Takapotku Open 2008#

Takapotku-turnaus on Helsingissä järjestettävä viiden kierroksen McMahon-turnaus. Turnaus järjestetään kaikille gon pelaajille ja kaikki pelaajat heikoimmasta vahvimpaan ovat tervetulleita.

Aika: 9. ja 10. helmikuuta 2008
Paikka: Kaapelitehtaan Hima&Sali-ravintola, Ruoholahti, Helsinki

Turnauksella on myös englanninkielinen tiedotussivu ulkomaalaisille.

Turnaus ja säännöt#

Takapotku on viiden kierroksen McMahon-turnaus, joka on osa Pandanet Go European Cup-sarjaa ja SGP-sarjaa.

  • Pääaika 60 minuuttia
  • Lisäaika kanadalainen 15 kiveä viidessä minuutissa
  • Komi seitsemän pistettä, tasapelit ovat mahdollisia

Turnauspaikka#

Turnaus järjestetään Helsingin Ruoholahdessa Kaapelitehtaan rakennuksessa. Turnauspaikka on kävelyetäisyydellä Ruoholahden metro-asemasta, joka on Helsingin metrolinjan läntinen päätepysäkki.

Pelit pelataan Hima&Sali-ravintolan lounassalissa. Ravintolan sisäänkäynti on meren puolella.

Turnauspaikan katuosoite on Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki. Googlen karttapalvelusta voi tutkia alueen tarkempia karttoja.

Osallistumismaksut#

Turnauksen osallistumismaksu on 20 euroa. Osallistumismaksuihin saa seuraavia alennuksia:

  • 10 euron alennus kaksinumeroisille kyu-pelaajille (10 kyu ja heikommat)
  • 5 euron alennus junioreille (alle 18-vuotias, maksuhetken mukaan)
  • 5 euron alennus pelaajamajoittajalle, joka majoittaa vähintään kaksi henkeä

Alennukset ovat kumulatiivisia. Esimerkiksi pelaaja, joka on 15 kyu ja juniori, maksaa turnauksesta vain viisi euroa.

Osallistumismaksun voi maksaa etukäteen järjestävän tahon tilille. Tilinumero löytyy turnauksen englanninkielisiltä sivuilta. Jos osallistut yhteiseen lounastilaukseen, ennakkomaksu on pakollinen viimeistään kaksi viikkoa ennen turnauksen alkua. Lisää tällöin ennakkomaksuun myös lounastilauksen hinta.

Palkinnot#

Turnauksen pääpalkinnot jaetaan kolmelle parhaalle sijoittuneelle pelaajalle. Palkintojen jaon kriteerit ovat soveltamisjärjestyksessä McMahon-pisteet ja SOS. Kuitenkin siinä tapauksessa, jossa yksi tai useampi pelaaja on voittajan kanssa McMahon-pisteissä tasoissa, ensimmäisen sijan palkinnot jaetaan.

  • Ensimmäinen palkinto 200 euroa
  • Toinen palkinto 100 euroa
  • Kolmas palkinto 50 euroa

Lisäksi turnauksen kärjelle jaetaan Euroopan Cup-pisteitä ja SGP-pisteitä siten kuten EGF ja Suomen go-liitto turnaussarjojen säännöissään tarkemmin määräävät. Suomen go-liitto jakaa myös Takapotkun tulosten perusteella yhden paikan SM-kisojen toisen vaiheen turnaukseen.

Kaikille vähintään neljä voittoa viidestä saavuttaneille pelaajille annetaan kirjapalkinto tai joku muu vähintään yhtä arvokas palkinto.

Aikataulu#

Perjantai#

Perjantaina järjestetään lämmittelyksi pääturnauksesta erillinen kolmen kierroksen Perjantaipotku-turnaus nopeilla 30 minuutin ajoilla.

Aika Tapahtuma
16:00 Perjantaipotkun ilmoittautuminen alkaa
17:00 Perjantaipotkun ilmoittautuminen päättyy
17:15 Ensimmäinen kierros
18:30 Toinen kierros
19:45 Kolmas kierros
20:45 Palkintojen jako
Illalla ToiGo

Katso lisätietoja Perjantaipotkun omalta wiki-sivulta.

