Janne sanoi ns. toisaalla: "Kuka tahansa voi luoda tänne ryhmän ja lukita mitä sivuja huvittaa (joskin adminit hermostuvat, jos tätä aletaan käyttää kovin väärin). Tänne voi tehdä vaikka näkymättömiä sivuja, jos haluaa pitää oikein kunnon omaa sisäpiiriä."

En nyt yht'äkkiä löytänyt ohjeita siihen, miten tämä tapahtuu. Tämähän olisi esim. kerhojen kokouspöytäkirjoille ym. vallan Mainio Menettelytapa. Kehtaako joku neuvoa.. --PaavoPietarila

Minusta on ok, jos jotkut sivut on vain tietyn ryhmän editoitavissa. Esimerkkeinä tästä ovat mm. turnaustulokset sekä seurojen säännöt, hallu- ja yleiskokousten pöytäkirjat ja niiden liitteet. Näiden sivujen tiedotustarkoitus tulee jopa paremmin esille, jos niitä ei voi editoida muut ko kyseisten sivun sisällön alkuperäiset kirjoittajat.

Mua kuitenkin mietityttää, että miksi juuri täällä pitäisi pitää "näkymättömiä" sivuja, ko ainakin mua se sitten Recent Changes -sivua lukiessa hämää, jos siellä on kovin monta sivua, joille ei pääsekkään. Eli ei ne siis oikeesti oo näkymättömiä sivuja...

Jotenkin oon ajatellu, että tää SuomiGo.net on koko yhteisön tiedotus- ja keskustelukanava, jonne voi heittää osayhteisöä (kuten OGP:tä) koskevia tiedotteita, mutta jos pienemmillä ryhmillä (kuten OGP:llä) on salaisia keskusteluja, ni ne tehdään muualla.

Toisaalta, jos Jannesta ja muista suomigo.netin lukijoista on OK, et tänne tehdään näkymättömiä sivuja, ni voitaisko me siinä tapauksessa pitää täällä OGP:n peli-iltojen osallistujat listaa yllä pienemmällä ryhmällä niin, että sei ole näkyvissä kuin tälle pienelle ryhmälle? Nimittäin on noussut kysymyksiä siitä, et tarviiko meijän peli-iltaosallistujalistojen olla julkisesti esillä netissä. Koska tämä suomigo.net on kuitenkin kaiken muunki mein seuraa koskevan tiedon keräämispaikka ja peli-iltoja pidetään useassa eri paikassa, ni tää on vaan ollu kaikkein kätevin paikka kerätä listat.

Eli häiritteekö noi "näkymättömät" sivut muita ja jos ei ni voijaanko me laittaa meiltä ainakin toi peli-itlaosallistujalista näkymättömäksi?

Sit jos noita "näkymättömiä" sivuja pidetään hyväksyttävinä, ni voisko niihin ainakin laittaa kommentiksi että lukuoikeus sillä ja sillä ryhmällä... et ei tulis Recent Changes Junkiena avattua niitä turhaan :)

Tai vielä parempaa ois, jos näkymättämät sivut oikeesti olis näkymättömiä myös Recent Changesissä muille ko sen ryhmän jäsenille, joilla on oikeus niitä lukeakkin. Ei tarviis hämääntyä muitten, että RC:ssä on taas kymmenen sivua, joita ei voi lukee. Sitten kaikki info vois olla täällä aina ja tää ois todellinen SuomiGo-keskus. Eli jos tänne vois sekottaa jonkun verran intranetpiirteitä ni olis aika herkkupaikka. Jos semmonen vaan tän wikin kehitykselle passaa. Ko sit vois pitää vaikka kaikenmoisia seuran epävirallisia tulevaisuudensuunnitelmia täällä auki seuran jäsenien kommentoitavina ja julkasta ne kaikkien luettaviksi vasta kun ovat valmiina. Ei tarviis kehitellä uutta systeemiä ja alustaa semmosille tarpeille, vaan vois hoitaa kaiken täällä :D

--Tii

Mua häiritsee kyllä. Mutta ehkä olen vain liian utelias ja työnnän nokkaani joka paikkaan :D

--JaakkoSärelä

Jos ja kun on teknisesti mahdollista niin RC:ssä näkymättömyys ois noille sivuille, joihin ei ole itsellä oikeutta, hieno ratkaisu. Ei meitä junkieta häirittäisi niin paljoa :)

-- Gardan

En ainakaan vielä tiedä miten estäisi muutosten näkymisen RecentChangesissa.

