Luokituslista kertoo, että Suomessa on annettu luokitus hieman alle 250 ihmiselle. Siinä on väkeä jo melkein kuin vaisuhkossa Euroopan go-kongressissa. Kun go-liitolla oli Ingin rahaa jaettavanaan, järjestettiin kaupunkienvälinen joukkueturnaus, jossa nuorisoprojektista yli jääneet rahat jaettiin osallistujien kesken. Muistaako joku, kuinka paljon osallistujia silloin oli? Olisi se kyllä hienoa, jos saisimme edes puolet Suomen luokituslistalaisista joskus yhteen ja samaan turnaukseen.

MarkkuJantunen, 14.1. 2003


Go-laudan seikkailut elokuvissa ja tv-sarjoissa#

Darren Aronofskyn ohjaama Pi (1998) on kaiketi ensimmäinen elokuva jossa go liittyy tarinaan mutta siihen on kyllä sotkettu muutakin kuten kabbalaa, numerologiaa, pörssikursseja, kultainen leikkaus jne. En silti suosittele katsomaan elokuvaa jos olet heikkohermoinen tai perheessä on alaikäisiä.

Ennen muutaman sekunnin vilahdusta Ally McBealia nähtiin kromattu go-lauta La Femme Nikita sarjan kolmessa jaksossa. USA:ssa huippusuositun Andromedan (Season 1) neljäs jakso "Double Helix" esitteli Star Trek-hengessä miten huiputetaan kolmitaso-Go:ssa ja kuvittelin että tämän jälkeen ei lautaa nähdä. Star Trekissähän Kirk AINA voitti Spokin. Vaan yllätys, yllätys kakkos seasonin toisessa jaksossa "Exit Strategies" Dillon Hunt ja Tyr Anasazi aloittavat pelin. Totta kai Dylan pelaa valkoisilla ja Tyr mustilla. 8o) Pelilaudan tasot ovat siis kirkasta lasia ja go-kivet näyttivät ihan normaaleilta vaikkakin litteämmiltä kuin ihan halvimmat kivet. Tasojen keskellä on pylväs. Andromedan season 2 jakso 10 "Prince", kapteeni Hunt ja nuori prinssi pelaavat go:ta mutta tällä kertaa Hunt pelaa mustilla. Tyr suunnittelee taas kapteenin salamurhaa ja Andromedan kaappausta, mukava mies. Sitten on tämä Level 9 sarja jossa teknoterroristin liikkeitä seurattiin jäljittämällä hänen siirtojaan GO-peliin.

Tomi, 11.3.2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-2) was last changed on 11-Mar-2003 13:08 by MarkkuJantunen