Taustaa: Suomen Go-Liitolla (SGL) on ollut viime vuosina vaikeuksia löytää järjestäjiä SM- ja Joukkue SM -turnauksille. Erityisesti SM-systeemi on nelivaiheisena liian raskas nykyharrastajamääriin nähden. Joskus aikanaan 2006, kun nykymuotoinen järjestelmä otettiin käyttöön, karsinnan ykkösvaiheeseen osallistui yleensä noin 30 pelaajaa, parhaimmillaan jopa 45. Viimeisenä kolmena vuotena on kuitenkin jääty alle 20 pelaajan ja tänä vuonna osallistujamäärä oli vain 11 pelaajaa. Näistä toistaiseksi vain 4 pelaajaa on ilmoittanut halukkuutensa pelata SM-kisojen kakkosvaiheessa. Pahimmassa tapauksessa jopa kolme pelipaikkaa joudutaan siis täyttämään systeemiin kuulumattomilla menetelmillä.

Tilanne on siis se, että ykköskarsinnan järjestämiseen ei löydy kiinnostuneita jäsenkerhoja ja vaikka löytyisikin, ei karsintoihin osallistu pelaajia riittävästi, jotta saataisiin jatkopeleihin riittävästi pelaajia. Turun Hayashi, joka on järjestänyt karsinnat viimeisenä viitenä vuotena, on ilmoittanut, ettei se enää tulevaisuudessa ykköskarsintoja järjestä.

Joukku-SM turnauksen avoimeen sarjaan ei ole käytännössä enää vuosiin saatu riittävästi osallistujia, jotta avoimen sarjan järjestäminen nykymuodossaan olisi mielekästä.

SM-systeemi#

Liiton Hallitus esittää syyskokouksessa (21.10.2017), että SM-systeemiä muutetaan siten, että ykköskarsintaa ei enää tulevaisuudessa järjestetä. Kakkoskarsinta nimetään SM-karsintaturnaukseksi ja sen kuvausta muutetaan seuraavasti:

Edellisen SM-turnauksen pelaajat sijoilta 4.-6.
Edellisen SM-karsintaturnauksen (tai SM-2-karsintaturnauksen) kolmen voiton pelaajat sijoitusjärjestyksessä
X paikkaa ennen SM-karsintaturnausta järjestyistä turnauksista. Hallitus määrittää edeltävän vuoden loppuun mennessä tulleiden hakemusten perusteella turnaukset, joista saa SM-karsintaturnauspaikan
POIS: SM I-karsinnasta turnaus täyteen

Poistetun kohdan tilalle teksti:
Wikissä olevalta ilmoittautumislistalta GoR-vahvuusluvun perusteella vahvimmat pelaajat kyseisen vuoden 31.8. vallitsevan GoR-listauksen mukaan, siten että saadaan 16 osallistujaa kasaan.

Joukkueiden SM-turnaus#

Joukkueiden SM-turnausformaatista keskustellaan kokouksessa, hallitukselta ei tule erillistä esitystä asiaanOnko kohta "Edellisen SM-II-karsinnan kolmen voiton pelaajat" typo vai siirtymäsäännös, kun juuri aiempana sanotaan että "Kakkoskarsinta nimetään SM-karsintaturnaukseksi"?

--Ilkka V, 16-Oct-2017 20:11

Korjattu. -- Jaakko

Kohta "4 paikkaa turnauksista: Takapotku, Kani6, Oulu, TurkuGP, erikseen sovittavassa järjestyksessä (paras, joka ei vielä ole saanut paikkaa)" on sen verran vanhentunut, että se kannattaisi korvata paremmalla. Mietin seuraavaa vaihtoehtoa, mutta siinäkin on ongelmansa (kirjoitan ne ehdotuksen jälkeen):

"4 paikkaa jaetaan seuraavasti: Vuoden lopussa todetaan Pääkaupunkiseudun, Tampereen, Oulun ja Turun kaikille avoimista turnauksista suurimmat. Mikäli järjestävä taho vahvistaa järjestävänsä turnauksen myös seuraavana vuonna myönnetään näille jaettavaksi SM-II-paikka seuraavalle vuodelle. Jos vahvistusta ei saada tai turnausta ei järjestetä, paikkaa tarjotaan suurimmalle turnaukselle, jolle sitä ei vielä ole tarjottu". Tämän ongelma tulee siinä, että mikäli vaikka Tampereen suosituin turnaus olisi Joulupukin Glögiturnaus 2017, niin vastaava turnaus vuonna 2018 olisi auttamattomasti myöhässä paikan jakamisen suhteen, kun karsinta on siihen aikaan vuotta jo ollutta ja mennyttä. Aikarajan voi toki laittaa olemaan jotain muuta kuin kalenterivuosi (SM-karsinnasta SM-karsintaan, jotenkin sopivasti muotoiltuna), jolloin tuo ongelma poistuu.

Toinen ehdotus on vaan jälkikäteen todeta nuo suurimmat turnaukset, ja jakaa paikat jälkijunassa. Tämän huono puoli on siinä, että turnaukseen osallistuessaan ei tiedä kilpaileeko paikasta vai ei, mutta ainakin systeemisäännön kirjoittaminen on yksinkertaista.

--Suvi 17102017 14:45

Jos tuntuu siltä, että turnaukset ovat niin pieniä tai tuntemattoman kokoisia, ettei niistä halua paikkaa jakaa, niin sitten vaikka kokonaan pois tuo paikkakuntamäärite, ja tilalle gor-jonolistapaikkoja se vastaavat 4.

--Suvi 17102017 16:06

Tai, että hallitus määrittää mistä turnauksista paikat kulloinkin jaetaan? --Suvi

Muokkasin ehdotukseen muodon, että hallitus määrittää edeltävän vuoden loppuun mennessä tulleiden hakemusten perusteella turnaukset, joista saa SM-karsintaturnauspaikan. -- Jaakko

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-9) was last changed on 19-Oct-2017 10:38 by 37.33.104.195