Torstaina 21.8. ratkotaan Three Beersissä tsumegoa eli go-ongelmia leikkimielisessä ja kokeellisessa kilpailussa. Kilpailu on suunnattu erityisesti tasolle 2 dan - 4 kyu, mutta muutkin saavat osallistua. Osallistumismaksua ei ole. Kilpailun järjestäjänä ja tuomarina toimii Antti Soukka.

Aikataulu:
19:40-20:00 Ilmoittautuminen ja ratkontajärjestyksen arvonta
20:00-20:10 1. kierroksen tehtävien esittelykierros
20:10 1. kierroksen tehtävien ratkominen
n. 21:10 tiebreak-tehtävän ratkominen
n. 21:30 kilpailu päättyy, vapaata keskustelua tehtävistä ja muusta

Kilpailun kuvaus ja säännöt:
1. kierroksella go-laudalla on neljä tehtävää, joita saa esittelykierroksella katsella ensin yhteisesti 5 minuutin ajan. Jos kaikki eivät mahdu yhtä aikaa katselemaan tehtäviä, kilpailijat jaetaan ryhmiin. 5 minuutin katseluajan päätyttyä kilpailijat poistuvat laudan äärestä, kunnes heidän oma ratkontavuoronsa tulee.

Ratkominen tapahtuu niin, että yksi kilpailija kerrallaan tulee pelaamaan mielestään parhaat siirrot mustilla, ja painaa aina siirtonsa jälkeen kelloa. Tuomari pelaa valkean siirrot. Kun tehtävä on ratkaistu oikein tai väärin, tuomari sanoo "oikein" tai "väärin", ja siirrytään seuraavaan tehtävään.

Tärkeää: Jos kilpailija on varma ratkaisusta, hän sanoo kyseisen tehtävän ensimmäisen siirron pelatessaan "tuplaan". Tuplatusta tehtävästä saa oikeasta ratkaisusta 2 pistettä, ja väärästä -1 pisteen. Tuplaamattomasta tehtävästä saa oikeasta ratkaisusta 1 pisteen ja väärästä 0.

Neljän tehtävän ratkaisemiseen on kellossa aikaa 5 minuuttia.

Jos neljän tehtävän jälkeen kärkipäässä on tasapisteissä olevia kilpailijoita, he ratkaisevat järjestyksensä tiebreak-tehtävällä. Tiebreak-tehtävää ei saa katsella etukäteen, vaan kilpailijat tulevat yksitellen ratkomaan suoraan yhtä tehtävää. Tuplaussääntö on voimassa. Tiebreak-tehtävän ratkaisemiseen on aikaa 5 minuuttia, ja tasapistein tiebreakin oikein ratkaisseiden kesken ratkaisunopeus määrää sijoituksen, jos eroa on yli 30 sekuntia.

Tiebreakin jälkeen ratkaisemattomat sijoitukset järjestetään niin, että heikompi luokitus saa paremman sijoituksen. Kilpailun voittaja saa pienen palkinnon.

Tulokset:

Sijoitus Nimi 4 tehtävän yhteispisteet
1 Mikko Nieminen3
2 Tero Säntti2
3Johanna Tuominen1
4Joel Kouvonen1
5Tuomo Komulainen1
6Jouni Valkonen1
7Valtteri Huttunen0
8Jaakko Virtanen0
9Tuukka Muroke-3
TsumegoiltaKeskustelu

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-5) was last changed on 25-Aug-2014 16:19 by Antti S