--Matti

Ennen kuin salaisia sivuja ryhdytään luomaan, olis ihan kiva selventää ihan ylläpidon puolesta (muutenkin kuin toisesta asiayhteydessä napattua lausetta lainaamalla), onko tämä oikea paikka salaisille sivuille.

Jos Recent Changes alkaa olla puolillaan tekstejä, joita ei saa luettua, käy RC päivitysten seuraamisen työkaluna epäkäytännölliseksi. Mikäli vain pienen ryhmän nähtäväksi tarkoitetut sivut on mahdollista teknisesti toteuttaa niin, että ne EIVÄT näy edes RC:ssä, muuta kuin niille, jotka kuuluvat kyseiseen ryhmään, niin siinä tapauksessa salatut sivut joissain erikoistapauksissa voisivat olla jopa tarpeellisia.

Tosin en keksi OGP:lle kuin tuon yhden käyttötarkoituksen eli peli-iltaosallistujalistat, meillä kun ei niin kauheesti ole salaisia projekteja menossa. Toinen mahdollinen käyttötarkoitus olisi uuden turnauksen suunnittelu/hahmottelusivut, siinä vaiheessa kun turnausta ei vielä haluta mainostaa julkisesti. Turnaussivut voisi siis tehdä valmiiksi ja sittnn vasta valmiina, kun kaikki on kunnossa mainostusta varten, voisi ne julkaista yksinkertaisesti poistamalla sivun alusta allow view xx -rivi.

Yleisemmin tällainen salattu sivu voisi olla esim. vanhat luokitukset, sillä perustelulla, että sinne voi siirtää pienen ryhmän takaisinpalautettavissa olevaksi pois silmistä ne luokitukset, jotka ovat jo vanhentuneet, koska niiden ei oikeesti enää tarvi olla esillä. Silloin sinne pois silmistä voi myös siirtää niiden henkilöiden luokitukset, jotka on annettu, mutta joiden kyseiset henkilöt ei halua olevan esillä jostian henkilökohtaisista syistä.

Ainoastaan tiedot/asiakirjat, joiden on oltava useiden henkilöiden muokattavissa useista eri tietokoneilta, on minusta mielekästä muokata täällä. Pienen osaryhmän keskusteluja voi käydä vallan mainiosti foorumeilla, sähköpostitse jne., eli salattuihin keskusteluihin löytyy kyllä parempiakin paikkoja.

Mikäli vain pienen ryhmän katseille sallittuja tekstejä alkaa tulla enemmän kuin hyvin perusteltuja yksittäistapauksia, hämärtää se mielestäni tämän wikin nykyistä avointa tiedotus- ja keskustelulinjaa ja -tarkoitusta.

--Tii

Taka-ajatuksenani oli tehdä hallituksen kokouspöytäkirjoista sellaisia, että ainoastaan tietyn ryhmän jäsenet saavat editoida niitä, ei näkymättömiä. Näin sivu-huomautuksena.

--PaavoPietarila

Pohdi RecentChanges ongelmaan seuraavaa ratkaisua. Perustetaan rinnalle järjestöWiki. Osoite voisi olla liitto.suomigo.net, jarjestot.suomigo.net, järjestöt.suomigo.net (jos ääkköset kelpaavat) tms. Kokoaisin sinne kaikki liiton ja kerhon toimielimet ja työryhmät. Kokemukseni mukaan yksittäinen Wiki, jossa on alle kymmenen käyttäjää hiipuu helposti ja jää kuolleeksi. Tällöin yleisen wiki RC-listaasa eivät järjestöWikin muuotkset näkyisi. JärjestöWikin käyttäjät näkisivät kyllä jos on muutettu muita kuin oman järjestön sivuja, muta pidän sitä pienempäänä pahana.

--Matti


Sivun saa näkymättömäksi poistamalla lukuoikeudet muilta kuin tietyltä ryhmältä. Tämähän onnistuu sanomalla esimerkiksi

[{ALLOW view MySecretGroup,OulunGoonpellaajienOmaRyhmä}]
[{ALLOW edit MySecretGroup}]

Tämä lukitsee sivun niin, että sivua ei voi lukea muut kuin ryhmiin "MySecretGroup" ja "OulunGoonpellaajienOmaRyhmä" kuuluvat, mutta voi muokata vain "MySecretGroup"-ryhmään kuuluva.