Lauantai#

Lauantaina alkaa Takapotkun perinteinen pääturnaus.

Perjantaina ilmoittautuneet ja ennakkoon maksaneet voivat hoitaa ilmoittautumisen puhelimitse numeroon 050 341 4050. Puhelinilmoittautumisessa on kuitenkin sama takaraja kuin paikan päällä ilmoittautumisessa ja jos osallistumistaan ei vahvista 9:30 mennessä, pelaajaa ei pariteta ensimmäiselle kierrokselle.

Aika Tapahtuma
9:00 Ilmoittautuminen alkaa
9:30 Ilmoittautuminen päättyy
9:45 Avausseremonia
10:00 Ensimmäinen kierros
12:45 Lounas
13:30 Toinen kierros
16:45 Kolmas kierros
Illalla Sauna

Sunnuntai#

Aika Tapahtuma
10:00 Neljäs kierros
12:45 Lounas
14:00 Viides kierros
17:00 Palkintojen jako

Yhteinen lounastilaus#

Turnausjärjestäjät koordinoivat Hima&Sali-ravintolan kanssa yhteisen lounastilauksen. Lounastilaus on tarkoitettu erityisesti niille pelaajille, jotka usein viettävät pitkiä aikoja byo-yomissa. Aikataulu joudutaan valitettavasti vetämään sen verran kireäksi, että pisimpään pelaavat eivät välttämättä saa kokonaista tuntia lounaalle. Tällöin voi olla hankalaa tai pahimmassa tapauksessa mahdotonta etsiä ruokapaikka, kävellä sinne, tehdä tilaus, syödä ja kävellä takaisin seuraavan kierroksen alkuun mennessä. Yhteisen lounastilauksen lounaat tarjoillaan heti turnauspaikalla lounastaon alkaessa eikä sen perässä täydy juosta, odottaa tai kiirehtiä.

Yksi lounas maksaa 8,50 euroa ja tilaukseen voi osallistua erikseen lauantaille, sunnuntaille tai molemmille. Lounastilaukseen osallistuminen vaatii osallistumismaksun ja lounastilauksen hinnan maksua vähintään kaksi viikkoa ennen turnausta. Muista kertoa järjestäjälle erikoisruokavalioista ja allergioista. Lounas vastaa turnausjärjestäjän käsityksen mukaan hyvän työpaikkaruokalan tasoa.

Lounas on valitettavasti kalliimman puoleinen, joten kaikkien budjettiin se tuskin sopii. Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että turnausjärjestäjien puolesta yhteinen lounastilaus on vain pelaajille tarjottava lisäpalvelu, josta turnausjärjestäjä ei itse saa minkäänlaista taloudellista hyötyä - tilaukset vain välitetään koordinoidusti eteenpäin.

Sauna#

Turnaukselle on lauantai-illaksi varattu Helsingin ylioppilaskunnan sauna. Saunan hyvä puoli on suuri koko, johon mahtuu myös uima-allas ja takka. Saunan huono puoli on sijainti luoteis-Helsingissä. Saunan katuosoite on Ida Aalbergintie 1 (kartalla).

Saunalle järjestetään opastettu yhteislähtö julkisilla liikennevälineillä, kun lauantain turnauspelit on saatu pelattua. Tilanteen mukaan voidaan myös järjestää aikaisempi yhteislähtö, jos lähtövalmista porukkaa on jo kerääntynyt paljon ennen kuin viimeiset pelit ovat päättymässä.

Muistakaa ottaa omat juomat ja pyyhkeet saunalle!

Yhteystiedot#

Takapotkun pääjärjestäjä on Janne Nikula. Sähköpostilla tavoittaa osoitteesta janne.nikula@iki.fi ja puhelimella numerosta 050 341 4050. Yhteydenotot puhelimella mieluiten iltaisin.

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-17) was last changed on 11-Feb-2008 10:08 by JanneNikula