ja kestävyyttään. Edellisvuoden tapaan on pelaajien tavoitteena saavuttaa mahdollisimman lyhyessä ajassa 100 voittoa. Kilpailu alkaa YliGon kevätkokouksen jälkeen lauantaina 28.2. kello 18.00.

Säännöt:#

1. Ilmoittautuminen: Jokainen YliGon jäsen voi halutessaan vastata haasteeseen. Osallistumista varten on luotava uusi tunnus KGS:ään ja tunnuksista kerätään tälle sivulle lista, jotta pelaajat voivat tarkkailla toistensa edistymistä. Listaan merkitään oma nimi, tunnuksen nimi, luokituksen minimitaso, sekä päivämäärä, jolloin tunnus on ilmoitettu mukaan kilpailuun. Lisäksi listassa pidetään kirjaa saavutetuista voitoista, jotta pelaajien edistymistä olisi mahdollisimman helppo seurata (Katso kohta 5). Tunnusta saa vaihtaa kesken kilvan, mutta kaikki 100 voittoa on kerättävä samalla tunnuksella ja vain yksi tunnus/henkilö voi olla listattuna tällä sivulla tiettynä ajankohtana.

2. Kilpailun aloitus: Kilpailu käynnistyy lauantaina 28.2. kello 18.00. Vain ne tunnukset, joilla ei ole pelattu yhtään peliä ennen tätä ajanhetkeä voivat osallistua kilpailuun. Tunnuksen siis saa luoda jo ennen lauantaita, mutta sillä ei saa pelata ennen kilpailun alkua, jos haluaa ilmoittaa sen kilpailuun. Pelaamisen saa aloittaa heti kello 18.00 lauantaina, vaikka tunnukselle ei ole vielä määritetty minimitasoa. Kun minimitaso kiinnittyy, lasketaan mukaan takautuvasti kaikki ne voitot, jotka on saavutettu vähintään tällä tasolla (katso kohta 3).

3. Tunnuksen minimitaso: Jotta voittojen keräilyssä olisi haastetta, täytyy ne saavuttaa riittävän vahvalla tunnuksella. Jokaiselle pelaajalle määrätään siksi minimitaso. Minimitasoa heikomalla tasolla saavutettuja voittoja ei oteta huomioon. Jos siis minimitaso on esim. 3-kyu, täytyy tunnus saada vähintään tasolle 3 kyu, jotta peli lasketaan mukaan. Tunnuksen taso saa kyllä heilahdella vapaasti, mutta vain riittävän vahvalla tasolla saavutetut voitot lasketaan. Jokainen pelaaja ehdottaa tunnukselleen minimiluokitusta, joka merkitään ilmoittautumislistaan. Tämän jälkeen kaikki saavat viikon ajan vapaasti ja anonyymisti kommentoida luokitusta, ja mikäli luokitus vaikuttaa liian alhaiselta, sitä nostetaan ylöspäin (Ilmoittautumislistassa on esimerkki kommentoinnista). Minimiluokitusta tarkistetaan myös kilpailun puolivälissä: kun pelaaja saavuttaa 50 voittoa, hän merkitsee päivämäärän ilmoittautumislistaan ja minimiluokitusta saa jälleen kommentoida viikon ajan.

4. Peliasetukset: Pelit pitää pelata aika-asetuksilla, jotka ovat:

  • vapaavalintainen perusaika ja 3x10sec japanilainen tai
  • vapaavalintainen perusaika ja 25 kiveä/3 min kanadalainen tai
  • mikä tahansa hitaampi

Turnaus on luonteeltaan pikapeliturnaus, mutta hitaitakin pelejä siis saa pelata vapaasti jos siltä tuntuu. Voittojakin saattaa tällöin kertyä hitaammin.

Huom: Vain ranked-pelit lasketaan, ja vastustajalla täytyy olla vakiintunut luokitus, jotta voitto lasketaan, siis ?-pelaajia vastaan pelattuja pelejä ei lasketa mukaan.

