Pikkulinnut kertoivat, että ihan kaikille ei ole selvää, miksi Suomen go-liittoon kannattaa kuulua. Päätin sitten listata muutaman uskomani seikan. Halukkaat saavat jatkaa listaa.

1. Liitto järjestää mestaruuskisat

Liitto haluaa järjestää turnauksia ennen kaikkea jäsenilleen. SM-kisoihin osallistuminen on hyvin konkreettinen, hyvä syy kuulua liittoon monelle pelaajalle.

2. Liitto pitää yhteyttä maailmaan

Suomen go-liitto on IGF:n jäsen. Jos maailmalla puuhataan jotakin, siitä kerrotaan liitolle, ei suoraan pelaajille. Jäsenmäärä on tärkeä tekijä, kun Suomen go-liiton painoarvoa arvioidaan kansainvälisellä hiekkalaatikolla.

3. Liitto tuo maahan kaikkea kivaa.

Joka kerta, kun Suomessa on käynyt go-ammattilainen, liitto on tavalla tai toisella ollut asialla. Viime keväänä saimme Koreasta opettajia - liiton välityksellä. Ingin oudot turnaukset saapuvat maaperällemme vain liiton avustuksella.

4. Liitto on myös rahan lähde.

Saimme opiskelijoiden EM-kisoihin tukea EGF:ltä. Summa ei ollut pieni. Jos jonain päivänä suomalaista gonpeluuta tuetaan, kuin se olisi urheilua, niin se tapahtuu liiton kautta.

5. Liitto on gonpelaajien yhteisön kasvot.

Onko gonpelaajilla puhelinnumeroa? Jos Korean suurlähettiläs haluaa kertoa kotimaahan, että täällä järjestetään hänen siunaamansa turnaus, niin hänen on taatusti helpompi kertoa, että turnauksen järjestää "Finnish Go Federation" kuin "these few guys I met at a bar".

--Teemu Rovio 17. elokuuta 2005


Kysymys "Miksi Pelaajan Pitää Kuulua Liittoon?" olettaa outoja. Ei liittoon kuulumiseen mitään pakkoa ole, supo ei tule oven taakse vaikka pelaisi gota kuulumatta liittoon.

Mutta jos yllä olleet asiat tuntuvat kannatettavilta, niin liittoon liittyminen voi olla ajankohtaista.

-- Lauri 17.8.2005

Kirjoitin normatiivisen etiikan kannalta: gonpelaaminen on Hyvä Asia (TM), liittoon kuuluminen lisää hyvien asioiden osuutta maailmassa.

-- Teemu 17.8.2005

Kuten Teemu yllä esittää, pienellä muutoksella pääsisi eroon pakonomaisuudesta: "Miksi pelaajan on hyvä kuulua liittoon?"

-- Mikael 17.8.2005

Taisi unohtua että jos ei kuulu liittoon, tunauksissa käyminen maksaa erillisen pelaajalisenssin. Onko se per turnaus vai ei, sepä ei selkiä Liiton antamista tiedoista. Enkä ota tässä kanstaa siihen, että onko tuo hyvä vai huono, saati siihen että noudattaako liitto määräyksiään perimällä ko. maksun.

-- DonOlli

Lisenssimaksun kohtalosta tehtäneen kuluvan vuoden aikana päätöksiä suuntaan jos toiseen, varmasti uudet säännötkin tähän vaikuttavat. Mutta itsestään selvää on, että lisenssimaksu on nykyisellään kertaluontoinen jäsenmaksuun rinnastettava maksu, koska tällä hetkellä lisenssimaksu on suunnattu lähinnä kerhottomille kaappi-internet-pelaajille. Ja kyllä Liitolla käsittääkseni on selvä periaatepäätös tuon maksun käyttämisestä, joten en ymmärrä viimeisen lauseesi sisältöä.

-- Pekka, 18.8.2005

Tieto löytyy kyllä wikistä sivulta Liiton jäsenmaksut kohdasta "Pelaajalisenssi".

--Suvi 180805

Nimesin sivun uudestaan muotoon: miksi pelaajan kannattaa kuulua liittoon. Oikeastaan oleellisempaa olisi kyllä kysyä, miksi kerhon kannattaa kuulua liittoon. --JaakkoSärelä, 1.10.2007

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-13) was last changed on 01-Oct-2007 09:38 by JaakkoSärelä