RecentChanges-plugin ei valitettavasti just nyt vielä poista sivuja, joihin ei ole lukuoikeutta, mutta tämä on melkoisen triviaali muutos, jonka olen vain unohtanut tehdä, ja joka pitäisi joka tapauksessa tehdä. Hetikunehdin, nimim. huomenna Osloon.

Kannattaa kuitenkin harkita, haluatteko tehdä "salaisia" sivuja, koska silloin menetätte tiettyjä wikin etuja. On myös olemassa tietynasteinen kuppikuntaistumisen vaara :-).

Toinen, asiaan hieman liittyvä: Olisiko oikeasti tilausta sille, että RecentChangesista voisi filtteröidä tiettyjä sivuja pois? Ideana olisi siis se, että ihmiset voisivat tehdä henkilökohtaisia RecentChanges-sivuja, joihin voi "tilata" vain osasetin sivuista.

--JanneJalkanen, 12-Oct-2006

Vaikuttaa ihan hyvältä. Mites tehdään semmmoinen, että sivua voi lukea kuka tahansa (kirjautumatta tai kirjautuneena), mutta muokata voi vain tietty ryhmä. Allow edit näemmä esti myös sivun katsomisen.

--IlkkaSovanto, 29.11.2006

Eikö "Allow view" auttanut siihen?

-- Matti 30.11.2006

Janne:RecentChanges-plugin ei valitettavasti just nyt vielä poista sivuja, joihin ei ole lukuoikeutta, mutta tämä on melkoisen triviaali muutos, jonka olen vain unohtanut tehdä, ja joka pitäisi joka tapauksessa tehdä. Hetikunehdin, nimim. huomenna Osloon.

Muutos näyttää vieläkin olevan tekemättä. Milloin ehdit sen?

-- Matti 13.12.2006

Asiasta on jossain määrin keskusteltu JSPWikin kehittäjien kesken, ja on herätetty epäilyjä siitä, että se ei itse asiassa olisi kovin hyvä idea. Mitä esimerkiksi tapahtuu, jos käyttäjä ei pysty tarkistamaan sivun olemassaoloa, mutta linkkaa siihen kuitenkin vahingossa?

-- JanneJalkanen

Onko tuo keskustelu jossakin nähtävillä? Onko niin, että tuo helppo ratkaisu aiheuttaa sen, ettei edes sivun olemassaoloa tunnusteta niille, joilla ei ole lukuoikeutta?

Ehkä tuo RecentChangesin filtteröinti olisi sitten parempi tapa. filtterin oletusarvona voisi olla, ettei jollakin erikseen sovittavalla tavalla merkattuja sivuja listat, mutta ne voi halutessaan tilata. Tällöin eivät näiden sivujen muutokset näy häiritsevästi muille.

Mielestäni olisi parempi, että käyttäjällä on yksi recentChanges-lista, josta hän näkee itseään kiinnostavat muutokset, kuin että hänen pitäisi katsoa monen eri Wikin listat.

-- Matti 16.12.2006

Ei valitettavasti ole, tää on privasähköposteina tehty. Nimenomaan tästä on juuri kysymys - sivun olemassaolon tunnustamista ei voi kieltää, koska se aiheuttaa ongelmia. Joten sivun olemassaolon näkee joka tapauksessa... Toisaalta, sen voisi tietysti tehdä vain RecentChangesissa, ei esimerkiksi sisällysluettelossa.

-- JanneJalkanen


Pitäisikö tuolta turnauskalenterista poistaa tuo Korean Insei League? Kyseessähän ei ole sinäänsä julkinen turnaus, vaan yhden internet go koulun ylläpitämä oppilaiden sisäinen turnaus. Jos tämä turnaus pidetään listassa voidaan samantien lisätä kaikkien muiden go koulujen sisäiset turnaukset jotka käydään oppilaiden kesken. Esimerkiksi Guo Juanin ryhmä-tuntien turnaus on tälläinen.

- Max Mäkinen 06.03.2010

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-23) was last changed on 03-Mar-2017 23:59 by Ilkka Mattila