5. Voittojen kirjaaminen: Jotta pelaajien edistymisen seuraaminen olisi mahdollista, pelaajat pitävät oman tunnuksensa info-laatikossa ja tämän sivun ilmoittautumislistassa kirjaa voitettujen pelien määrästä. Myös oma minimiluokitus on mainittava molemmissa paikoissa. Pelaajat päivittävät tietojaan jokaisen pelipäivän lopuksi. Siis jos ei pelaa jonakin päivänä yhtään peliä, ei listaa tarvitse päivittää (Ei siinä tosin silloin ole mitään päivitettävääkään). Mikäli joku pelaaja selvästi laiminlyö päivittämistä, voidaan sanktiona osa hänen saavuttamistaan voitoista mitätöidä.

6. Paras tunnus: Parhaasta tunnuksesta annetaan erikoispalkinto. Jury arvioi tunnuksen kokonaisuutena, johon vaikuttavat mm. tunnuksen nimi ja kuva, sekä mahdollisesti info-laatikossa oleva teksti. Arviointiin otetaan ne tunnukset, jotka ovat listattuna tällä sivulla sillä hetkellä, jolloin joku osallistujista ilmoittaa saavuttaneensa vaaditut 100 voittoa ja kilpailu päättyy.

7. Kilpailun päättyminen: Kilpailu päättyy, kun joku osallistujista ilmoittaa saavuttaneensa 100 voittoa vaaditulla tasolla. Pelaaja kirjaa tämän sivun ilmoittautumislistaan päivämäärän, jona 100. voitto on saavutettu. Järjestäjät tarkistavat voittojen määrän ja parhaan tunnuksen etsiminen aloitetaan (katso kohta 6).

8. Palkinnot: Kilpailun voittaja saa palkinnokseen YliGo:n blitz-valtikan. Parhaasta tunnuksesta annetaan erikoispalkinto.


Lista pelaajista:#

(Diktaattorin tekemät muutokset on merkitty tähdellä, esim: 1 dan*. Lukitut tunnusten minimitasot on merkitty paksunnetulla fontilla.)

Nimi Tunnus Voittoja Tunnuksen minimitaso Kommentteja Ilm. pvm. 50 voittoa pvm. 100 voittoa pvm.
Kalle Timperi Neropatti 0 1 dan* 2.3.2009
Deni Seitz Mestari 3 2 dan*
Sport - 4 dan los participantes son anónimos permitido?
Petteri Tamminen Skeptikko 0 2 kyu*
Janne Nikula Paallikko 12 2 dan
Antti Niemi Ahmatti 3 1 kyu
Pekka Keipi Klonkku 0 1 kyu*
Mikko Salminen vartija 94 1 kyu 27.2.2009 3.3.2009
Reino Karttunen Onkimies 100 1 kyu 27.2.2009 3.3.2009 5.3.2009
Kristian Nybo Nietzsche 0 3 kyu*
Pekka Lajunen Iltasatu 15 3 dan minimitaso oli 2 dan 2.3.2009 klo 01:25 asti
Olli Pulkkinen rappiolla 0 1 dan*
Miika Nikula Norsukingi 50 3 dan 1.3.2009 5.3.2009
Mikko Siukola Kettu 6 4 dan
Tomi Korkki perkele 0 1 kyu 01.03.2009
Samuel Ritakallio McHammer 9 2 dan 2.3.2009

Tarkennuksia:

  • Botteja vastaan pelaaminen ei ole kielletty, mutta niitä vastaan saavutettuja voittoja ei lasketa mukaan.
  • Pikapelihaasteessa on tauko joka keskiviikkona kello 18.00 - 02.00 Kaislan peli-illan takia. Tällä aikavälillä pelattuja pelejä ei lasketa mukaan.
  • Anonyymisti pelaaminen ei ole sallittua.
  • Sivulla aiemmin olleeseen kysymykseen vastaus: Kilpailuun saa osallistua millä tahansa kilpailua varta vasten luodulla tunnuksella, jolla ei ole pelattu aiemmin pelejä. Jos tuo Korkin käyttämä nimi oli vapaana, niin sitä saa käyttää. KGS:n tunnuksia luodaan ja niitä vanhenee tiheästi, joten erityisiä varauksia tiettyihin nimiin ei liene tarkoituksenmukaista toteuttaa.

Kilpailun diktaattorina toimii Kalle Timperi

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-80) was last changed on 07-Mar-2009 18:32 by KalleT